Zavrieť

Porady

Téma je uzavretá.
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
Kvaka
Janko, je to skoro rovnaký počet klikov, dám príspevok editovať, vymažem slová a uložím. Pri mazaní celého príspevku asi dva kliky? Niekedy sa stratí súvislosť, ak sa taký príspevok s nevhodnou citáciou zmaže. Čo robí Richard, neviem.
Anka keď editujem dlhý príspevok, tak mi veľmi dlho trvá kým nájdem "nevhodné" slovo. Zobrazia sa mi tri riadky a musím to posúvať. A ak si moderátor, tak nemáš problém vymazať celý príspevok na dva kliky.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

marjankaj
No uvidíme ako to dopadne ak v nedeľu zatvoria obchody. V Maďarsku už to skúsili.
Zrejme kopec ľudí bude mať voľné nielen nedele.
https://www.topky.sk/cl/10/1909751/I...-40-tisic-ludi
Ako to dopadne? Ako v Rakúsku a mnohých iných štátoch.
Stále tu vypisujem, že mi chýbajú v tlači v článkoch porovnávania s inými štátmi. Stále sa píše iba v našom lokálnom pohľade.
.
"V aktuálnej situácii si obchodníci vážia každý jeden deň, kedy môžu dobiehať straty, ktoré im vznikli núteným zatvorením takmer na dva mesiace," uviedol v stanovisku pre médiá zástupca ISKM Daniel Krakovský."
Pri takomto vyhlásení nechápem najmä iba jednu vec a to, či sa obyvateľstvu zväčší aj objem peňaženky. Pretože každá rodina má svoj rozpočet viac-menej ustálený a kór v týchto časoch. Čo prevratné očakáva obchod od zákazníkov?

.

Keby mali ľudia zárobky, z ktorých by sa dalo normálne vyžiť, tak by sa nenaháňali za prácou s príplatkami počas víkendov a určite by ich radšej strávili ako napr. Sajfa.

.

Ja sa k tomuto, podľa mňa umelo vyrobenému problému, staviam ako obyčajný obyvateľ, bez náboženského pohľadu s dôrazom na prírodu. Každý si zaslúži jeden stíšený deň v týždni, aj neživá príroda, ešte nedávno sme sa rozplývali nad obnovovaním fauny po prvých dňoch karantény, a už zasa ide mamon diktovať ľuďom spôsob života.

.

A tiež to vnímam ako nabúravanie rodiny ako takej, ak to nepôjde cez jednu ideu, bude sa tlačiť cez druhú a tretiu.

Stačí si porovnať skupiny obyvateľstva, ktoré v tých chrámoch obchodu počas nedieľ strácajú svoj drahocenný čas.
2 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Pridám dva postrehy z inej diskusie o zabretých obchodoch - Korčuliari si pochvaľovali, že veľké parkoviská sú prázdne a tak je to super na korčuľovanie. A bicyklisti si pochvaľovali, že keď sú v nedeľu zavreté obchody, tak je celkovo na cestách menej ľudí a lešie sa bicykluje.
2 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Prišli mi zábery z posledného víkendu, "... kde ste boli? ... nespoznávam." Neverila by som, že z ich ZOO, lebo prvýkrát prišli snímky úplne iné, lebo doteraz občas záber na nejakého konkrétneho tvora a teraz zábery vo veľkom na záhradu, pretože sa dalo fotiť. Chodníky bez ľudí, krásna výsadba, stromy. Prečo? Lebo v ten deň prišlo iba 390 návštevníkov a nie ako v predchádzajúcom bežnom dennom priemere 6 až 8 tis.
https://portal.zoopraha.cz/vstup/ ukazuje aktuálny počet návštevníkov

Zoo Praha - piata najlepšia na svete.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Dáša_
Pridám dva postrehy z inej diskusie o zabretých obchodoch - Korčuliari si pochvaľovali, že veľké parkoviská sú prázdne a tak je to super na korčuľovanie. A bicyklisti si pochvaľovali, že keď sú v nedeľu zavreté obchody, tak je celkovo na cestách menej ľudí a lešie sa bicykluje.
Môj pohľad bežného obyvateľa, citeľne menej dopravy, predchádzajúce dva mesiace boli balzamom pre dušu.
Prečo by nemohli byť stíšené aspoň nedele? Ako kedysi a nikto nereptal, bolo to súčasťou našej kultúry.
Nie som tu sama, čo spomína na otvorené obchody všetkého druhu iba do 18. hod., v sobotu doobeda. A všetko si ľudia nakúpili.
Čo sa mi však páčilo v Budapešti, že mali potraviny otvorené v centre do cca 21. hod. počas týždňa, ako cez víkend ??? Lebo veľkomesto? Neviem ako v menších mestách.
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

sito
...........to aj doma tak hospodáriš, že na konci každého mesiaca máš NULU, si bez peňazí? To sa ten tvoj ozaj musí nadrieť, aby ťa uživil. .............

Marcel - tej Bimbule to budeš darmo vysvetľovať - ona má "svoju" pravdu, ona má "svoje" zákony, ona si "platí" podľa svojho... a na ostatných kašle. A teraz tu rozumy rozdáva.

Takže - zbytočne tu budeš citovať platné a vydané zákony, keď pre ňu je to len akýsi text.
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Kvaka
..........že sú zmazané príspevky, ktoré ani nemuseli byť zmazané, stačí z niektorých iba vymazať nevhodné slovo, text, ak príspevok ako taký inak neporušuje etiketu.
Pokiaľ si si u mňa všimla: ak je dlhý príspevok a chcem na niečo poukázať, tak tú citáciu si tiež prečítam a to nepodstatné nahradím .......... - a je to (stačí kurzorom vybrať a nahradiť text). Ak je viacej citácii a je potrebné aby aspoň 1-2 posledné boli (kvôli nadväznosti) - ostatne vymažem - veď sa to dá vyhľadať a vymazať samostatne.
Lenže niektorí radšej u toho MEGApríspevku kliknú dole na ikonku (úvodzovky v tom rámčeku) a bez rozmyslu to šupnú. A žiaľ nerobia to len nováčikovia, ale aj starí (resp. staronoví - prezlečení, viacnásobní) členovia.

No a potom tu máme vyslovených TROLLov, ktorý si to uložia a donekonečna (pod viacerými nickmi) to tu vkladajú ako na bežiacom páse - istý BUxxxx.......
1 0
Katy a R Katy a R

Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

misoft - zase nepíš aj ty blbosti (to mimo témy) - diskusia vznikla, keď som sa ja pozastavila, nad jurajovým príspevkom - že niekto platí dobrovoľne navyše - mne je to fakt nepochopiteľné!
Si predstav, že u nás v dome NIKTO neplatí dobrovoľne navyše! Skôr sa znažíme tie zálohové platby znižovať - keď sa dá. A a ani nikoho takého nepoznám - iba na Porade som to čítala.
Neviem, aké má sito skúsenosti, či nevedia v dome hospodáriť či čo? - či majú neplatičov - keď tu píše tie výchovné články (podľa mňa úplne zbytočne) - a ešte aj s vicnásobnými citáciami! Veď potom v tom balaste sa stratí aj to, čo napíše užitočné. Radšej by mohol znova začať veršovať
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Katy: sito len sa divil, ako si Bimbula znižovala zálohové platky a poukázal na konečné vyúčtovania. Zálohy určí správca - majiteľ buď súhlasí a platí, alebo nesúhlasí a ide si ich znížiť. Ale potom ten čo znížil, nech neplače, že aký on má nedoplatok a ten druhý preplatok a prečo je to tak.
Ja zaplatím, koľko predpíšu a nediskutujem o tom. A potom sa vytešujem z preplatku . Iní zas tvrdia, že "úverujú" niekoho - a zase sú mimo čiaru.
A k citáciám... viackrát som upozorňoval, aby necitovali 10-20 citácií - a vidíš - stále sa to opakuje.
Komu niet rady - tomu niet pomoci.
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Bimboka
sito
kúúúrva to aj doma tak hospodáriš, že na konci každého mesiaca máš NULU, si bez peňazí? To sa ten tvoj ozaj musí nadrieť, aby ťa uživil.

U nás správca vždy po ročnom vyúčtovaní a reklamačnej dobe vydá každému bytu nový predpis na 12 mesiacov. Nikto nemôže platiť menej. Ak, tak nedoplatky musí správca od neplatičov vymáhať zo zákona je to jeho povinnosť. Ale nikomu nie je bránené si voči predpisu môže priplatiť na svoje konto viac ako má predpísané. O tie peniaze nepríde, tie mu správca v ročnom vyúčtovaní vráti. Za rok za ktorý je ročné vyúčtovanie mu zostane na konte NULA. Ale nie na jeho konte na tom nezostane NULA. Dokonca tam má uhradenú jednu platbu vopred.

Dom má len a len jeden účet v banke, účet domu, ten je spoločný. Z toho platí správca faktúry za služby ich dodávateľom do domu za dom, jeho spoluvlastníkov.

Ešte raz. Tých 37 000 € sú zálohové platby za služby od 1.1. do 31.7. plus mesačné platby bytov vopred, teda aj dlh bytov a aj preplatené úhrady bytov a mínus náklady za uhradené faktúry dodávateľom za poskytnuté v tom období. Na tom účte by mali byť aj peniaze, ktoré má dom vedené vo FPÚaO. Že by ste vy mali v banke dva účty?

Pozorne si prečítaj to niže citované, hlavne to medzi výkričníkmi, ak vieš čítať s porozumením, tak to pochopíš. Ak nie, no nič, pokrútim hlavou ako Katy a pomyslím si " čo sme to za ľudia" ... či, čo sú to za ľudia?

"Z fondu prevádzky, údržby a opráv sa financujú výdavky spojené s nákladmi na prevádzku, údržbu a opravy spoločných častí domu, spoločných zariadení domu, spoločných nebytových priestorov, príslušenstva a priľahlého pozemku, ako aj výdavky na obnovu, modernizáciu a rekonštrukciu domu. Z fondu prevádzky, údržby a opráv sa financujú aj opravy balkónov, lodžií a tých terás, ktoré sú spoločnými časťami domu.

!!! Prostriedky fondu prevádzky, údržby a opráv možno prechodne použiť na úhradu za plnenia spojené s užívaním bytov a nebytových priestorov v dome v prípade ich dočasného nedostatku. Po preklenutí nedostatku prostriedkov na úhradu tohto plnenia, sa uvedené prostriedky vrátia do fondu prevádzky, údržby a opráv. !!! "

Jasne, ze mame 2 ucty. Sluzbovy a FO. Ked niekto chce platit viac, je to jeho vec. Ja platim 1/12 skutocnej spotreby za predchadzahuci rok. Za tieto peniaze spravca nakupi "sluzby" pre mna. Ak by kazdy platil ako ja, na sluzbovom ucte by kazdy mesiac bola nula
A kto z vás je sprostejší? Správca domu, či spoluvlastníci domu? Za jeden účet si banka účtuje jeden poplatok za vedenie účtu domu. Za druhý nie?

Noo, keď to máš hore VYNULOVANÉ, NULU, JEDNIČKU ti nikto za to nedá.

Za tvoje peniaze nakúpi správca služby pre celý dom. Po uplynutí roka ti vypočíta podiel na tvoj byt zo spoločných nákladov domu. Tvoj podiel zo spoločných nákladov domu ti vyúčtuje voči tebou zaplateným záloham za služby. Tebe vyjde vždy NULA, ale ostatným preplatok/ nedoplatok, takže ty si v dome jediná JEDNIČKA. Vyscaná ...

0 0
Katy a R Katy a R

Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

vieš čo sito - ozaj nemôžme zato, že bývaš v takom dome, kde máte problémy s platením a hospodárením. naučte sa lepšie hospodáriť (poduč svojich susedov) ... a až potom píš o "vyscanosti" .
A ešte poučenie k citáciám - keď už chceš citovať posledný príspevok, tak nechaj len prvú hranatú zátvorku s menom - všetko/y ostatné zmaž až po ten text, čo chceš nechať a tiež necháš poslednú hranatú zátvorku (odborníci - nesmejte sa, len ozaj takto laicky - ako pre mňa som skúsila)
1 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Katy a R
misoft - zase nepíš aj ty blbosti (to mimo témy) - diskusia vznikla, keď som sa ja pozastavila, nad jurajovým príspevkom - že niekto platí dobrovoľne navyše - mne je to fakt nepochopiteľné!
Si predstav, že u nás v dome NIKTO neplatí dobrovoľne navyše! Skôr sa znažíme tie zálohové platby znižovať - keď sa dá. A a ani nikoho takého nepoznám - iba na Porade som to čítala.
Neviem, aké má sito skúsenosti, či nevedia v dome hospodáriť či čo? - či majú neplatičov - keď tu píše tie výchovné články (podľa mňa úplne zbytočne) - a ešte aj s vicnásobnými citáciami! Veď potom v tom balaste sa stratí aj to, čo napíše užitočné. Radšej by mohol znova začať veršovať
Katy, a kto ti to káže čítať, písať?

V starej porada, ak pamätáš boli v téme príspevky číslované. Ak niekto prišiel na poradu a pamätal si stranu a posledné číslo príspevku začal odtiaľ, Tak si postupne medzi príspevkami prečítal všetko naväzujúce na príspevok. Šéfko to vynovil tak ako to je, aby sa nebolo treba späť v téme, prečíta si to v slede. A niekomu ta novinka vadí. PREČO?

To nie je balast, to sú odpovede na vaše odpovede, ktoré dávajú zmysel len vám a nie realitu ako to v bytových domoch je a malo by byť podľa zákona. Tak ako v každom dome aj v našom sú takí a aj takí.

Áno, dá sa odpovedať áno, nie. Nikoho nevychovávam, každý sa môže poučiť, ak číta, vie s pochopením. " (podľa mňa úplne zbytočne)" Takže Ty si vedma, vieš, vieš, vieš ...

A verše? Keď budem chcieť, zaveršujem. A ja to Ti vadí ...

Pamätáš si?

"... prečo by to malo byť samozrejmé? - u mňa je to naopak - že neplatím nič dopredu, čo nemusím. Vždy sa snažím znížiť si zálohovú platbu - ak sa teda dá "
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Katy a R
vieš čo sito - ozaj nemôžme zato, že bývaš v takom dome, kde máte problémy s platením a hospodárením. naučte sa lepšie hospodáriť (poduč svojich susedov) ... a až potom píš o "vyscanosti" .
A ešte poučenie k citáciám - keď už chceš citovať posledný príspevok, tak nechaj len prvú hranatú zátvorku s menom - všetko/y ostatné zmaž až po ten text, čo chceš nechať a tiež necháš poslednú hranatú zátvorku (odborníci - nesmejte sa, len ozaj takto laicky - ako pre mňa som skúsila)
Ty akože súhlasíš s tou NULOU na účte domu na konci každého mesiaca?

Tiež s tým, že niekto nevie prečo a čo začo platí? Prečo má nedoplatok? Zvyčajne až vtedy sa človek zobudí a začne sa zaujímať. Prečo má preplatok zvyčajne nezistuje.

Naposledy upravil sito : 27.05.20 at 15:50
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

Bez citácii.

buchač, misoft tak to vymyslel šéf a nikde nie je, neuviedol, že sa to má skracovať ako konský chvost.

Kvaka a Ty si si dala robotu len s mojimi citáciami? Citácie tých dvoch Ti nevadia?
0 0
Bimboka Bimboka

Bimboka je offline (nepripojený) Bimboka

[/QUOTE]
Jasne, ze mame 2 ucty. Sluzbovy a FO. Ked niekto chce platit viac, je to jeho vec. Ja platim 1/12 skutocnej spotreby za predchadzahuci rok. Za tieto peniaze spravca nakupi "sluzby" pre mna. Ak by kazdy platil ako ja, na sluzbovom ucte by kazdy mesiac bola nula[/QUOTE]

A kto z vás je sprostejší? Správca domu, či spoluvlastníci domu? Za jeden účet si banka účtuje jeden poplatok za vedenie účtu domu. Za druhý nie?
Noo, keď to máš hore VYNULOVANÉ, NULU, JEDNIČKU ti nikto za to nedá.
Za tvoje peniaze nakúpi správca služby pre celý dom. Po uplynutí roka ti vypočíta podiel na tvoj byt zo spoločných nákladov domu. Tvoj podiel zo spoločných nákladov domu ti vyúčtuje voči tebou zaplateným záloham za služby. Tebe vyjde vždy NULA, ale ostatným preplatok/ nedoplatok, takže ty si v dome jediná JEDNIČKA. Vyscaná ...
[/QUOTE]

Nikoho nenutim aby sa nevytesoval s "preplatkov". Ja nepotrebujem niekoho uverovat s nulovym urokom. Radsej takyto uver ziskam
P.s. zrejme ti dosli argumenty, ked zacinas urazat
0 0
Katy a R Katy a R

Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

Pre sito: zopakujem a doplním. (keďže si citoval) - u nás v dome nikto neplatí dopredu, čo nemusí, nielen ja! A snažíme sa znižovať si zálohové platby - ak sa dá! Ešte sme od nikoho nemuseli vymáhať peniažky.
tak fakt neviem, o akej "vyscanosti " píšeš.
A zopakujem - vždy sa budem čudovať tým, ktorý dopredu platia viac, aby potom o rok mali preplatok . Ale ak sú takí - tak je to len ich vec (aj s dôsledkami). Toť vsjo, nič viac a nič menej. Budem sa tešiť na nejaký veršík
0 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
sito
buchač, misoft tak to vymyslel šéf a nikde nie je, neuviedol, že sa to má skracovať ako konský chvost.
Marcel, ale šéf to asi celkom nedomyslel. Určite si nepredstavoval také odpovede v stlpcoch namiesto riadkoch. Asi bude najjednoduchšie nepúšťať sa do týchto debát a reagovať iba na otázky.
0 1
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
Katy a R
A zopakujem - vždy sa budem čudovať tým, ktorý dopredu platia viac, aby potom o rok mali preplatok .
Katy ty sa čuduješ. Ale vieš koľkí takýmto závidia? A niektorí exoti sa dokonca aj sťažujú? A pritom správca má iba robotu, keď musí vracať preplatky.
0 0
Bimboka Bimboka

Bimboka je offline (nepripojený) Bimboka

sito
Nikoho nenutim aby sa nevytesoval s "preplatkov". Ja nepotrebujem niekoho uverovat s nulovym urokom. Radsej takyto uver ziskam
P.s. zrejme ti dosli argumenty, ked zacinas urazat
Samozrejme preplatok poteší. Teba nie ty NULU, teda na NULU platíš. A ako to robíš?

Argumenty? Došli, dôjdu aj tebe?

Ako si ty vieš vypočítať 100 %nú zálohovú platbu na jeden mesiac od 1.1. keď nemáš k tomu žiadne argumenty, ako? [/QUOTE]
NEPREZRADIM
0 1
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Zacvičte si. :-) Niekomu aj srdce poskočí. Mne určite.
2:40 min.
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať