Zavrieť

Porady

Bufet podmienky

Dobrý deň,
V nasledujúcom roku mám v pláne otvoriť bufet. No nenašiel som presne odpoveďe na niektoré moje otázky. Zaujíma ma či v prípade predaja ,hot-dogov, hranoliek ,.langošov,placky a povedzme wafle + čapované pivo Kofola - (všetko do jednorazových obalov) je nutné mať do 100m toalety. Taktiež či na prípravu týchto jedál je nutná remeselné živnosť alebo postačí voľná (predaj pokrmov rýchleho obvčerstvenia). Je nutné priame napojenie na vodovod alebo postačí na takejto prevádzke aká si nádrž napojená na vodovodné batérie? Ďakujem za každú odpoveď. Prajem pekný deň.
4 komentárov     zbaliť
ivka70 To bude bufet na jednom mieste/budove alebo pojazdny, ambulanty predaj?
GaranG2 Bolo by to v novom drevenom stánku pri turistickej atrakcie.
ivka70 V takom pripade ide o stalu prevadzku, ktora musi splnat vsetky hygienicke podmienky, teda aj toalety.
A zivnost podla toho ,ci byudes tie pokrmy "vyrabat" alebo len vyrobene kupovat a dalej predavat.
Ak chces robit hranolky, placky, ide o kuchynu s predajom ...
keby si predaval kupovane bagety, tak nemas kuchynu, len predaj ....
GaranG2 Z môjho pohľadu mi to príde ako voľná živnosť v prípade že kúpim mrazené hranolky syr a pod. teda Príprava a predaj na priamu konzumáciu tepelne rýchlo upravovaných mäsových výrobkov a obvyklých príloh, ako aj bezmäsitých jedál a v prípade že by som robil langoše a placky tak musím mať remeselnú pohostinsku. Záchody má zneisťuju nakoľko viem o viacerých bufetoch kde nieje žiaden záchod dostupný je to v podstate predaj jedla zo sebou bez sedenia.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    GaranG2 Ďakujem tieto príspevky som už predtým preštudoval no nikde nieje priama odpoveď na moje otázky .

    faro1 je offline (nepripojený) faro1

    faro1
    GaranG2
    Záchody má zneisťuju nakoľko viem o viacerých bufetoch kde nieje žiaden záchod dostupný je to v podstate predaj jedla zo sebou bez sedenia.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Tu nejde o povinnosť mať pre zákazníkov WC, ale pre personál.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    GaranG2 Ďakujem za info. Je možné v takomto prípade využiť napr prenájom toi tou a mat to tam trvalo? Alebo spôsobom spísanie zmluvy s neďalekým hotelom o používaní wc? Alebo je nutné mať toaletu priamo v stánku pri stánku?
    kopretinka Môžeš mať nejakú dohodu aj s tým hotelom napr.
    faro1 Prenosné Toi-Toi určire nie, skôr si vybaviť možnosť použiť napr. v hoteli alebo blízkej firme zmluvne. Musí tam byť možnosť umytia rúk pitnou teplou vodou a osušenie rúk jednorázovými utierkami. Samozrejme vykonávať sanitáciu prevádzkových priestorov bufetu podľa sanitačného poriadku a tu musíš tak isto dokladať že máš na to vytvorené podmienky, napr. prístup k teplej pitnej vode, uloženie prostriedkov na výkon sanitácie.
      zbaliť
    GaranG2 Na to myslím tiež no momentálne majú mnohé iné starosti ako odpovedať na moje dotazy. Preto som očakával že má niekto priamu odpoveď zo skúsenosti.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.