Zavrieť

Porady

Prajem učiteľom, aby ich štrajk mal zmysel

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Nemám moc ako inak pomoctť učiteľom, či vyjadriť im podporu, nuž aspoň takto. Nech im vyjde to o čo sa snažia, nech vydržia, nech sa nenechajú využiť a zmanipulovať.
Ak sa učiteľom nepodarí to o čo sa snažia, tak tu o pár rokov bude pobehovať ešte väčšie množstvo ľudí bez dobrého vzdelania, vlastného úsudku, rozhľadu, uzavretých do seba a slepo poslúchajúcich pastierov. Nuž a potom tú 4-tú technickú revolúciu naozaj neprečkáme bez ujmy.
Usporiadat
Téma je uzavretá.
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Jedno je v tejto situacii uplne jasne. Ti "vyskoleni", ktori vedia pracovat s davmi, svoju pracu vykonali bravurne. A to plati aj pri zdravotnych sestrach. nestastie je v tom, ze si ani jedna skupina neuvedomila, ako ich manipuluju tam, kde chcu.
3 1
nunenko nunenko

nunenko je offline (nepripojený) nunenko

prďous, táraj, gágaj
Počet zamestnancov a priemerné mzdy ( ) v regionálnom školstve za I. polrok 2015
2015_Stránka_2.jpg  
2015_Stránka_3.jpg  
2015_Stránka_1.jpg  
1/1
3 0
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

[QUOTE="misomiso"]
ivuliatko
...
Co by si povedala na to, keby aj ostatni posluchli tvoju vyzvu a zacali strajkovat? Teplota v tvojom byte by zacala klesat a v obchodoch by ta vitali prazdne regle potom co by tvoji spoluobcania v panike vykupili posledne zvysky tovaru. Chcela by si skocit k rodicom alebo znamym po pomoc, ale nejazdili by vlaky ani autobusy a na pumlach by sa minul benzin.

Takto by sme sa dopracovali ako spolocnost k radostnejsiemu zajtrajsku? A to takito ludia, ktori tomu veria ucia nase deti?
Misomiso, presne na to som myslela... čo by sa stalo, keby už druhý týždeň boli zatvorené trebárs také potraviny...
Naposledy upravil Oliwa : 05.02.16 at 10:06
1 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
nunenko
Na Slovensku sa zázrakom nezačali rodiť len a len múdre deti, ale prakticky každý skončí školu, ktorú by v minulosti neskončil, a teda nároky školy sú zmenšené.

.
A to ma za nasledok, čo píšem vyššie, že nas predbiehaju krajiny, ktoré boli pred 50 rokmi hlboko pod nami.
0 0
Thomas1111 Thomas1111

Thomas1111 je offline (nepripojený) Thomas1111

Včera sa mi veľmi páčilo vystúpenia pána Sotáka v TA3, je to človek zo života, z praxe, super.
0 1
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

duves
Moj nazor: Uroveň našho školstva bude takto upadať a ako vidime, pomaly nas technologicky predbiehaju a predbehli krajiny, kde v čase, ked som sa ja narodil nepoznali splachovací záchod a jedli chrústy. Tak nam treba, lebo sa karta obracia. Len kôli našej pohodlnosti, korupcii a byrokracii a čo je najhoršie, koli našej lahostajnosti.
Duves, velmi dobre si si vsimol, ze nas predbehli krajiny, ktore pred par dekadami nepoznali splachovaci zachod. Singapur je uz tak daleko pred nami, ze im nevidime ani rit a keby sme sa pozreli napr. do Vietnamu, myslim, ze by sme sa nestacili cudovat tej urovni pokroku. O Cine ani nevraviac.

Lenze kluc k ich uspechu tkvie prave na opacnej strane rovnice. Ak by sa ten uspech snazili dosiahnut somranim a strajkami, tak by dnes nemali ani len tu drevenu latrinu.

To su vsetko narody, ktore predovsetkym velmi tvdro makaju a nepozaduju za svoju tvrdu pracu ziadnu extra odmenu. Potom sa logicky taketo nasadenie a skromnost musi prejavit aj v celonarodnom meradle.

