Zavrieť

Porady

Najosvedcenejsie recept na chlieb pre domacu pekaren

Už je tu toho o chlebe dosť - prezraďte vy skúsení - ktorý z receptov sa vám najviac osvedčil pre domácu pekáreň? Zaujímajú ma hlavne tie zdravšie (z celozrnnej múky). Díky za vyjadrenie.
Naposledy upravil ivka70 : 17.02.15 at 09:07
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Marikaby je offline (nepripojený) Marikaby

    Marikaby
    Domáci chlieb pečiem niekoľko rokov a rodina s ním bola spokojná. Minulý rok som pozrela na you tube ako pečú chlieb v domácej pekárničke maďarské gazdinky a úplne som zmenila a skrátila postup výroby chleba. Kvalita chleba je neporovnateľná.... Predtým bol môj postup: vložiť všetky suroviny do pekárne, zapnúť a o cca 3 hodiny bol chlieb hotový. Terajší postup: vložím všetky suroviny do robota, ktorý vymiesi cesto za 8 minút. Cesto dám na 1 hodinu kysnúť (radiátor) . Trocha premiesim v rukách. Vložím chlieb do domácej pekárne (nádobku z pekárne predtým dám nahriať na radiátor....) a chlieb pečiem iba 1 hodinu. Ušetrím na el. energii a skrátim čas prípravy chleba.
    Veľmi sa mi osvedčila múka "Ruskovská múčna zmes pšenično-ražná". Aj k tejto múke však pridávam asi 1/3 inej múky (špaldová) a semienka (ľan, sezam, mak - z každého 1 polievková lyžica). V predajni BILLA som našla "Semolínovú múku", ktorá štruktúrou pripomína detskú krupicu. Je to múka z tvrdej pšenice (v taliansku len z takejto vyrábajú cestoviny) a výrazne zmení kvalitu chleba !!! Ešte jedna maličkosť: zohnala som si čistý C-vitamín v prášku = kyselinu askorbovú a pridávam do chleba na špičku nožíka.
    Tak to sú moje skúsenosti. Musím povedať, že chlebík je chrumkavý, má dobrú štruktúru a je chutný. Menšie množstvo nasýti viac ako chlieb z potravín a vieme, čo obsahuje....

    hubatá je offline (nepripojený) hubatá

    hubatá
    Najviac sa mi páči ak gazdinka čo má domácu pekáreň kúpi sáčok hotovej zmesi na upečenie chleba a má pocit že jedia "domáci" chlieb.

    Je - lebo ten sáčok mala doma 1-2 dni......

    Najosvedcenejsie recept na chlieb pre domacu pekaren

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.