Zavrieť

Porady

"Porusenie discipliny"

Dobry vecer prajem,
Je mozne povazovat vykonanie malej potreby na parkovisku medzi autami u zakaznika mimo EU za porusenie pracovnej discipliny od slovenskeho zamestnavatela? Zakaznik je pohorseny a pozaduje zaplatenie pokuty 1000€, zakaz vystupu do fabriky po dobu jedneho roka ...slovensky zamestnavatel zvazuje nad pokarhanim a nad prvym upozornenim ohladom porusenia pracovnej discipliny, kedze zamestnanec pokazil dobre meno slovenskemu zamestnavatelovi. Na vstupnych skoleniach u zakaznika nebolo nic ohladom zakladnych zivotnuch potrieb spomenute, ze su zakazane.

Dakujem
13 komentárov     zbaliť
bodliak Aká malá bola tá potreba ?
vicktor Vyser sa na to.
expeeert Ale nie medzi autami
Oliwa Základné životné potreby nemôže nikto zakázať. Ak upozornenie ohľadom porušenia pracovnej disciplíny - ten zamestnanec sa na tom parkovisku realizoval cez pracovnú dobu? Strážnik to asi nebol, keď "zákaz vstupu do fabriky po dobu jedného roka"... To by ste ako riešili v zmysle ZP - výpoveďou? Bola by neplatná... Ako ďaleko bola najbližšia toaleta - je aj na parkovisku? Aby bolo jasné - jasné, že to tam nemal robiť, ale čo vlastne urobil? Očúral cudzincovi auto a ten žiada za majetkovú a psychickú ujmu 1000 evri alebo ste slovenská firma, ktorá vyrába pre zahraničného zákazníka a ten bol svedkom tohto "incidentu", či...? Nie je to jednoznačne napísané... slovenský zamestnávateľ - a zahraničný zákazník robil vstupné školenia, či ako? Napr. zamestnanec z KIA Žilina si uľavil na parkovisku v areáli fabriky medzi vyrobenými autami a uvidel ho zahraničný šéf, keď odchádzal "domov" - smer Krasňany? BTW, koľko zaplatil slovutný poslanec Slota za svoj výkon z balkóna?
Alebo ste zamestnanca vyslali na zahraničnú pracovnú cestu a tam Vám u Vášho zákazníka spravil takúto "reklamu"?
JankoNovak - nikomi nic neocural, wc na to urcene v hale bolo uz zamknute, incident sa stal po pracovnej dobe, pri odchode z fabriky, vsimol so to ochrankar cez kamery...na skoleni sa podobne skutky nepreberali...ide o to ci moze svk zamestnavatel potrestat svk zamestananca...predovsetkym zamestnavatek poukazuje na dobre meno a neistu spolupracu do buducna so zaheanicnym zakaznikom....
Jarka 1 svk zamestnávateľ nemôže potrestať svk zamestnanca ... a upresni už konečne, v ktorom štáte sa nachádzalo to očúrané parkovisko ... ak u zahraničného zákazníka, tak ten nech sa hlavne stará, aby mal odomknuté WC ... ochrankár tiež riadny "ujo"
Oliwa Po pracovnej dobe a na parkovisku - tak aké porušenie pracovnej disciplíny?
misoft JankoNovak (Včera 19:30) - nikomi nic neocural, wc na to urcene v hale bolo uz zamknute, incident sa stal po pracovnej dobe, pri odchode z fabriky, vsimol so to ochrankar cez kamery...na skoleni sa podobne skutky nepreberali...ide o to ci moze svk zamestnavatel potrestat svk zamestananca...predovsetkym zamestnavatek poukazuje na dobre meno a neistu spolupracu do buducna so zaheanicnym zakaznikom....
---------------------------------------------------------------------------------
Patrilo parkovisko firme? Bolo na ich pozemku? NIE? Tak sa ničoho voči uvedenej firme nedopustil. Navyše - po pracovnej dobe!
Odkázať firme, že ich sťažnosť je neopodstatnená a upozorniť firmu, že môžete aj u ostatných obchodných partnerov odporučiť, aby s touto firmou nespolupracovali. Také malé bu-bu-bu.
korela Síce po funuse, ale pre budúcnosť. Keď niekto musí, tak musí, ale mimo civilizovaného Slovenska vždy radšej v intimite svojho auta, ako na verejnom mieste. Vonku sa to nenosí. Nie je problém sa vymočiť, ak ide o mužov, do príručnej nádoby, hoci i zaváracieho pohára, ktorý potom vyhodí. Hlavne u človeka, ak už trpí nejakou dg, alebo malé dieťa na dlhých tratiach.
Vždy lepšie riešenie ako zo seba neurobiť viral aj so svojou ŠPZ. Ale vykonať potrebu priamo na parkovisku, mohol to očakávať.
vicktor Vraj existuju nocniky do auta pre dospelych pre pripad nehody a neprejazdnej dialnice, aby si takeho nestastnika nefotili vsetci naokolo (a zverejnovali na nete).
Kto sam o sebe vie ze ma taky problem, ma byt obozretny.
Oliwa Horšie je, ak o tom nevie a skombinuje trebárs žinčicu s niečím, čo sa spolu neráči... Potom to už vie...
misoft Asi bude povinnou výbavou motorových vozidiel toto:
https://unizdrav.sk/thumbs/1200-1200...69c9267f80.jpg
a toto
https://www.bazos.sk/img/1/185/89906185.jpg
bjuty smis len by ho zbadal ten vrátnik na kamere, ako si strká hada do flaše....
a mohol by potom zamestnávateľovi vysvetlovať....
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

    ivka70
    Na to, aby to bolo povazovane za porusenie pracovnej discipliny, musel by to SK zamestnavatel mat definovane v internom predpise a musel by s tym zamestnancov dopredu oboznamit - napr. s tym, ze to hrozi za pokazenie dobreho mena zamestnavatela. Dokazove bremeno je vsak na strane zamestnavatela (dost tazko sa dokazuje pokazenie dobreho mena v takomto pripade).

    Na druhej strane su krajiny, kde skutocne za podobny priestupok hrozi pokuta a za tu zodpoveda sam prevadzatel. Takze ak bude vycislena pokuta, zaplati si ju ten, komu pokuta patri. Zamestnavatel predsa nemoze skolit zamestnancov na kompletne pravne predpisy tej ktorej krajiny. Za ich dodrziavanie si zodpoveda kazdy sam.
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Dav Že vykonávanie potreby mimo miest na to určených je porušenie disciplíny, mala naučiť už mama, prípadne učiteľka v materskej škôlke.
    Dáša_ to ani nebudú právne predpisy ale elementárna slušnosť
    buchač Ked musíš, tak musíš....dlabes na nejaku slušnosť.
    Jarka 1 Keďže to bolo na parkovisku medzi autami, tak snáď tam bolo po blízku aj WC.
    marleau jarka, ako u nás?
    misoft Veď aj u nás sú - WC - Wood Closet (stromy, kríky)
      zbaliť
    ZahradnikAmater
    Niekomu príde normálne čúrať medzi autami na parkovisku, niekomu príde normálne nesplachovať WC. Zistil som v budove kancelárií, že to robia dedinčania, ktorí doma majú síce splachovacie WC, ale na dvore žumpu,. A jej vyvážanie je drahé. Tak doma nesplachujú, len večer. A tento svoj zvyk si nosia aj do mesta. Keď je u susedov konferencia, čo je asi tak 4 krát za rok, tak to na WC teda vyzerá... A potom poslať takého na zahraničnú služobnú cestu, nepozná miestne zvyklosti, nezistí si prepisy, myslí si že je na valale a potom sa čuduje.
    Ta nič, ta nereagujte, ja som sa len musel odreagovať.
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    buchač Ale budem reagovat a nepojde o odreagovanie.

    1. Velky Krtíš je co ? Nuz podla mna vacsia dedzina, valal...na mojomsidlisku je viac obyvatelov.

    2. Kto vie, ze za akych okolnosti doslo k tomu curaniu...mozno vypil viac kavy, mineralky...mozno...

    3. Kto povedal, ze v okoli parkoviska bolo wc ?

    4. Co ked ma zdravotne problemy ?

    5. Kazdy pes serie a sti okolo kazdeho stromu...to je v poriadku ?

    6. To porusenie pracovnej discipliny ?
    Kuwa...asi by som poriadne zatocil so zamestnavatelom, ak by mi za hento dal nejaky postih.

    7. Apropo...zamestnanci pri pasovej vyrobe sa ani vyštať nemozu...zenska s kramami ma proste smolu...to je asi v poriadku.
    JankoNovak Zdravim,

    Ano ma zdravotne problemy...zahranicneho vyrobcu to nezaujima....slovenskemu incident nevadi, ale nasledky ohladom buducej spoluprace a ohrozenie " dobreho " mena.....
    Dav Juraj, ale zamestnanec bol na pracovnej ceste mimo Európsku úniu, a Veľký Krtíš je ešte na území EU.
    Jarka 1 Dav, bingo . Tiež by mohol zadávateľ upresniť aj ktorý štát mimo EÚ, nech sa lepšie hodnotí situácia. Preto som písala, že snáď pri parkovisku bolo dostupné aj WC.
    buchač Dav

    Velky Krtíš je ina lokalita...narazka na ten valal od Amatera zahradnika. On vie velmi dobre, o co ide.
    Oliwa Ako by sankcia 1000 € napravila "dobré" meno zamestnávateľa? Ak budúca vzájomná spolupráca so zahraničným zákazníkom stojí a padá na jednom zamestnancovi, ktorý nemohol ísť na toaletu, lebo bola zamknutá, tak sorry... A ten vrátnik/ochrankár je tiež takovej pilnej vúl... Ten kam chodí? Ak tam má sociálne zariadenie, ktovie, kam by ho bol poslal, keby mu tam dotyčný stihol dobehnúť a s prekríženými nohami ho požiadal o pomoc...
      zbaliť

    expeeert je offline (nepripojený) expeeert

    expeeert
    No asi u toho zákazníka to robili viacerí, tak preto to takto riešia. Ja to poznám zo stavieb, kde tiež, napriek tomu že tam bola Toi-Toi-ka pomaly na každom kroku, tak bolo obšťaté a nasr.ne v kútoch a kobkách (niekde dokonca ani toaleťák nebol použitý, to už museli byť nejakí humusáci) a potom to tam smrdelo ako v mašťali... Niektorým sa zdalo aj 30m veľa aby sa prešiel... A inak, neviem čo treba školiť na tom, že treba chodiť vykonávať potrebu na toaletu a nie kadetade. To je hádam ospravedlniteľné iba ak nebola možnosť ísť na toaletu (nebola, alebo bola zamknutá), inak fakt neviem.

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Celu temu povazujem za vysoko stupidnu....za veľmi vysoko stupidnu.

    Rozpisovat sa nemá nejak vyznam.

    "Porusenie discipliny"

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.