Americanom dlho neslo do hlavy, preco su Aziati, najma Cinania, teda ich decka uplne na spici, co sa tyka matematickej urovne Ziadne decka z rozvinutch krajin im nestihaju ani nahodou. Snazili sa tomu prist na klb, pripravili roznym skupinam ziakov rozne druhy testov. Ako klucovy k pochopeniu problemu sa ukazal test, v ktorom dali nejakym cca 10 rocnym deckam z roznych krajin rovnaku matematicku ulohu, ktorej obtiaznost zamerne vyrazne prekracovala ich (aj teoreticku) schopnost ju vyrieit (nieco povedzme pre doktoranda na VS). A odpoved prisla velmi rychlo. Zatial co americke deti vydrzali "riesit" tuto ulohu v priemere 8 minut, cinske deti mali priemer 14 pokym to vzdali.

Teda miera trpezlivosti a pracovitosti, zmyslu pre povinnost je u tychto narodov uplne inde. Kto chce vidiet ako vyzera pracovne nasadenie, nech vycestuje to Azie. To sa niekedy ani neda opisat, to treba vidiet. U narodov, ktore zacali preberat "europsky" zivotny styl ale uz vidno zretelny pokles vykonnosti, napr. u dnesnych Japoncov.

Ja by som rad varoval pred prilisnym precenovanim vyznamu skolstva. Pozrite si Finsko. Uzasne skolstvo, ucitelia bozske platy. Lenze uspech celeho Finska bol naviazany, ako sa ukazalo na uspech jednej malej partie pracovitych chlapikov, konkretne na Nokiu. Ked tejto partii dosla para, "vyparil" sa aj uspech celeho Finska, aj s ich uzasnym skolstvom. Maju teraz obrovske ekonomicke problemy a nevedia ako z toho von.

Na druhej strane povedzme USA - nie ze by som ich chcel davat za vzor, ale iba pre porovnanie. Uroven zakladneho skolstva uboha. Uroven stredneho skolstva vacsinou tiez uboha. Zopar spickovych univerzit, z ktorych vychadzaju najlepsi odbornici, a na ktore sa hrnu najlepsie decka z celeho sveta. Tieto univerzity su sakra drahe a zopar chudobnym deckam sa podari vybavit nejake stipendium alebo pozicku.

Uvazdam to ako priklad preto, ze zakladom je motivacia jednotlivca nie uroven skolskeho systemu. Mna tiez nikto v skole neucil, ako sa mam starat o svoje zdravie, musel som to pochopit sam, a zohnat si k tomu literaturu (ktoru nie je lahke zohnat), a este si ju aj zaplatit. Tym som sa stal ale de facto takmer uplne nezavisly od (mizernej) zdravotnej starostlivosti.

Profesiu, ktoru vykonavam som tiez nestudoval, studoval som nieco ine. Musel som a extra snazit, aby som sa dostal k informaciam a know-how, ktore mam, dokonca som sa ako dospely sam naucil po anglicky. Su aj vacsi machri, ktori tych jazykov zvladli viac.

Ale vsetko toto som dosiahol ibe preto, ze som chcel a ze som do toho bol ochotny investovar riadny kus energie. Potom tu mame mnozinu ludi, ktori stale nariekaju, ze pre nich nie je praca, ze su chori, ale nerobia nic pre to, aby to zmenili. Skratka veria, ze "system je zly".

Uz mi to naozaj lezie na nervy, tesim sa, ze v pondelok odchdzam mimo civilizacie. Kazdy iba natahuje ruku, somre a zvaluje vinu na inych. Ludia tu naivne veria, ze "bude lepsie". No damy a pani NEBUDE. Uz nes drancujeme nasu planetu nad obnovitelnu mieru, necakajte, ze sa z nej podari vyzmykat viac.
Naposledy upravil misomiso : 20.02.16 at 16:29
6 0
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
misomiso
ivuliatko
.
No troska si si pomylila v tom, kde zijes. Zijes v demokracii a tam sa "boj proti zlodejom" odohrava vo volebnych miestnostaich periodicky v case na to urcenom. Netvrdim, ze vysledok volieb uspokoji kazdeho, kto isiel volit, ale taky je princip.

