Zavrieť

Porady

potvrdenie o hľadaní zamestnanie - úrad práce

dobrý deň,

na začiatku 4 mesiaca som podal žiadosť o evidencii na úrade práce a na konci štvrtého mesiaca som bol evidovaný na úrade práce
( respektíve v tedy my došlo rozhodnutie o zaradení)

dostal som Kontrolný Preukaz v ňom mám v písane ďalšie stretnutie /podpis až 22.7

čo ma zaujíma je : potvrdenie o hľadaní zamestnanie sa odovzdáva za každý mesiac alebo len len ten jeden čo mi dali a to až v ten siedmy mesiac ?

/edit: takže momentálne tu mám 2 odpovede
jeden tvrdí že za každý mesiac a druhý že stačí 1

pár rokou dozadu keď som bol na UP tak termín som mal každý mesiac a potvrdenie som dával vždy jedno. Teraz som na úrade zas, opäť mi dal len jedno potvrdenie ale termím o pár mesiacou
Naposledy upravil miky265 : 26.05.15 at 22:37
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

katka 23 je offline (nepripojený) katka 23

katka 23
aktívne hľadanie zamestnania sa osobne preukazuje úradu práce v termíne a na mieste určenom úradom , to znamená pre teba až 22.07.
potvrdení môžeš preukázať aj viac ale stačí aj to jedno , hľadanie zamestnania sa ináč preukazuje aj iným spôsobom napr. http://www.upsvar.sk/obcan-hladajuci...06&urad=240679 ak by si nezískal podpis na tlačivo potvrdenie o hľadaní zamestnania
Naposledy upravil katka 23 : 17.05.15 at 15:14

Hlasovalo 4 pouzivatelov

Užitočné (4)
wirgi, veronikasad, Mária27, Kabaka123
4
10 komentáre - rozbaľ     zbaliť
veronikasad ale on sa pýta kolko tých potvrdení o hladaní zamestnania potvrdených zamestnávatelom musí mať - či za každý mesiac jedno, alebo len to jedno tlačivo, ktoré mu dali pri kontakte.
katka 23 ďakujem za upozornenie, doplním.
veronikasad Hladanie podľa bodu 1 - je možné žiadosť o prijatie do zamestnania posielať aj mailom ? Akceptuje to UP ? Ak ano, ako sa to preukazuje - stačí vytlačený mail ?
ivka70 Staci aj mail, ale tiez mam skusenost v rodine, ze za kazdy mesiac.
veronikasad ako dlho je evidovaný na UP ?
veronikasad Ja som bola evidovaná na UP 5 mesiacov, na začiatku som povedala že po 5 mesiacoch požiadam o vyradenie z dôvodu odchodu do star.dôchodku (mala som prerušenú živnosť) a žiadne potvrdenie o hladaní zamestnania som predkladať nemusela.
tannenkau odo mňa stela každý mesiac
stormcatcher Známi chodí na UP každé 3 mesiace, a potvrdenia musí mať za 3 mesiace. Nestačí len za tretí. Asi nie je to všade jednotné a záleží na pracovníčke UP. Chodí na dvojku v BA
veronikasad Ono je to asi individuálne, závisí od referentky aj od toho ako dlho je evidovaný na Úrade práce ... Často otázka býva "čo máte nového" a keď evidovaný povie "nič" a evidentne nejaví žiadny záujem hľadať si prácu, tak ho nútia týmto spôsobom. Netvrdím, že to je zrovna prípad tvojho známeho.
katka 23 pripájam sa aj ja k vašej debate, asi je to naozaj individuálne, ja mám takú skúsenosť že, v našom regióne hľadanie zamestnania preukazujeme len pri kontakte, predpokladám že keby zadávateľ mal doniesť potvrdenie za každý mesiac asi by mu to sprostredkovateľka povedala, takže miky265 radšej sa opýtaj sprostredkovateľky.
  zbaliť

Chobot je teraz online Chobot

Chobot
V BA IV pýtajú pri každej návšteve predložiť aspoň 3 potvrdenia.
3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
tannenkau 3 kusy ?? každý mesiac ??

To na tom UP musí byť riadny kus hovada
Chobot Pri každej návšteve. Návštevy sú plánované individuálne, manželka chodila cca každé 2-3 mesiace. VYchádzalo to mesačne 1 potvrdenie.
tannenkau Jááááááááj

1 : 1 je v podstate OK =
baba na úrade si splní čiarku

lebo mne UP (na viackrát) za nejakých 15 mesiacov neponúkol jediné miesto

ale odo mňa vyžadoval, aby som dokladoval
  zbaliť

Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

Katy a R
po tvojom doplnení
veď jediná výhoda je tá, že nemusíš tak často chodiť (ako voľakedy) ... ale potvrdenia chcú aj tak - na každý mesiac jedno .. aj keď tvrdia, že tých spôsobov doloženia (aktívneho hľadania) je viac -viď link od katky ... ale v podstate furt treba nejaký doklad.
A veru je to tak - len aby si k tvojmu menu spravili "zelený puntík"
miky265 potom ak by mal niekto podobný problém a čítal to. Tak nakoniec stačilo len to 1 potvrdenie na celé 3 mesiace takže vážne je to individualne a záleží od toho kto tam sedí.
Gaaspi Myslel som že na to majú celoštátnu normu. U nás sa tiež tak robilo odjakživa že raz mesačne sa chodilo podpisovať. Tie potvrdenia zaviedli neskôr a odvtedy som nebol na úrade práce, tak preto je to pre mňa novinka. Vedel som z rečí že to existuje ale nezažil som. Aj po tom čo to zaviedli tak isto raz mesačne je návšteva úradu + mať potvrdenie. Preto sú dobré aj tekéto fóra. Ľudia napíšu osobné skúsenosti čo sa ani vygoogliť nedajú a veľakrát aj samotné googlenie skončí na takýchto fórach.

potvrdenie o hľadaní zamestnanie - úrad práce

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.