Zavrieť

Porady

Je steam zadarmo?

Dcéra mi kúpila PC hru.Pri inštalácií musím nahrať aj "softwer STEAM".Je zadarmo?Nebudem platiť nič za využívanie a hranie hry?Budem ju hrať ako single,nebudem nič ani kupovať.Dík.B.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    misoft je offline (nepripojený) misoft

    misoft
    Zadarmo! Je to tzv. Klient. Ním sa prípájaš na server herného portálu, spúšťaš z neho hry, ktoré sa kúpili, registrovali na Steame, zabezpečuje aktualizáciu (update) hier. Aj samotný web Steamu https://store.steampowered.com/ je zadarmo. Ovšem hry v ňom uvedené už zadarmo nie sú, niekedy však uvoľnia niektoré hry (treba sledovať) ako FREE, stačí ich potom pridať do svojej knižnice (pod účtom na Steame) a sú natrvalo pripísané k účtu a už sa a ne neplatí.

    Samozrejme - musíš si založiť "účet" na Steame (prihlasovanie údaje (e-mail) a heslo (ktoré si zvolíš) potom slúžia na prihlásenie do klienta Steam. Aktivovať SafeGuard, prípadne 2F overovanie (cez mobil/e-mail príde ešte jeden kód pre ďalšie príhlásenie - ale nie je povinné) zabezpečí bezpečnosť účtu.

    Pokiaľ je hra na Steame zakúpená, zaevidovaná - pri spustení sa overuje ak legalita hry. Potom sa dá prepnúť do offline. Mimochodom - pokiaľ sa aktivuje Cloud, výsledky hier sa ukladajú na ich serveri. Potom je možné sa cez klienta Steam pod svojim účtom prihlásiť a hrať hru aj na inom PC, v inej krajine a to dokonca od miesta, kde sa predtým skončilo.

    Názorný príklad:
    Naposledy upravil misoft : 16.04.20 at 12:58
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    misoft Malá poznámka: ja mám účty na Steam/Valve, Epic, Origin, Ubisoft, GOG a všade som trvale prihlásený - neodhlasujem sa. Heslá mám v NB, stačí mi len spustiť klienta a automaticky sa pripojím.
    Chobot Jooj, starý dobrý Steam.... Kde sú tie časy, keď som prešiel Half Life aj Half Life 2.. a Counter strike ešte fiči? Už som nebol na steame hádam aj 15 rokov.
    baculka631 Prosímťa,ak už sa prejem tej hry,dá sa ten stream zrušiť?Dík.
    ivka70 Jednoducho sa tam prestanes hlasit.
    baculka631 Ďakujem všetkým.
    misoft Steam účet zostáva naveky (ak sa o to ovšem nepožiada priamo adminov serveru). Ak dohráš, nemusíš sa prihlasovať. Ale na druhej strane - ak sa sem-tam na web pozrieš, zistíš, že rozdávajú hry, za ktoré sa často platí od 10€ až do 60€. Nemusíš kupovať, ale ani hrať, ale sú TVOJE!
      zbaliť

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.