Zavrieť

Porady

Stekanie psa

Pri chodzi po chodniku popri plotu na mna vzdy zurivo steka pes.Mam z toho velky stres a zle pocity pri srdci.Vyzval som majitela psa aby urobil nejake opatrenia,no on nevie co ma urobit,kedze som tomu psovi nesympaticky.Pytam sa ci mam ja pravo na kludny prechod po chodniku,alebo ma pes pravo na mna zurivo stekat.Kde sa mam dozadovat ochrany?
Usporiadat
erik555 erik555

erik555 je offline (nepripojený) erik555

Erzebeth
Ak si niekto kúpi psíka, predsa nepredpokladá, že bude mňaukať. Prečo potom to čudovanie sa, že psík šteká? Elektro-obojky? Skôr, ako to dáte psíkovi, si to vyskúšajte, ako to funguje, nadobudnete tú skúsenosť, ktorú chcete. Alebo nájdite psíkovi lepší domov, kde nebude takto neláskavo učený zabúdať, že je pes, teda že nesmie štekať.
Ano, stekot psa je jeho urcita obrana. Vyrovnany, nefrustrovany, nezufaly, kludny pes len tak, aby sa vedelo ze nie je macka, nesteka! Dokonca aj strazny pes, ak je vyrovnany, len tak kazdu chvilu nevystekava! Lutujem tych psov, o ktorych pisala arizona. To su nestastni psi!
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

4l3na
Tak hej, toto je situácia na zamyslenie...čo by robili iní na tvojom mieste? štvalo by to asi každého nech by bol akýkoľvek milovník zvierat.
Na dedinach sa bezne robi zial aj dodnes to, ze takymto zlostnym,ustekanym psom sa hodi nejaka "otravena maskrta"cez plot...
0 0
Erzebeth Erzebeth

Erzebeth je offline (nepripojený) Erzebeth

Arizona, takýto extrémny prípad som nezažila. Naši susedia si asi pred piatimi rokmi kúpili dve dospelé fenky. Tiež po nás ustavične štekali, nech sme robili čokoľvek. Aj my sme ich kŕmili, snažili sa spriateliť, no nám sa to podarilo až potom, keď som začala chodiť za nimi do ich dvora. Sused tiež nebol rád, že štekajú. Viem, že tak ako človek, aj pes je každý iný. Aj situácia je vždy iná. Ty ale píšeš o susedových psoch. Ja som reagovala na psíka, s ktorým si nevedela dať rady jeho majiteľka. Pes je inteligentný spoločenský tvor. Treba mu skutočne venovať nejaký čas každý deň. Neviem kde žije pisateľka, ale mnoho ľudí v bytoch ide psa vyvenčiť a hneď domov. Medzi panelákmi ho ani nejde pustiť z vodítka. Potom je unudený, dožaduje sa pozornosti, pohybu...Ak niekto nemá plnohodnotnú možnosť starať sa o psíka je lepšie venovať svoju lásku a pozornosť psíkom v útulku. Tí sú vďační za každú chvíľku, ktorú im venujeme. A potom nikto nemusí rozmýšľať, ako zavesí na krk svojmu psíkovi obojok s elektrickým výbojom.
3 0
Anika61 Anika61

Anika61 je offline (nepripojený) Anika61

Som
Veľa závisí od výchovy psa-ale myslím,že veľa zavisí aj od povahy psíka. Mala som ..a mám niekoľko psíkov- teraz aktuálne dvoch,jeden je absolútny ''inteigent''a kľudas a šteká naozaj keď musí veď už má aj svoj vekale ''po nose si brnkať''nenechá,nedávno mi preskočil plot jeden týpek a pes ho ďaf''do ruky.....potom mám fenku hyperaktívnu čo sa tá cez deň naskáče je až neuveriteľné,ale poslúchne na slovo,veľmi nás ľúbi a lásku vie prejaviť hlavne mužovi-chytí ho labami okolo krkulíže mu ušia drží ho ako ''kliešť''a vtedy poslúchne až na tretie slovo
3 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať