Zavrieť

Porady

Oboznamovanie a školenie novoprijatých/stávajúcich/vedúcich zamestnancov v BOZP ako živnostník

Podnikám sám ako živnostník Špecialista požiarnej ochrany, a ponúkam služby v tejto oblasti. Pred nedávnom som získal osvedčenie Bezpečnostného technika, a rád by som poskytoval bezpečnostno-technickú službu. Má to však jeden háčik.

Áno narážam prave na školenia zamestnancov. Som držiteľom lektorského osvedčenia a čo sa týka školenia v oblasti OPP nevyžaduje sa žiadne oprávnenie na VaV. Teraz chcem poukázať na § 27 ods 3 zákona 124/2006.

Vedel by mi niekto objasniť ako vykonávať tieto školenia bez toho aby som nemusel získať oprávnenie na VaV. Resp. aký typ zmluvy uzatvorit s obchodnými partnermi ?

Napadla ma Dohoda o vykonaní pracovnej činnosti s jednotlivými klientmi, tak by som mohol školiť ich zamestnancov aj bez tohto oprávnenia ? Viem že všetko je len o peniazoch.

Ďakujem za vaše odpovede
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    frzanony je offline (nepripojený) frzanony

    Odpracoval som 40 rokov ako inšpektor v oblasti BOZP ...viac frzanony
    I keď máte osvedčenie bezpečnostného technika po tejto otázke musím konštatovať, že máte v tejto oblasti ešte značné vedomostné nedostatky. Sú úplne rozdielne kritéria pre vykonávanie bezpečnostno-technickej služby (ďalej už len BTS) a výchovy a vzdelávania (ďalej už len VVZ). Aby ste sa v tom zorientovali Vám uvádzam §§-y 21, 22, 27.
    Uvádzate, že chcete poskytovať BTS. Ani BTS poskytovať samostatne nemôžete u všetkých zamestnávateľov. Ten, kto vlastní osvedčenie BT a hoci má i oprávnenie BTS a hoci je i autorizovaný bezpečnostný technik ešte ho neoprávňuje na vykonávanie VVZ. Asi ste nepostrehli zmenu ustanovenia odseku 3, § 27 zákonom 118/2015 Z.z.
    Nie je možné ustanovenia §§-ov BTS aplikovať na ustanovenia pre VVZ len preto, že by Vám vyhovovali. Akákoľvek špekulácia v tomto smere je zbytočná a strata času. Ale v jednom Vám dávam veľkú pravdu. Začať s BTS a tá Vám dá najväčšiu, ničím nenahraditeľnú prax a potom po 5 rokoch odbornej praxe uvažovať o výchove a vzdelávaní.

    Oboznamovanie a školenie novoprijatých/stávajúcich/vedúcich zamestnancov v BOZP ako živnostník

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.