Zavrieť

Porady

Exekúcie

Dobrý deň. Som zadlžený a dostal som sa do situácie že mám problém splácať svoje dlhy nakoľko som prišiel o prácu a poberám len invalidný dôchodok. Môže exekútor zobrať byt keď je polovica písaná na mňa a druhá polovica na moju mamu? Bytom nerucim a ani mama nemá s mojím dlhom nič spoločné. Preto sa pýtam či nám v takomto prípade môže exekútor zobrať byt. S pozdravom Tomáš.
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

misomiso
Neviem, podla mna by nemal, no o exekutoroch je zname, ze pre nich neplati zakon a este dokonca ani komora exekutorov s niektorymi nevie spravit poriadok.

Ale exekucia bytu asi nie je to jedine, nad cim by si sa mal zamysliet. Mas tu na Porade iba dva prispevky, ale myslim, ze aj tieto dva strucne texty asi presne vystihuju tvoj zivotny pribeh.

Na konci roku 2013 pises: "dobry den ja som sa zaregistroval na tejto stranke http://bg-browngoldacademy.com/wp.php?id=12769 a som velmy spokojny dasa slusne zarobit vyskusajte"

Dnes, pises: Dobrý deň. "Som zadlžený a dostal som sa do situácie že mám problém splácať svoje dlhy".

Vravis, ze si prisiel o pracu. Prist o pracu je dnes, ked firmy musia dovazat ludi na Slovensko, dost "umenie". Teda asi tam niekde by som zacal, pretoze sa mi nezda, ze aj keby si zachranil byt, tak tym zachranis svoju buducnost.
5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
misoft To, že prišiel o prácu... píše že je aj na invalidnom... Tu by sa skôr navodila otázka, prečo bol prepustený a či zamestnávateľ (možno preto, že invalid) v tomto prípade zákon neporušil.
tomasgoco Prišiel som o prácu lebo firma skrachovala. A keďže som invalid nad 70% čo znamená že nemôžem robiť hocijakú robotu tak sa mi nová práca hľadá ťažko.
misomiso Chapem. Ja tazke nieco k tomu dodat, pretoze nepozname okolnosti a asi tu nema zmysel riesit zdravotny stav. Ale mozem iba napisat, ze aj mne uz v zivote niekolk oraz hrozilo, ze budem invalidom. Vzdy vtedy, ked som sa prestal starat o svoje telo a spoliehal som na to, ze mame predsa lekarov. Je to tazka t ema, niekto sa narodi uz postihnuty, a teda za svoj stav vobec nemoze. No aj medzi postihnutuymi sa vzdy najdu taki, ktori zmobilizuju svoje sily a dokazu sa realizovat, niekedy aj ku prospechu inych a svojej penazenky
tomasgoco No ja som postihnutý od narodenia mám nervovo-svalové ochorenie takže tak.
misomiso To je mi luto. Ale dnes by si mal aj tak mat vacsiu sancu na nejake uplatnie ako pred povedzme 30-timi rokmi nie? Ak by si vedel robit na PC, tak sa da vele veci robit cez internet, ale to asi vies, lebo aj tu kavy si skusal predavat cez net. Ale verim, ze to mas tazke.
  zbaliť

evuš je offline (nepripojený) evuš

evuš
Nerozmýšlal si nad osobným bankrotom ? Možno by to bolo pre Teba najideálnejšie riešenie

Jakubec je offline (nepripojený) Jakubec

Jakubec
Exekutor moze vydrazit tebe patriaci podiel na byte. Exekutor nesiahne na podiel tvojej mamy. Tvoja mama moze vyuzit svoje predkupne pravo pocas drazby tak, ze v pripade, ze poda rovnako velke podanie ako je najvyssia ponuka pocas drazby, stane sa ona majitelkou tvojho podielu.
Exekucna drazba nehnutelnosti alebo podielu na nehnutelnosti sa moze robit iba pri vymahani dlhu vyssieho ako 2000 eur.
Exekucia podielu na nehnutelnosti nebyva casto uspesna, lebo je len malo ludi ochotnych nekupit celu nehnutelnost ale iba podiel.
Exekutor nedava navrh na vyporiadanie spoluvlastnictva.
Osobny bankrot nemusi byt na zahodenie, na jeho odporucenie treba ale viac informacii. Zhodnot si to sam.
Podrobne a vycerpavajuco je na Vasu otazku odpovedane i tu: https://ficek.sk/pravna-poradna/exek...ho-podielu-140
Naposledy upravil Jakubec : 30.06.17 at 12:22 Dôvod: rozsirenie o odkaz

rudolf83 je offline (nepripojený) rudolf83

rudolf83
Dôležitá je aj výška dlhu. Do 2 000 € dlhu by nemalo dochádzať k predajom nehnuteľnosti, ak v nej máš trvalý pobyt.

profesional je offline (nepripojený) profesional

Ak chcem robit veci lepsie, musim ich robit uplne inak. Ten kto ma pozna vie, ze ja a konvencne myslenie nejdeme prilis dohromady. ...viac profesional
1. Exekútor postihne exekúciou tvoj 1/2 podiel na byte, tj. predá tvoj podiel, nie mamin.

2. Aby dokázal tvoj podiel predať, podá na súd návrh na vyporiadanie podielového vlastníctva predajom. Súd prikáže exekútorovi zabezpečiť predaj celého bytu, pričom polovica výnosu z predaja pripadne tvojej mame a druhá exekútorovi na uspokojenie nárokov oprávneného a trov exekučného konania.

Tj. Áno, o byt resp. bývanie prísť môžeš.
lavet navrh na vyporiadanie spoluvlastnictva predajom musela by spoluvlastnicka, teda mama suhlasit a to urcite nebude

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.