Udiarne z plechu majú pri nižšej okolitej teplote tendenciu zrážať vo vnútri udiarne kondenz a zo stropu potom steká spolu aj usadený decht na mäsové výrobky. Riešením by bolo plechovú udiareň zatepliť. Čerešňové drevo je na údenie vhodné, ale treba dať pozor, aby na dreve nebola živica, ktorá dymí a tiež môže napomôcť zhorknutiu klobás.
V uvedenom linku je stručne popísaný správny postup a teploty údenia.
Vzhľadom k závislosti plechových udiarní na vonkajšej teplote, odporúčame udiarne využívať sezónne, v období jar až jeseň, keď teplota okolia neklesne pod 5 stupňov.
Pre využitie udiarne aj v zimnom období odporúčame udiarne izolované, ktoré potláčajú vplyv okolitej teploty na ochladzovanie udiarne v závislosti na kúrenie.
http://simaco.netcabinet.net/udenie