Zavrieť

Porady

Oprava uz existujuceho oplotenia.

Mam problem.Susedka mi nechce odstranit strom ktory je v tesnej blizkosti mojho oplotenia ktore nemozem pre jej nasadene stromy opravit.Povyhynali mi stlpiky, treba ich narovnat a nanovo natiahnut oplotenie ktore zcasti poskodila aj ona. Dohoda s nou nieje mozna. Este mi ktomu vsetkemu zatarasila vyhlad pred oknom nemoznymi plachtami ktore tam poprichytavala o stromy...Napisala som staznost na Obec.Moze jej to dat prikazom starosta aby tento neziadnuci stav odstranila?Alebo na koho sa obratit a co mam robit? Mozte mi prosim niekto poradit?
Naposledy upravil elena7656 : 29.04.17 at 17:59 Dôvod: Problem sa vyriesil
20160809_185536.jpg  
20160809_185329.jpg  
20160809_185545.jpg  
1/1
ivka70 mas okna do jej dvora a tie zatarasila plachtami?
elena7656 Mame okna do jej zahrady v bizkosti nasho oplotenia to zdevastovala a nasledovne si tam urobila svoje zo zhdzavenych plechov ktore mi dala rovno pred okna a este aby nebolo malo...natiahla ponad ne smiesne plachty cim mi zatienila moje okno a tak isto aj vyhlad z neho je mozny len na zhrdzavene pechy a jej plachty.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    branislavp je offline (nepripojený) branislavp

    branislavp
    Ak obecný úrad do 30 dní neupovedomí suseda o zjednaní nápravy a odstránení škody, ktorú Ti sused spôsobil, opätovne sa obráť na OÚ písomnou urgenciou o riešenie veci, zároveň žiadaj, aby komisia na to určená na OÚ riešila tento prípad v teréne, aby to videla a na základe toho skutočného zistenia riešila tieto susedské problémy. Môžeš uviesť a vyčísliť škody a žiadať od suseda nahradiť tieto škody.
    V liste určenom pre OÚ môžeš jednou vetou poznamenať, ak úrade nebude v stanovenom termíne konať, budeš nútená problém medializovať, alebo vec dať na súd.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    elena7656 Uz som tak urobila
    branislavp elena7656, OÚ je predsa aj na to, aby riešil aj susedské spory v obci, nie iba poplatky od občanov vyberať.
    jslancik žiaľ, tvoja odpoveď už nie je aktuálna. Jedná sa o "ohrozovanie" storočnými stromami a podobne. "smiešnymi" platchami na dvore sa obec tiež zaoberať veľmi nebude...
      zbaliť

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Ako tak pozerám na fotečky, tak sú fotené zblízka...bolo by dobré vidieť aj iné pohľady....ALE :

    1. Foto z okna ukazuje na nejaké drevené onačiny a potom na nebo.
    Ja osobne by som si dal na svoju stranu plota nejakú zábranu, aby som nemusel na ten bordel pozerať.

    2. Foto stromu mi ukazuje, že je tam priestor na manipuláciu, kde by sa plot dal opraviť.

    3. Z foto stĺpika oplotenia vidno, že plot bol postavený lajdácky...proste stlpiky nabité do zeme, kde nie je žiaden betónový základ okolo stĺpika.
    Tiež tak usudzujem z toho, že tá drevená haraburda nejak veľmi stlpik vyklonila.

    4.Spomínaš, že vy ste tam boli skôr ako oni....kurňa, to muselo byť vtedy, keď Tisom Masarykom bol - viď zhrdzavené plechy na búdi, a aj to zhnité dosky. Toto sa vlečie už roky rokaté...ale to je len postreh.

    5. Že robia naschvály...to je už takto v tom živote....a keď Ty/vy sa nebrániš, to je už iná debata.


    Takže by som v konečnom dôsledku nevravel o oprave daného plota (to pletivo už nik nevyrovná a stlpiky nebudú nikdy vyrovnané), ale o kompletnej výstavbe nového plota...s poriadnymi základmi.
    Asi by som pouvažoval aj o geometrickom zameraní...
    Starostovi by som klopal pravidelne na dvere a zahlcoval ho poštou.
    Po čase žaloba na suseda...
    Medzitým by som sa pravidelne modlil, aby sa nestal nejaký úraz, ktorý by spôsobil padnutý konár, puknutá doska.....lebo potom by bolo už neskoro lamentovať.
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    elena7656 Vies co? Dakujem za odpoved!Uz to nehaj radsej tak
    buchač elena7656 (Dnes 22:17) Vies co? Dakujem za odpoved!Uz to nehaj radsej tak
    ==========================
    Vieš čo ?...fakt to nehám tak !

    Ale podľa reakcie usudzujem (som si istý), že som trafil klinec po hlavičke.
    ...a že vy si necháte/li (doslovne) srať na hlavu ?Tak to je už len váš problém...
    elena7656 Mas pravdu uplne!....stlpiky boli zabetonovane ty genius!Vsetko hned cies odhadnut!
    elena7656 Uz to riesi Urad a viriesil to k mojej spokojnosti
    buchač Génius hore - génius dole ... mne je jedno jak lanský sneh.

    Len potom vysvetli, že čo ste robili 3 (TRI) roky...lebo práve pred toľkými si tu uviedla na scénu tému
    http://www.porada.sk/t236480-oprava-...ml#post2498502
    ...a neoperuj tým, že susedia majú styky na polícii.
    Aj s takými sa dajú urobiť poriadky...stačí jeden papier na príslušné miesto.
    ---------------------------------------
    ...a ako vraví jslančík ?
    ...nie, nechcel by som byť Tvojim susedom.
    elena7656
      zbaliť

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    citaj tu,mas to podrobne popisane http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/...ke-vztahy.html

    Mozes sa pisomne obratit na vas obecny urad,on by mal sused vyzvat k naprave. Taktiez mozes od suseda pozadovat nahradu skod,ktore vam sposobuje.Je dobre to zdokumentovat a urobit napr.fotky

    Ak OU nebude ochotny spolupracovat,mozes sa obratit na mediatora,alebo sud

    A este k tomu zatarasenemu vyhladu. To mate okna smerujuce do dvora susedov? Mate ich tam oficialne,so suhlasom susedov? Alebo ako tomu mame rozumiet?
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    elena7656 Mame ich smerom na ich zahradu za domom.Nasa stavba teda nas dom bol skor postaveny ako ich oni sa tam natrepali silou mocou lebo susedny pozemok bol ich mama stym nemohla nic urobit.A od vtedy robia same naschvaly....
    ivka70 To stale nie je odpoved, ci okno na susedny pozemok bolo urobene so suhlasom majitela pozemku.
    elena7656 Okna ako aj vsetky ostatne veci tykajuce sa domu boli naplanovane v riadnych stavebnych planoch schvalene kolaudacnym riadenim.Susediaci pozemok bol v case zacatia aj skoncenia nasej stavby prazdny!Zacali stavat neskor!A mimochodom oni maju okna do nasho dvora priamo.Ja len do ich zahrada to len jedno.Ale znovu podotykam nic sa upravami nemenilo ked sa stavalo bol tam prazdny pozemok a vsetko je riadne podlozene planami a kolaudacnym rozhodnutim.Poskodzovaniu oplotenia dochadzalo systematicky dlhsiu dobu tym ze nechala svoje stromy vrastat v tesnej bizkosti do nasho oplotenia cim stromy ako napr.oliva vytlacili do oplotenia dokonca az dieru a odmietala ju odstranit.Dalsia vec jej otrasny plot a handry co nam navesala pred okno je vzdialene od mojho okna cca 2.5m cim nam zatarasila celkovy vyhlad cezneho.Lipa co je dalsi strom ktory je v tesnej bizkosti mojho plotu as 15cm je kmen od zeleznych stlpikov s priemerom kmena stromu 1m.A vzdialenost kmena stromu od zakladov mojho domu je 2m,co si mysim ze je nepripustna .Korene zo stromu mame uz tesne pri dome a nechce ho zrezat.No myslim si ze som sa dostatocne presne pre pochopenie vyjadrila.Keby sa sem mohli pridavat foto dokumentacie tak bi to bolo z vasej strany asi neuveritelne a bez dalsich komentarov.Dakujem aj tak vsetkym co reagovali.
    jslancik Lipa s kmeňom priemeru 1m bola určite skôr ako plot, možno aj ako dom... A fakt chceš volať susedu na zodpovednosť za "škody" napáchané storočnými stromami? Posudzovať prípustnosť a neprípustnosť takých starých stromov neprináleží susede ani tebe. Skúsili by ste to vypíliť, tak máte big problém. Mimochodom, veľmi originálnu zbraň použila suseda - stromy možno aj staršie ako je ona sama...
    elena7656 Dakujem pekne za Vas prispevok,je zbytocne to tu uz rozoberat uz je to v rieseni Obce.Najlepsie mi poradil pan s Obcou...Za to mu dakujem zbytocne je to tu dalej rozoberat.
    jslancik keď ti on odpovedal, tak odpovedal ešte na tvoju pôvodnú otázku, ktorú si časom doplnila rôznymi odpoveďami. Obec bude reagovať spôsobom, ktorý ti nebude milý. A už chcem vidieť, ako budeš medializovať, že ťa suseda ohrozuje stromami, ktorými zničila tvoj plot a dom... Atď, atď...
    Žabinka Keby sa sem mohli pridavat foto dokumentacie tak bi to bolo z vasej strany asi neuveritelne a bez dalsich komentarov...... reagujem na toto.. veď urob fotku, a pridaj do tvojej úvodnej otázky.. lebo bez fotky je to ťažko posúdiť..
    alaya1 Žabinka - Prepac, ale "bi" sa pise s y .
      zbaliť

