Zavrieť

Porady

Prispevok tehotne

Dobrý deň, chcela by som sa informovať o nároku na príspevok tehotenské. Nakoľko je podmienka 270 dní nemocenského poistenia na začiatku 13 týždňa tehotenstva a pár dní mi bude do týchto 270 dní chýbať, je možné zamestnať sa napr. na dve dohody naviac k pracovnému pomeru a budú sa mi dní za tieto dohody a pracovný pomer spočítavat? Čiže krátiť? Vie mi niekto prosím poradiť?
Naposledy upravil Chobot : 03.04.21 at 21:54
7 komentárov     zbaliť
veronikasad Preco si zmazala zadanie témy a doplňujúce komentáre? To sa na Porade nerobí...
Chobot Odpoveď dostala, tak si myslela asi, že to môže zmazať. Zadanie aj komentáre som vrátil späť.
veronikasad Tibor, boli zmazane aj komentáre pod odpoveďou Janky Motyckovej, sk sa da, vráť ich prosim.
Chobot Už sa stalo.
veronikasad Ďakujem
janully Ospravedlňujem sa komentár a tému som vymazala pre komentár pána jslancika, ktorý napísal, že otázka je v rozpore s kódexom porady, a že so špekulovanim sa tu pomáhať nemá, aby to tu niekoho zbytočne neiritovalo. Myslela som si, že táto skupina je o poradeni ako my dámy aj poradili za čo im veľmi pekne ešte raz ďakujem, a nie aj o moralizovani ako musel pán, čím mi fakt veľmi znepríjemnil večer,- preto som to aj následne vymazala, aby ho to neiritovalo.
veronikasad Nepostrehla som ten komentar. Tehotenské je nová problematika, dobre vysvetlené od p. Motyckovej, preto som poziadala moderatora o vrátenie temy aj komentárov. Iste pomoze aj inym.
Nic nelegálne ani špekulatívne nerobis.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Jana Motyčková je offline (nepripojený) Jana Motyčková

    Jana Motyčková
    Áno, môžete tak urobiť, ale po 1. dohody musia byť s pravidelným príjmom, čiže napr. dohoda na pár dní v rámci jedného mesiaca nepomôže, lebo ide o dohodu s nepravidelným príjmom, dohody by museli prechádzať z mesiaca na mesiac. Po 2. dohody musia byť ukončené pred vznikom nároku na tehotenské.
    K 1 - neviem k akému dátumu to potrebujete a koľko dní vám chýba, je to riešiteľné aj inak.
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    janully No momentálne mám odpracované 200 dní, od 17.augusta na Tpp a od 29.marca na dohodu.
    veronikasad Vyjde ti to, prac.pomer je 227 dní k 31.3.2021, ak stále trvá + dohoda od 29.3. bude k 24.4.21 28 dní, dohodu treba predtým ukončiť.
    jslancik ja si myslím, že otázka je v rozpore s kódexom porady... už prvá dohoda na hodinu denne je s najväčšou pravdepodobnosťou ofajč, ďalšie dve by už bolo čo? ak môžeš pracovať, tak pracuj. so špekulovaním tu nepomáhame.
    janully Nehnevajte sa, ale nerozumiem prečo by som nemohla pracovať na dohodu 1h denne? Z akého dôvodu? A prečo, keď si môžem pomôcť, keď by mi chýbalo pár dní a mám tú možnosť, tak prečo to nespraviť? Počas celého štúdia som brigadovala riadne na DOBPŠ a za toto obdobie sa mi nezapočítava nič, keďže je to v tomto štáte všetko tak úžasne nastavené. Tak prosím nemoralizujte a neobviňujte ma, že nepracujem riadne. Ja pracujem riadne, a keďže mi tu fakt ide o pár dni, a táto dávka mi môže aspoň trocha pomôcť nerozumiem prečo by som si to mala nechať prepadnúť. A popri zamestnaní môžete mať dohôd koľko len chcete. Pekný deň.
    janully Áno 227 dní, ale 27 dní som bola PN, preto mi chýba viac dni....
    janully Doteraz som bola v presvedčení, že, keď vznikne nárok neskôr, ako to vychádza napríklad mne, že to priznajú odvtedy, ako ten nárok vznikne, a nie, že musí byť podmienka 270 dní splnená už na začiatku toho 13.týždňa.... Preto to teraz riešim až takto na "poslednú" chvíľu dá sa povedať, ak sa to ešte nejako dá
    veronikasad PN-ka pocas trvania prac.pomeru sa zapocitava do obdobia nem.poistenia. Len pri novom poisteni, ak chces dávku z noveho vymer.zakladu, musíš mat 90 kal.dni bez PN.
    janully Aha, tak potom super, myslela som si, že PN sa vždy odpočítava.
    Ďakujem Vám veľmi pekne za rady a pomoc.
      zbaliť

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.