Zavrieť

Porady

Kúpa zabehnutého/hotového e-shopu

na bazosi som naisiel niekolko e-shopov napredaj vcelku za dobre ceny
je lepsie spravit svoj e-shop odzaciatku ,alebo kupit taketo nieco ?
na co si dat pozor pri kupe zabahnuteho/hotoveho ? ,stale mi nejde do hlavy preco by niekto predaval ziskovy e-shop
Naposledy upravil ivka70 : 25.12.16 at 20:35
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    webik je offline (nepripojený) webik

    webik
    Bežne na internete koluje zažitá predstava, že obchod, ktorý zarába sa má kupovať za cenu ročného zisku. Za takúto cenu ti ale nikto fungujúci obchod nepredá. Reálna cena je nikde okolo dvoj až trojnásobku čistého zisku a pri veľkých obchodoch je to podľa ceny z obratu.

    Na bazoši sa predávajú väčšinou novo vytvorené eshopy. Taký eshop má cenu od 250€ po 1500€. Podľa toho čo ti k nemu majiteľ predáva, na akom systéme je postavený a ďalších veciach. Sú tam eshopy postavené na opencarte, zencarte, prestashope, magente a woocomerce. Každá z tých variant má v niečom výhodu a v niečom nevýhodu.

    Ako prvý obchod by som určite neriešil obchod za 3 a viac tisíc eur. Išiel by som cestou obchodu na práve spomínaných CMS. Dôvod je ten, že ťa prevádzka eshopu nemusí baviť. Taktiež, peniaze, ktoré pri eshope na mieru dáš do vývoja môžeš dať do reklám a ver, že bez reklám sa dnes už nepohneš ani z dobrým nápadom.

    Ak hľadáš na bazoši niečo pre seba, hľadaj obchod s tovarom, ktorý ťa zaujíma. Ja osobne by som nešiel do IT, bielej a čiernej techniky, parfémov a hračiek pre dospelých. Sú tam nízke marže a neskutočná konkurencia. Pýtaj sa na marže. Všetko pod 30% nie je bohvie čo. Pýtaj sa, koľko % tovaru sa vracia. Koľko % tovaru si zákazníci nepreberajú.

    Jedna dôležitá vec, keď kupuješ eshop, spýtaj sa majiteľa, koľko je v obchode produktov. Potom si daj do google site:domena.sk (namiesto domena.sk daj názov obchodu) a pozri sa koľko je tam výsledkov. Ak ti vyhodí číslo blízke 0 tak obchod nekupuj. Bude mať penalizáciu a majiteľ ho predáva práve pre to, že spravil niečo čo nevie v google napraviť. Ak bude číslo blízke počtu produktov alebo väčšie tak máš istotu, že obchod sa aspoň dobre indexuje vo vyhľadávači.
    trolofon ďakujem , presne toto som potreboval počuť ,ja chcem novo vytvorený eshop s kontaktami na dodavatela ...

    čo to nejakí čas pozerám tak niektoré eshopy ,čo boli napredaj pred rokom stále su na predaj ...
    webik e-shop, ktorý je na predaj viac ako rok nebude najlepšie riešenie. najpravdepodobnejšie je, že to nikto nechcel kúpiť, pretože je v tom háčik.

    kobolcs je offline (nepripojený) kobolcs

    len skúšam prežiť kobolcs
    existuje vynimky ked to nie je odrb ale vacsinou vtedy sa to predava ako podnik a nie ako webshop aplkacia zvycajne za 5x az-10x nasobok rocneho zisku, ale so vsetkym know how papiermi, dokazmi z GA,faktury,danove priznana),skladovymi zasobami. a aj tam este overujes ci sa to oplati. Na inzeraty typu predam eshop za 1000-5000 eur zabudni to nepokryje ani naklady na vyvoj al je to odrb.
    misomiso Presne tak, my sme dali iba za programovanie softu cez 20.000 a ak k tomu potrebujes aj sklad, zasoby, nejaky ten marketing a pod, tak to nie je lacny spas. Ked to potom zacne zarabat, tak kto by to predaval?

    Kúpa zabehnutého/hotového e-shopu

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.