Zavrieť

Porady

Vymáhanie od spoločnosti CREDITEXPRESS

Pred určitým časom mi dvakrát prišla zásielka obyčajnou poštou od spoločnosti HELVETIA (predpokladám, že to boli nejaké vzorky nejakých výrobkov), meno bolo v poriadku, ale priezvisko bolo trošku "skomolené", takže poštárka usúdila, že to bude moje. Ja som jej vždy zásielku vrátila, že to nepatrí mne. Neskôr mi do schránky začali chodiť podotýkam takisto obyčajnou poštou obálky od spoločnosti CREDITEXPRESS, ktoré som rovno hádzala do koša. Medzitým mi začali chodiť SMS, že vymáhajú odomňa pohľadávku za fy HELVETIA, ja som zavolala na uvedené číslo, že nie som si vedomá, že by som si niekedy niečo objednávala, na čo sa mi oni začali vyhrážať, že ma navštívi ich advokát. Včera mi prišiel (už doporučenou poštou) list od uvedenej spoločnosti. Predpokladám, že to bude ďalšia vyhrážka typu, že ak neuhradím, tak ...
Ako mám prosím postupovať, beriem to ako obťažovanie, nikdy som nič neobjednávala od uvedenej spoločnosti.
3 komentárov     zbaliť
veronikasad Adresa bola spravna?
Kováczová Ulica sedela, číslo však nie
buchač Ach jaj....
Meno skomolené, číslo domu nesedí...telefónnu objednávku si nepamätá...
Čo ešte príde ?

Vyhrážka ? Ale no tááák, nože nesranduj....právnici veľmi dobre vedia, čo a ako majú napísať.
Takže nie vyhrážka, ale výzva.
======================
...chodiť podotýkam takisto obyčajnou poštou obálky od spoločnosti CREDITEXPRESS, ktoré som rovno hádzala do koša.
-------------------------
...a pritom stačilo tak málo.
Otvoriť jednu obálku, prečítať si...a následne napísať mail alebo lajstro doporučene poslať s náležitým obsahom, kde by bola jedna dôležitá veta..." ... a týmto odstupujem od zasielania vami ponúkaných produktov a neprajem si ich ďalšie doručovanie..."

Fertig, finito...a od tejto chvíle sa mohli hádzať následné obalky do koša.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    dmc je offline (nepripojený) dmc

    dmc
    "obálky od spoločnosti CREDITEXPRESS, ktoré som rovno hádzala do koša" - vobec si nebola zvedava co je v obalke ?

    ale noze...hejze....
    . nedala si nahodou telefonicky suhlas so zaslanim vzoriek...resp. s objednavkou..... Ja osobne by som telefonicky suhlas okamzite zakazal........ale nebol to tvoj pripad ? (a mozno iba vela citam ...mal by som menej)
    Naposledy upravil dmc : 14.11.19 at 13:36
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Kováczová No nebola som zvedavá, pretože keď som si "vyguglila" túto spoločnosť, hneď som vedela, že to bude asi toto , a ako spomínam, vôbec mi nesedelo moje meno, no a či som dala telefonický súhlas? no tak to nie som si naozaj istá ..., ale predsa na základe tohto sa mi nemôže niekto vyhrážať, že ma navštívi nejaký "advokát", aby odo mňa niečo vymáhal? Či???
    dmc Takze ty si tusila....ze si nieco dovrzala......tak si preventivne postu hodila do kosa. Parada. A ani nevies ci si suhlas dala.....takze podla mna je velka pravdepodobnost ze si nejaky ten suhlas s nejakou tou objednavkou dala. ... Bud sa pozries pravde o oci - prestudujes si podmienky a skusis to zrusit...alebo hadz do kosa postu - hraj mrtveho chrobaka a cakaj. ..... zazraky sa deju
    Kováczová Nooo
      zbaliť

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    Môžeš im tak akurát napísať list, že si si nikdy nič neobjednávala a ak aj napriek tomu poslali nejakú neobjednanú zásielku je to ich úmysel, ich riziko, že tak učinili. Zaslala by som to a ďalej sa nestresovala. Oni len skúšajú získať peniaze mysliac si, že sa ľudia zľaknú a budú platiť za to, čo si nikdy neobjednali. Celé to zaváňa takým malým podvodom..... A najprv nech dokážu, že si niečo prevzala.

    marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

    I am a man marjankaj
    Alebo nestalo sa ti niečo takéto?

    Zvoní mobil v posilovni, zdvihne ho udychčaný muž: „Prosím."
    „Ahoj miláčik, si v posilovni?" pýta sa žena.
    „Ano som, čo potrebuješ." odpovie muž otráveným hlasom.
    „Tak to je fajn. Já som ti len chcela povedať, že ten kožuch čo stál 5000 eur, tak ho zlacnili na 3000 eur. či si ho môžem kúpiť?" prosíka žena.
    „Ale ano."
    „Ty si zlatý. A vieš, ako sme chceli ísť na tie Seychely a videlo se nám to za 20 000 eur drahé? Tak oni to zlacnili len na 15 000 eur . čo hovoríš ?…., nemám to vziať?"
    „Dobre, ale len s plnou penziou," zamrmle muž.
    „Ano, ja to zariadim. A keď máš taku dobru náladu, tak stojím práve pred autosalonom Mercedesu a vieš jak sme sa pozerali na ten S-Class za 120 000 eur, tak si predstav, že oni ho zlacnili na 80 000 eur. Nemám ho radšej predsa len kúpiť?"
    „Ale ano, ale len striebornu metalízu" hovorí muž dosť znechutene.
    „No, ano, oni ho majú presne v striebornej. Tak to je super..., Ty si dnes tak zlatý! Tak čau," zašepoce sladkým hláskom žena a položí mobil.
    Muž v posilovni so zdvihnutým telefonom nad hlavou zakričí:
    „Chlapi, neviete čí je to mobil?
    marjankaj Že by toto?

    misoft je offline (nepripojený) misoft

    misoft
    HELVETIA - šmejdi s vitamínovými prípravkami. Hádžu propagačné papiere do schránok, ak si len objednáš "nezáväznú" vzorku - oni to berú ako SÚHLAS.
    CREDITEXPRESS - novodobí výpalníci, vyhrážajú sa, otravujú, ale nemajú ŽIADNY dôkaz - nemajú NIČ.
    Ak si im volala, nech TI oni dokážu, že si si niečo od Helvetie prevzala, objednala, nech ti ONI dokážu, že je voči tebe nejaká pohľadávka.
    A nebuď na nich príliš mäkká, stačí im pohroziť, že cez svojho právnika na Creditexpress podáš TO pre vydieranie, obťažovanie, nátlak.
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Kováczová Ďakujem.
    kopretinka Takže si objednala......to tvoje nooooo......oni len zkomolili tvoje priezvisko.A keď ti aj smsky píšu,tak je jasné,že to bolo objednané cez ten konkrétny mobil.
    Ty si to síce od poštárky nezobrala,ale nemáš dôkaz,že to bolo vrátené naspäť.
    Kováczová "Ty si to síce od poštárky nezobrala,ale nemáš dôkaz,že to bolo vrátené naspäť" , noo, tak isto ako uvedená spoločnosť nemá dôkaz, že mi niečo poslala, že? Ďakujem za všetky rady
    buchač HELVETIA - šmejdi s vitamínovými prípravkami. Hádžu propagačné papiere do schránok, ak si len objednáš "nezáväznú" vzorku - oni to berú ako SÚHLAS.
    =================
    Áááááále trt...nevieš a tvrdíš niečo, čo nemáš absolútne overené.
      zbaliť
    Tiez mam s nimi skusenosti. Uzil som si aroganciu, vyhrazky sudmi, exekuciou. Bolo to pomerne narocne na psychiku. Podal som na nich aj oznamenie na NBS a NBS to posunula na Slovensku obchodnu inspekciu.... Momentalne uz skoro rok nemam ziadne info a Creditexpress prestal otravovat.....Zvolil som podobnu komunikaciu ako oni. Pomohol mi v tom kamarat pravnik. (zili v tom ze im dlhujem 56 eur a ze si neplnim zavazky a skusali to dost nechutnym sposobom) Povodne sme tu firmu v nasej naivite s pravnikom chceli uplne zrusit a zakazat jej cinnost, ale po tom co sme zistili ze su v NBS a v Slovenskej obchodnej inspekcii znamym pojmom uvedomili sme si ze toto nedame.Kazdy kto sa pusti do boja s nimi si musi pripravit tabletky proti vysokemu tlaku..... :-) Su to desny parchanti.

    Jeden z citatov z komunikacie od kamarata pravnika, ktory sa mi vryl do pameti, ked si uz moc vyskakovali:

    "....Vam opakovane dorazne oznamujem ze sa dopustate trestneho cinu vymahania fiktivnej sumy formou spolupahatelstva.... "
    pavolkucka Creditexpress sa premenoval na ETAP Collection s. r. o. Takze tu mame novych smejdov.

    Vymáhanie od spoločnosti CREDITEXPRESS

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.