Zavrieť

Porady

Ako postupovať pri údajnom ublížení na zdraví a vydaným Regresom?

Dobrý deň,

bola som postavená pred hotovú vec, keď mi moja matka oznámila, že môj brat bol u obvodného doktora a dal vypísať Regres na mňa, že som ho údajne zbila tak, že som mu zlomila a obrazila rebrá, spôsobila modriny na tele a neviem, čo ešte.

Do dnešného dňa od 27.11. 2017 nebol na polícii, aby to celé oznámil. Brat ma nenávidí za to, že som naňho podala trestné oznámenie za týranie blízkej osoby - mojej matky, za čo bol aj právoplatne odsúdený tohto roku na tri roky s podmienečným odkladom a s probačným dohľadom - zákazu používania alkoholických nápojov.

Viní ma stále za to (škrieka po mne), že som mu dvakrát zrušila trvalý pobyt v dome, napriek tomu, že nie som vlastníčkou nehnuteľnosti a bývam úplne inde. Matku namotal tak, že ak mu dá naspäť trvalý pobyt (tretíkrát) v tom dome, tak na mňa stiahne Regres. Tá mu na to "skočila" v dobrej viere, že ide asi ochraňovať mňa. Aktuálny stav je taký, že brat so ľsťou získal naspäť trvalý pobyt od 04.12. 2017 a mne sa smeje do tváre, že pôjdem sedieť do basy za ublíženie na zdraví, že v Nitre je voľné miesto po Nore M.

V živote som nezažila takúto situáciu, stresuje ma to, zle spím. Som bezúhonná - trestný register čistý, žiaden priestupok, nič, žijem usporiadaným životom. Napriek tomu, brat bol trikrát súdne trestaný za násilnú činnosť a tých priestupkov presne neviem, koľkých sa dopustil a bol vždy uznaný vinným. On nie je z tých, ktorý čaká, kým mu niekto vylepí.

Záver: v živote som brata fyzicky nenapadla, ja sa ho bojím, vyhýbam sa mu, nerozprávam sa s ním, je tyranom mojej matky, on do mňa verbálne vyrýva, keď som u matky v jej dome.

Prosím vás, poraďte mi, či mám ísť na políciu, nech to riadne vyšetria. Logicky mi z toho vyplýva, že mi jeho zdravotná poisťovňa pošle šek na preplatenie ošetrenia a či čo. Neviem, ako sa mám brániť týmto jeho paranojám. Vopred srdečná vďaka za odpoveď!
6 komentárov     zbaliť
bettylou To nie sú jeho paranoje, ale tvoje. Z jeho strany sú to invektívy. Ak nepoznáš význam cudzích slov, píš radšej po slovensky.
eperjeska Poprosila som o radu, ako postupovať v tejto veci, nie hru na slovíčka. Inak význam slova paranoja: http://slovniky.juls.savba.sk/?w=par...tf-8&oe=utf-8#
buchač eperjeska...ALE to nie je hra na slovíčka.
To je proste fakt, že zo strany brata sú to invektívy.
Lebo ak by bolo faktom tie následky zranení, tak by som Ťa nechcel stretnúť za tmavej noci.
Brat je asi nejaký nedonesený nedokojenec, keď ho ženská poláme.Alebo musíš mať solídnu ránu, keď dokážeš polámať rebrá...

Fakt je aj logika, z ktorej mi logicky vyplýva to, čo napísal dmc.

Ešte by ma zaujímalo, že či hociaký lekár len tak mirnix dirnix napísal nejakú správu ohľadom ŤAŽKÉHO UBLÍŽENIA na zdraví, lebo o toto veru ide. Tá zlomenina by musela mať aj náležitý podklad vo forme snímku z RTG....atď.
Takže lekár by solídne riskoval odobratie diplomu na určitú dobu.
eperjeska Asi z diaľky dvoch metrov mi brat ukázal tlačivo s nápisom Regres a bolo tam moje meno a priezvisko. Vyzapoval, že má všetko zdokumentované - zlomené a pomliaždené rebrá spolu s RTG snímkom, že pôjdem sedieť do basy za ťažké ublíženie na zdraví.
Takže mirnix-dirnix musí byť na svete aj správa od jeho obvodného lekára. Mne sa ale jedná o podstatu celej veci - ja som ho v živote neudrela, nezbila ani nič podobné, ja sa ho bojím, je to zákerák. On sa rád púšťa a vyvyšuje nad slabšími, čo má uvedené aj súdnoznaleckom posudku, ktorý má verte, neverte 51 strán. Vyššie som to spomenula, že bol odsúdený tohto roku za týranie vlastnej matky.
Uzavrel dohodu o vine a treste, inak mu hrozilo tri až osem rokov.
veronikasad Brat dostal niekde nakladačku so zraneniami, ktoré si uviedla? Lebo inak si neviem vysvetliť že by mu obvodný lekár vystavil regres. Ak je nemocensky poistený s nárokom na nemocenské, k PN musel priložiť záznam o uraze, lebo ošetrujúci lekár na nej zaškrtol úraz.
eperjeska Asi nedostal nakladačku, skôr si myslím, že spadol z motorky, na ktorú určite nemá papiere. Z obce kde býva, chodí na motorke cez pole do najbližšej COOP, ktorá je na okrajovom sídlisku mesta, tam policajti nestopujú, za tie roky som ich tam nikdy nevidela.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    dmc je offline (nepripojený) dmc

    dmc
    Ak by v zdravotnickom zariadeni uviedol ze bol tebou napadnuty a mal zlomene rebra - zdravotnicky pracovnik by bezodkladne informoval Policiu - je to jeho povinnost. Az naslednym setrenim a po preukazani spachania skutku Policiu - ze si mu sposobila zranenie by mohla zdravotna poistovna od teba ziadat Regres - nahradu vydavkov vynalozenych na liecbu. Udalost by musela byt riadne presetrena- ty by si musela byt vypocuta, vec by musela byt preukazana a musela by ti byt uznana vina. Az potom by sa mohol riesit regres.
    Tvoj vydareny brat ta "natahuje". Posli ho v "Čort". Ignoruj ho. Od 27.11.2017 by sa ti uz Policia davno ozvala.
    Trvaly pobyt nezaklada ziadne majetkove prava - ma iba evidencny charakter
    Naposledy upravil dmc : 28.12.17 at 10:55

    Hlasovalo 9 pouzivatelov

    Užitočné (9)
    arizona, Anika61, eperjeska, branislavp, bettylou, gehri, 898, lujza.j, mareko
    9
    eperjeska Ďakujem Vám aj všetkým ostatným za vaše odpovede! Vidím to jednoznačne, nech to riadne vyšetrí polícia na základe môjho oznámenia.
    Polícia sa mi do dnešného dňa neozvala ohľadom Regresu od 27.11. 2017. Môže to byť ešte tak, že čakajú pokiaľ mu skončí PN, ak nejakú má/mal?
    Pracuje pod obcou na Dohodu, ohŕňal sneh, posýpal chodníky, v kultúrnom dome vysekával starú zárubňu a so zlomenými a obrazenými rebrami si to neviem predstaviť, ani vysvetliť.

    gehri je offline (nepripojený) gehri

    gehri
    Ľudovo: predsa nemôže niekto niekoho niekde určiť, že mu čosik urobil - a hneď z toho poletí nejaký úradný platobný príkaz! Z toho sa nestresuj, takíto ľudia radi manipulujú - veď to vidíš aj pri inom. Takže tak je, ako tu napísal dmc. A naopak, nebolo by zlé uvažovať obrátiť sa na políciu s týmto! (a ak má skutočne niečo zlomené, nech si vyšetrujú, od koho naozaj - možno pri tom aj iné veci na povrch vyplávajú..)
    Naposledy upravil gehri : 28.12.17 at 13:29

    bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

    bjuty smis
    daj mu dalšiu nakladačku...
    ale teraz už poriadnu, tie zlámané rebrá nestačili...

    a z trvalého pobytu nemaj strach..

    daj pozor, nech nenamotá mamku na prepis domu.....

    Ako postupovať pri údajnom ublížení na zdraví a vydaným Regresom?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.