    jslancik je offline (nepripojený) jslancik

    bez servítky jslancik
    Tvoja otázka neobsahuje žiadne informácie. Napr. Akým sposobom suseda povyhynala tvoje stĺpiky? Prišla, chytila, zohla? Jeden za druhým? Akým spôsobom bráni strom výmene/ oprave oplotenia? Možno v malom úseku, ale to sa dá ľahko vyriešiť.
    Ako ďaleko je ten susedin "plot" od tvojho okna? Prečo si myslíš, že by si ona nemohla na svojom pozemku naukladať materiál podľa svojej predstavy? Ona tebe tiež nariaďuje, čo a kde môžeš na svojom dvore ukladať a co nie? Je normálna vec, že sa ľudia musia pozerať na bordel vo dvore svojich susedov. Vieš si to vyriešiť pri vymene oplotenia. Pokiaľ ta neobmedzuje nadmerným hlukom alebo zápachom, tak ju tiež nemôžeš obmedzovať v jej vlastníckych právach.
    Perlicka na záver. Vieš vyčísliť škodu, ktorú ti spôsobila? Možno tie stĺpiky, ak sa fakt hrala na "Miesiželezo" . Resp. Ich poškodila nejakou mechanizaciou.
    Na každý problém sa dá pozerať z dvoch stran. A nie, nie som tvoja suseda

    JAJA11 je offline (nepripojený) JAJA11

    JAJA11
    Pri pohľade na fotky vám nie je čo závidieť. Neskúšali ste tento problém riešiť živým plotom, alebo vyšším oplotením s tienením?
    Ak budete útočiť na susedu, vzťahy sa nezlepšia, dokonca to bude ešte horšie.
    Podobný problém majú rodičia a dlhoročná skúsenosť hovorí, že lepšie je byť ticho a riešiť si problém sám, bez útokov na susedu.....
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    elena7656 Viete cele roky sme boli ticho a cele roky nam robila zle...a nie len s tymto...Ono clovek moze byt ticho len pi urcitu hranicu unosnosti.Ja mam tak isto svoje prava ako aj ona.Ja respektujem ju ona musi mna.A urcite to nebudem riesit hadkami.
    branislavp elena7656 najvhodnejšie riešenie radí buchač, dať si vyhotoviť GP, postaviť nový plot a tie staré rárohy odpratať.
    elena7656 Nieje to pravda j Go man uz 40 rokov!Co stoji nasa stavba.Nechcem to uz rozoberat uz viem co mam robyt.
    elena7656 Su to zbytocne vyhodene peniaze!!
      zbaliť

    Oprava uz existujuceho oplotenia.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.