Zavrieť

Porady

Kvalitné multifunkčné zariadenie.

Viete mi prosím poradiť kvalitné multifunkčné zariadenie - farebná tlačiareň, kopírka, scan v jednom do kancelárie pre 5 ľudí, mesačná tlač cca 2000 listov.
Ideálne s čo najnižšími nákladmi na tonery..atď.
Ideálne ak máte aj osobnú skúsenosť.
Ďakujem!
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    danno177 je offline (nepripojený) danno177

    danno177
    Za asi 15 rokov máme odskúšané značky OKI CANON XEROX HP všetko multifunkčne a minimálne z každej značky po 20ks s mesačnou výťažnosťou minimálne 25000 A4 na tlačiareň, verdikt: Xerox pomer cena kvalita náklady na tonery už nikdy viac, Canon celkom sa dá ale taktiež cena tonerov nič moc, OKI používame ešte stále ale tam cena za kus čo máme je cca 3000e to asi toľko nedáte, Najlepšie sa nám osvedčili laserové HP Pro séria, tlačí to rýchlo kvalitne, dobre sa spravuje, vydrží fakt dosť a cena tonerov originálnych tiež super, takže cena obstarania / cena nákladov/ kvalita/ asi najlepšia voľba.

    Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

    Nandrolon
    Konkrétny typ nenapíšem, ale jednoznačne by som išiel do niečoho od Canonu.
    Ak by nebola potrebná farba, tak MF6140dn, resp. jeho nástupcu.
    Vyhol by som sa HP-čkám pre ich špecifický prístup k obslužnému softvéru.
    Každopádne je ju výhodné zapojiť do lokálnej podnikovej siete a nie ku konkrétnemu PC.
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    dmc definuj: specificky pristup k obsluznemu software..... ja naopak radim HP - prevadzkujeme vseliake znacky ale s HP bolo najmenej problemov.
    Nandrolon HP, to je mnozstvo "uzitocnych" SW v PC. Osobne sa tej znacke od notebookov /balastu ako svina/, po tlaciarne /sietove nastavenia nefungovali korektne/, az po to, ze su "pomale ako svina" vyhybam.
    Hlavne ked mi to tu budete vyvracat, pouzivajte aj rovnake cenove kategorie. Nielen tlaciarne ale aj tonerov, a ci v toneri je aj valec, alebo po urcitych "km" treba repasovat.
    Mozno sa politika HP uz zmenila, ale osobne uz na nej odmietam pracovat.
    misoft Nandy - bavíme sa o tlačiarni..... a SW pre tlačiareň A) nezaťaží až tak PC a B) je intuitívne ovládateľný. Je často dodávaný s ovládačmi k tlačiarni, ale aj stiahneš ovládač z netu - tak ten SW nemáš, musíš osobitne hľadať a inštalovať.. Čo sa týka NB - tak to máš pravdu.

    Len na okraj - nemám síce superhyperextra multifunkčné, len také obyčajné - Deskjet 1050A (stačí mi) a SW k jeho obsluhe zaberá len niečo cez 150kB - nič viac, nič menej - zopár príkazov pre tlačiareň. A za tie roky, čo ju mám (6 rokov) mi ani raz nevypovedala službu.
    Nandrolon Ja som mal v kancli multifunkčného Canona, ktorého som si sám kúpil, vybral a v niektorých kancloch dalo výpočtové práve multifunkčné HP. Večné problémy so skenovaním, na tlač tretinový zásobník, pomalá tlač, pomalé kopírovanie. Dokonca mám dojem, že z iného PC na ktorý bola fyzicky tlačiareň zapojená /nebola ako sieťová/ ani skenovať nešlo. Oproti tomu môj Canon fachčil tak, že výpočtové začalo tiež dávať rovnaké. Ďalšiu som si dal už kúpiť /kto by sa s tým naťahoval/ ale požiadavka bola Canon.
    Proste z minulosti mám vsugerované, že tie veľké kopírky za vyše 100 000 Sk boli vždy najlepšie Canon a mám dojem ešte Xerox...
    HP u mňa skončilo vo všetkých produktoch.
    misoft To je osobný názor.... ja napr. tlačiarne len HP - ale LEN tlačiarne!!!!! Ostatné od HP - NIE!
    Začínal som na osembitoch - a prvá tlačiareň bola (budeš sa rehliť) BT100 - upravil som si ju a prekonala svoju živostnosť 3x. Potom som si urobil interface a ihličková HP (aký typ - už neviem), potom prišiel PC a tá ihličková HP pracvovala i tam. A potom som prechádzal na atramenty HP - jednoduchý printer (odišiel po 10-tich rokoch, cartridge som si plnil sám), kupil som túto HP DeskJet a maká a maká. Ovšem - teraz držím sa jedného - nepoužívam repas cartridge, len originál.

    Ale NB HP - prípadne refurbished HP by som nekúpil, ani keby dávali zadarmo.
    Nandrolon Ináč ten "xerox" som si pomýlil so značkou "Minolta"... Napadlo ma to, keď už som bol 20 km v horách :-)))
    Vďaka tvojmu príspevku som si ale spomenul, keď som si do kanclu v roku 2001 kúpil farebnú atramentovú HP. To bol stroj ako hrom, plná spokojnosť. Originálny toner som 3 x repasoval plnením ihlou a striekačkou. Viackrát sa to nedoporučovalo. Ale to fakt boli ešte také "jednoduché stroje". Terajšie multifunkčné už vedia všetko. Kopírovať, tlačiť obojstranne, skenovať so zásobníka, umožňujú inštalovanie ako sieťová tlačiareň, majú USB vstup, dá sa faxovať...
    Ináč tie HP oproti Canonom boli kedysi o dosť menšie, ale ako píšem, pomalé a častokrát problém rozchodiť dané funkcie...
    misoft A preto sa vraví.... v jednoduchosti je krása
    misoft Tiež si myslím, že práve ten "obslužný" SW u HP je užívateľsky prístupnejší.
      zbaliť

    Kvalitné multifunkčné zariadenie.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.