Asi si si nevsimla, ze uz nezijeme v socializme, kde bolo treba vyjst na namestia, demonstrovat, vyhrazat sa celonarodnym strajkom a prebrat moc. Ina moznost ovplyvnit smerovanie krajiny nebola.

Ako moze vzdelany clovek napisat tak debilny prispevok? - teraz prepac - 5 minut som hladal vhodnejsie slovo, aby som ta neurazil, ale nenasiel som.

Co pomoze, ked kazdy bude permanentne strajkovat a drzat ostatnych spoluobcanov v sachu ako rukojemnikov? Ty si prestala ucit deti, a esta nabadas k strajku aj ostatnych. Lebo vsetko funguje, manzel ta zivi, alebo mas nasetrene a kedykolvek prides do Tesca, cakaju ta tam plne regaly a doma sa ti kuri. To, ze ziaci a ich rodicia maju problem ta nezaujima.

Co by si povedala na to, keby aj ostatni posluchli tvoju vyzvu a zacali strajkovat? Teplota v tvojom byte by zacala klesat a v obchodoch by ta vitali prazdne regle potom co by tvoji spoluobcania v panike vykupili posledne zvysky tovaru. Chcela by si skocit k rodicom alebo znamym po pomoc, ale nejazdili by vlaky ani autobusy a na pumach by sa minul benzin.

Takto by sme sa dopracovali ako spolocnost k radostnejsiemu zajtrajsku? A to takito ludia, ktori tomu veria ucia nase deti?
Ako si prišiel na to, že som prestala učiť deti a nabádam niekoho k štrajku? Čítanie s porozumením nula bodov? Tých 5 minút, ktoré si venoval úsiliu neuraziť ma, si mohol radšej využiť na dôkladnejšie čítanie môjho debilného príspevku (...a o mojej rodinnej situácii vieš asi toľko ako o čítaní s porozumením.)
Myslela som to tak, že ak už niekto (ktokoľvek) prikročí k takému krajnému riešeniu, akým je štrajk, zaslúži si podporu, nie osočovanie. Naša škola sa do štrajku nezapojila, normálne funguje, ale podporujeme ISU, zúčastňujeme sa na protestoch. Problémom rodičov a žiakov som už za tých takmer 30 rokov učiteľovania venovala toľko času, že mnohí rodičia nevenujú ani zlomok z toho času svojim vlastným deťom.
Ale máš talent na sugestívne vykreslenie apokalyptických vízií, neuvažuješ o kariére filmového scenáristu?
P. S.: K predchádzajúcemu príspevku (o 12:40) som Ti dala užitočné, v mnohých veciach s Tebou súhlasím.
Naposledy upravil ivuliatko : 05.02.16 at 20:20
4 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

No dobre, naozaj necitam kazdu vetu v tejto diskusii, nemam problem sa ti ospravedlnit za to, ze som si nevsimol, ze ty nestrajkujes.

Lenze princip zostava rovnaky, pretoze nabadas inych k strajku. Ja by som strajk zakazal uplne, pretoze podpisanim pracovnej zmluvy zamestnanec prijma jej podmienky, vratane mzdovych. Dobre to tu vyssie napisal Nuneko.

Ako som uz pisal, je lahke hrat sa na hrdinu a nakoniec "spadnut z lopaty". Ja osobne by som bol rad, keby si svoju krehko vybudovanu konkurencieschopnost Slovensko podrzalo co najdlhsie. Su staty, kde sa strajkuje na dennom poriadku, napriklad vo Francuzsku. lenze aj Francuzsko sa uz ekonomicky potapa, hrozi, ze nedopadnu dobre.

Navyse - medzi nami a Francuzskom je zasadny rozdiel a preto by som si nijako a nich nebral priklad v "triednom boji". Francuzsko ma tu vyhodu, ze je byvala (v podstate aj sucasna) kolonialna velmoc. To znamena, ze ma tu vyhodu, ako napr. Anglicko alebo USA, ze na nich pol sveta robi. Oni rano vstanu, a uz maju zarobene. Typickym prikladom je ich investicia v trnave Peuheot/Citroen. Nasi ludia robia, oni beru zisk. Rovnako maju Daciu v Rumunsku a tisicky dalsich fabrik po celom svete, nie len automobilovych.

My tu vyhodu nemame, s tym sa musime zmierit.

Ucitelia nedosiahli strajkom vela. Dosiahli akurat to, ze sa na verejnost dostali tabulky, z ktorych vyplyva ze im za minule roky rastli mzdy uplne najviac zo vsetkych zamestnancov. Teda tym iba stratili sympatie u dalsej casti spolocnosti. Ak pred tym politici tvrdili, ze na masivne zvysovanie platov ucitelov nie je "spolocenska objednavka" (lebo ludia beru do uvahy aj ich odpracovany cas a porovnavaju to so svojim prac. vytazenima pod.) tak teraz to plati dvojnasobne.

A ten argument, ze peniaze by sa nasli, ak by sa hore nekradlo je tiez smiesny, hoci je pravdivy. V demokracii problem ktory spociva v nepoctivosti na najvyssich miestach neriesi strajkom, ale riesi sa vo volbach volebnym pravom. Mame k tomu prilezitost o par tyzdnov, tak nevydierajme svojich spoluobcanov ale podme volit.
4 3
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

Thomas1111
Včera sa mi veľmi páčilo vystúpenia pána Sotáka v TA3, je to človek zo života, z praxe, super.
http://www.ta3.com/clanok/1076975/pr...-ministra.html
1 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
misomiso
ivuliatko
Tie negatívne reakcie ma trápia. Myslím, že v mene všetkých pracovníkov v školstve si môžem dovoliť napísať toto: keď sa objaví výzva "podporme štrajk stavebných robotníkov, predavačov, operátorov výroby, upratovačiek, kuchárov, čašníkov, šičiek, železničiarov, vodičov, údržbárov, XY...", nezaváhame a podporíme. Podporíme kohokoľvek, kto bude protestovať a bojovať proti zlodejom, nenažrancom, pokrytcom, bezohľadným podvodníkom, vychcaným hajzlíkom a ich arogancii moci.
No troska si si pomylila v tom, kde zijes. Zijes v demokracii a tam sa "boj proti zlodejom" odohrava vo volebnych miestnostaich periodicky v case na to urcenom. Netvrdim, ze vysledok volieb uspokoji kazdeho, kto isiel volit, ale taky je princip.

Asi si si nevsimla, ze uz nezijeme v socializme, kde bolo treba vyjst na namestia, demonstrovat, vyhrazat sa celonarodnym strajkom a prebrat moc. Ina moznost ovplyvnit smerovanie krajiny nebola.

Ako moze vzdelany clovek napisat tak debilny prispevok? - teraz prepac - 5 minut som hladal vhodnejsie slovo, aby som ta neurazil, ale nenasiel som.

Co pomoze, ked kazdy bude permanentne strajkovat a drzat ostatnych spoluobcanov v sachu ako rukojemnikov? Ty si prestala ucit deti, a esta nabadas k strajku aj ostatnych. Lebo vsetko funguje, manzel ta zivi, alebo mas nasetrene a kedykolvek prides do Tesca, cakaju ta tam plne regaly a doma sa ti kuri. To, ze ziaci a ich rodicia maju problem ta nezaujima.

Co by si povedala na to, keby aj ostatni posluchli tvoju vyzvu a zacali strajkovat? Teplota v tvojom byte by zacala klesat a v obchodoch by ta vitali prazdne regle potom co by tvoji spoluobcania v panike vykupili posledne zvysky tovaru. Chcela by si skocit k rodicom alebo znamym po pomoc, ale nejazdili by vlaky ani autobusy a na pumach by sa minul benzin.

Takto by sme sa dopracovali ako spolocnost k radostnejsiemu zajtrajsku? A to takito ludia, ktori tomu veria ucia nase deti?
misomiso, tou demagogiou si ma skutocne prekvapil . nema vyznam vyberat jednotlive myslienky. Tvoj prispevok je podla mojho nazoru demagogicky ako taky.
No a oznacit prispevok niekoho za debilny, to chce naozaj aroganciu precedu.
2 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

Oliwa
Thomas1111
Včera sa mi veľmi páčilo vystúpenia pána Sotáka v TA3, je to človek zo života, z praxe, super.
http://www.ta3.com/clanok/1076975/pr...-ministra.html
Ano, presne tak. Tento rozhovor by si mali vypocut vsetci, co sa zapajaju do tejto temy. Sotak ma uplnu pravdu, vidi do tych veci, skoda ze uz sotva dycha.

Ja som uz v prvych prispevkoch naznacoval, ze hlavnym dovodom, preco som odisiel zo skolstva bolo, ze sa tam nanominovali neskutocne nekvalitni ludia. Tito nekvalitni ucitelia maju paradoxne tu drzost, ze sa nominuju do veducich funkcii, teda maju moc buzerovat inych a dokonca rozhodovat o tom, kto bude na skolach ucit.

Titi ucitelia vacsinou stoja v prvych sikoch strajkovych vyborov. Cim menej clovek vie, tym vyssiu ma o sebe mienku a tym viac sa citi nedoceneny.
4 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
misomiso
duves
Moj nazor: Uroveň našho školstva bude takto upadať a ako vidime, pomaly nas technologicky predbiehaju a predbehli krajiny, kde v čase, ked som sa ja narodil nepoznali splachovací záchod a jedli chrústy. Tak nam treba, lebo sa karta obracia. Len kôli našej pohodlnosti, korupcii a byrokracii a čo je najhoršie, koli našej lahostajnosti.
Duves, velmi dobre si si vsimol, ze nas predbehli krajiny, ktore pred par dekadami nepoznali splachovaci zachod. Singapur je uz tak daleko pred nami, ze im nevidime ani rit a keby sme sa pozreli napr. do Vietnamu, myslim, ze by sme sa nestacili cudovat tej urovni pokroku. O Cine ani nevraviac..............

.................Pozrite si Finsko. Uzasne skolstvo, ucitelia bozske platy. Lenze uspech celeho Finska bol naviazany, ako sa ukazalo na uspech jednej malej partie pracovitych chlapikov, konkretne na Nokiu. Ked tejto partii dosla para, "vyparil" sa aj uspech celeho Finska, aj s ich uzasnym skolstvom. Maju teraz obrovske ekonomicke problemy a nevedia ako z toho von.
Myslim, že si to pravdivo pomenoval. Aj to, že my sme nemali žiadne kolonie, nikto na nas nemaka a jediny sposob je naozaj pohnuť zadkom.

Často však rozmyšlam o tych aziatov, že či im to "nasadenie" tak dlho vydrží. Palica ma dva konce. Azijsky vzdelavaci system je prevzaty vobec podla vzoru japonska a tie decka budu raz neurotici.Si myslim. Hovorí sa, že od roboty aj kone kapu. Niečo na tom bude.
Naposledy upravil duves : 06.02.16 at 11:11
1 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
misomiso
Duves, velmi dobre si si vsimol, ze nas predbehli krajiny, ktore pred par dekadami nepoznali splachovaci zachod.
Ešte jednu vec som chcel, ty si určite pamätáš tu rýchlu demontáž všetkého čo tu bolo. A ako sa tomu tlieskalo. A to bola chyba. Padajuce strojarske podniky položili základ, že techniku nechce študovať nik. Miesto toho tu povznikali všelijake pa-univerzity bud na sociológiu, alebo vzťahy a komunikácia. Nevravím že to nie je doležite. Ale taketo odvetvie defacto neexistuje a nič neexportuje.
0 0
Janiela Janiela

Janiela je offline (nepripojený) Janiela

jednoduchý človek, ako ostatní ...viac
duves
misomiso
Duves, velmi dobre si si vsimol, ze nas predbehli krajiny, ktore pred par dekadami nepoznali splachovaci zachod.
Ešte jednu vec som chcel, ty si určite pamätáš tu rýchlu demontáž všetkého čo tu bolo. A ako sa tomu tlieskalo. A to bola chyba. Padajuce strojarske podniky položili základ, že techniku nechce študovať nik. Miesto toho tu povznikali všelijake pa-univerzity bud na sociológiu, alebo vzťahy a komunikácia. Nevravím že to nie je doležite. Ale taketo odvetvie defacto neexistuje a nič neexportuje.
Mimo témy, či k téme?
Ja som chcela študovať techniku. Jazyk ma nepustil a nepustí ma dodnes. Moja angličtina nebola dostatočná - páni učitelia bazírovali na gramatike, básničkách a slovíčkách. Veď poriadku, to je základ, ale tam to skončilo. Gramatiku a slovíčka viem dodnes, testy urobím na 60-70%. Bohužiaľ, strácam sa a končím pri odposluchu a vlastnej komunikácii. Takže, ako je to asi s tým vyučovaním alebo snahou učiteľa naučiť?
1 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
Janiela

Mimo témy, či k téme?
Ja som chcela študovať techniku. Jazyk ma nepustil a nepustí ma dodnes. Moja angličtina nebola dostatočná - páni učitelia bazírovali na gramatike, básničkách a slovíčkách. Veď poriadku, to je základ, ale tam to skončilo. Gramatiku a slovíčka viem dodnes, testy urobím na 60-70%. Bohužiaľ, strácam sa a končím pri odposluchu a vlastnej komunikácii. Takže, ako je to asi s tým vyučovaním alebo snahou učiteľa naučiť?
SŠ, alebo VŠ?
nebola si prijata, alebo si nedokončila školu?
0 0
Janiela Janiela

Janiela je offline (nepripojený) Janiela

jednoduchý človek, ako ostatní ...viac
duves
Janiela

Mimo témy, či k téme?
Ja som chcela študovať techniku. Jazyk ma nepustil a nepustí ma dodnes. Moja angličtina nebola dostatočná - páni učitelia bazírovali na gramatike, básničkách a slovíčkách. Veď poriadku, to je základ, ale tam to skončilo. Gramatiku a slovíčka viem dodnes, testy urobím na 60-70%. Bohužiaľ, strácam sa a končím pri odposluchu a vlastnej komunikácii. Takže, ako je to asi s tým vyučovaním alebo snahou učiteľa naučiť?
SŠ, alebo VŠ?
nebola si prijata, alebo si nedokončila školu?
Budem teraz za blbú? Otázke nerozumiem. Aký to má súvis s VŠ alebo SŠ? Aký to má súvis s nedokončením štúdia?
1 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
Janiela
duves
Janiela

Mimo témy, či k téme?
Ja som chcela študovať techniku. Jazyk ma nepustil a nepustí ma dodnes. Moja angličtina nebola dostatočná - páni učitelia bazírovali na gramatike, básničkách a slovíčkách. Veď poriadku, to je základ, ale tam to skončilo. Gramatiku a slovíčka viem dodnes, testy urobím na 60-70%. Bohužiaľ, strácam sa a končím pri odposluchu a vlastnej komunikácii. Takže, ako je to asi s tým vyučovaním alebo snahou učiteľa naučiť?
SŠ, alebo VŠ?
nebola si prijata, alebo si nedokončila školu?
Budem teraz za blbú? Otázke nerozumiem. Aký to má súvis s VŠ alebo SŠ? Aký to má súvis s nedokončením štúdia?
Tak neviem, potom som nepochopil tvoj komentar. Mal som za to, že ti neumožnili študovať.
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
duves
Janiela
duves
Janiela

Mimo témy, či k téme?
Ja som chcela študovať techniku. Jazyk ma nepustil a nepustí ma dodnes. Moja angličtina nebola dostatočná - páni učitelia bazírovali na gramatike, básničkách a slovíčkách. Veď poriadku, to je základ, ale tam to skončilo. Gramatiku a slovíčka viem dodnes, testy urobím na 60-70%. Bohužiaľ, strácam sa a končím pri odposluchu a vlastnej komunikácii. Takže, ako je to asi s tým vyučovaním alebo snahou učiteľa naučiť?
SŠ, alebo VŠ?
nebola si prijata, alebo si nedokončila školu?
Budem teraz za blbú? Otázke nerozumiem. Aký to má súvis s VŠ alebo SŠ? Aký to má súvis s nedokončením štúdia?
Tak neviem, potom som nepochopil tvoj komentar. Mal som za to, že ti neumožnili študovať.
ja som to pochopil tak, ze ucitelia mozu zato, ze nevie po anglicky.. Naucili ju gramatiku a slovicka, ale nenaucili ju prax.
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Potesilo
Screen Shot 2016-02-06 at 20.27.13.png  
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať