Zavrieť

Porady

Mam moznost sa stazovat? ZSSK

Dobry den chcem sa podelit s vami o to co sa mi vcera stalo. Kamarat ma vcera odviezol na vlak, ked som vystupil z auta a kamarat odisiel zistil som.ze som si nechal v aute mobil. Samozrejme tam som mal aj cestovny doklad. Pred vlakom som zastavil revizora a poprosil ho o pomoc no nakoniec to dopadlo tak ze revizor mi zablokoval priatup do vlaku a nehcel.ma don pustit. Problem bol v tom ze mi listok kupovala priatelka a zadala tam ine meno a priezvisko ( konkretne matin janko ) a revozor ho nevedel najst podla mojhi mena, na co som mu povedal ze vo vlaku najdem priatelku a ta ma listkom preukaze. No on ma zablokoval a s usmevom na tvari mi tvrdil ze ja listok nemam a on ma do vlaku nepusti..
Naposledy upravil ivka70 : 07.05.19 at 07:32
4 komentárov     zbaliť
veronikasad Preco zadala ine meno? Bol to zlavovy lístok?
ivka70 a na co konkretne sa chces stazovat? ved listok si nemal a ani nevedel preukazat, ze ho mas, kedze ho revizor ani v databaze najst nevedel ....
a inak, neslo o sprievodcu ci pred vlakom uz bol revizor?
bodliak "priatelka zadala tam ine meno a priezvisko ( konkretne matin janko ) a revozor ho nevedel najst podla mojhi mena" -> Dobrú priateľku si si našiel. Pasujete k sebe ako Dyslexia k Dysgrafii.
Chobot Mňa by tiež zaujímalo, čo robila priateľka vo vlaku? To sedela v kupé a čakala, kým sa objavíš? To nemala toľko chochmesu, aby vystrčila strapatú hlavu z okna a pozrela sa, či nie si niekde na nástupišti?

Myslím, že si nám popísal len tvoju, upravenú verziu príbehu.

Sťažovať sa môžeš na lampárni.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    bodliak je offline (nepripojený) bodliak

    bodliak
    Sťažovať sa môžeš, ale skús si predtým prečítať prepravné podmienky. Lístok nemáš (ty si povinný sa ním preukázať), sprievodca je aj tak ochotný ho hľadať podľa mena a nenájde ho ... lebo ďalšia výhovorka, takže sťažovať sa môžeš, ale bude ti to houby platné.
    veronikasad Pise o revízorovi, nie sprievodcovi...
    bodliak Netrep sprostosti, stačí, že on sa nevie vyjadrovať.
    Je jedno, kto to bol.
    "... na výzvu oprávneného zamestnanca dopravcu... " To je aj sprievodca, aj revízor, aj vlakvedúci. Akurát kotlebovým hliadkam by nemusel nič ukazovať.

    veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

    veronikasad
    Myslim, ze revizor nemal pravo nevpustit ta do vlaku. Ak by pri kontrole zistil ze cestujes bez platneho lístka, môže ti udelit pokutu...
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    bodliak A prečo by nemohol kontrolovať už pri vstupe do vlaku ? Aj v kine to tak funguje ? Ak mladý nemá v hlave, nech má v nohách. Mal pobehnúť k iným dverám. To ťa má nechať sprievodca usadiť, potom si vypýtať lístok a keď ho nemáš, sáčkovať ťa s pokutou von ?
    Vylúčený z prepravy už pri dverách. Bodka.
    veronikasad Preco sackovat von? U sprievodcu sa da listok kupit vo vlaku a revizor predsa dava pokutu...
    bodliak Prepravné podmienky:
    A.5.1 Právom dopravcu je zamedziť vstup do vlaku alebo z prepravy vylúčiť:
    a) osoby, ktoré sa na výzvu oprávneného zamestnanca dopravcu nepreukážu platným cestovným dokladom .....


    Máš ešte niečo ?
    veronikasad Si múdry ako radio... Cestovavam vlakom pomerne casto a este som sa nestretla s tym, ze by vlakovy personál vykázal z vlaku cestujúceho, ktory si kupuje listok vo vlaku a poziada on, samozrejme pred kontrolou a za priplatok...
    Toto asi nebol pripad nasho cestujuceho, ktory si robil zo sprievodcu (revizora???) "prdel" - vid meno na udajnom cestovnom listku...
    misoft A ja doplním:
    A.3.1
    Cestujúci preukazuje uzatvorenie prepravnej zmluvy počas celej doby jej plnenia cestovným dokladom. Prepravná zmluva je uzatvorená nastúpením do dopravného prostriedku, v ktorom platí cestovný doklad ZSSK.
    K uzatvoreniu prepravnej zmluvy dôjde taktiež nastúpením cestujúceho do vlaku bez cestovného dokladu a zaplatením cestovného bez zbytočného odkladu u oprávneného zamestnanca dopravcu podľa podmienok stanovených v čl. A.5 a čl. B.5, ako aj nastúpením cestujúceho do vlaku s preukazom oprávňujúcim na bezplatnú prepravu.

    B.5.1
    Cestujúci, ktorý na tratiach ŽSR, okrem tratí so SVS, nastúpi do vlaku bez platného cestovného lístka a prihlási sa vlakvedúcemu, je povinný zaplatiť v hotovosti vo vlaku cestovné z nástupnej stanice do cieľovej stanice a úhradu podľa cenníka č. 16 vo výške trojnásobku cestovného bez príplatkov a zliav v 1. tarifnom pásme podľa zákona o doprave na dráhach (ďalej len prirážka nižšia).
    B.5.2
    Cestujúci, ktorý na tratiach ŽSR, okrem tratí so SVS, nastúpi do vlaku bez platného cestovného lístka (vrátane nástupu v neobsadenej stanici) a vlakvedúcemu sa vôbec neprihlási, alebo sa prihlási až po vyzvaní, je povinný zaplatiť cestovné z nástupnej stanice do cieľovej stanice a úhradu podľa cenníka č. 16 vo výške najviac šesťdesiatnásobku cestovného bez príplatkov a zliav v 1. tarifnom pásme podľa zákona o doprave na dráhach (ďalej len prirážka vyššia).
    B.5.3
    Cestujúci, ktorý na tratiach so SVS nemá platný cestovný lístok alebo v prípade nároku na zľavnené cestovné aj preukaz, na ktorý sa priznáva zľavnené cestovné, je povinný zaplatiť cestovné z východovej stanice vlaku do
    svojej cieľovej stanice a prirážku vyššiu podľa cenníka č. 16 vo výške najviac šesťdesiatnásobku cestovného bez príplatkov a zliav v 1. tarifnom pásme podľa zákona o doprave na dráhach.
      zbaliť

    Mam moznost sa stazovat? ZSSK

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.