Zavrieť

Porady

slivkové gule

ahojte.

kto dá dobrý recept na slivkové gule????? mam doma slivky a treba ich nejako využit.
dakujem
Usporiadat
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
V piatok som spravila cca 19 kúskov, skoro som sa s nimi zadrhla
S masielkom a grankom , mňááám
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

za posledny mesiac som robila 2 razy gule,marhulove.prvy raz ked som prikladala sem recept a potom este podla receptu na prave marhulove gule z Wachau-tie su zemiakove.
dospela som k nazoru ze na marhulove sa hodi viac tvarohove cesto a to zemiakove je na typicke slivkove gule.
ale som akurat konstatovala,ze uz by mi nechutili.jednoducho urcite jedla maju svoju typicku sezonu a mimo nej mi tak nejdu na chut.zvlastne.ze?
0 0
beba13 beba13

beba13 je offline (nepripojený) beba13

včera večer som robila slivkové gule,nový recept som skúšala z krupicovej kaše boli výborné teda zostalo aj na dnes
P7284097.jpg  
2 0
Ančika Ančika

Ančika je offline (nepripojený) Ančika

Anna M
Robila som z takéhoto cesta: 2 rožky nechám rozmočiť vo vode, vyžmýkam, pridám cca 40 Dg polohrubej múky, 1 dcl oleja - zamiesim, nechám chvíľu (30 min) v chladničke odpočívať, rozgúľam na tenšie, pokrájam na štvorce a plním slivkami. Môže sa aj vyformovať valec a odkrajovať, ale mne sa lepšie pracuje s rozgúľaným cestom. Z tejto dávky je tak asi 25 veľkých gulí.
2 0
daria29 daria29

daria29 je offline (nepripojený) daria29

beba13 Pozri príspevok
včera večer som robila slivkové gule,nový recept som skúšala z krupicovej kaše boli výborné teda zostalo aj na dnes
napiste recept, dakujem!
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

[QUOTE=beba13;1808614]včera večer som robila slivkové gule,nový recept som skúšala z krupicovej kaše boli výborné teda zostalo aj na dnes[/QUOTE]

take dobre boli ze este aj ostalo????????????nechapem.
u nas ostane len ked ked nam to nechuti alebo je toho totalne malo
0 0
beba13 beba13

beba13 je offline (nepripojený) beba13

..bolo ich vela,ale robila som ich neskoro večer,ked boli všetci najedení,takže zostali,inak by bolo hned po nich
0 0
beba13 beba13

beba13 je offline (nepripojený) beba13

tu je recept,robila som ich podla neho prvý krát,inak robím z rožkov ale zrovna sme nemali,
1L mlieka
200g detskej krupice
600g polohrubej múky
2 vajíčka
soľ
ovocie slivky marhule
maslo,práškový cukor mak,
Z mlieka a krupice uvariť hustú kašu,nechať takmer vychladnúť.pridať múku, vajíčka trocha soli a vypracovať cesto tak aby sa nelepilo,potom rozgulať na 4 mm,pokrájať na štvorce dač ovocie a tvarovať gulky
4 0
Katarina Katarina

Katarina je offline (nepripojený) Katarina

Včera som po prvý krát skúšala cesto z rožkov, neboli zlé, ale určite zostanem pri zemiakovom ceste. Koľko ľudí, toľko chutí.
0 0
daria29 daria29

daria29 je offline (nepripojený) daria29

beba 13 dakujem za recept na gulky s krupicovej kase. no som prijemne prekvapena a spokojna. mala som ich 80 . s cestom sa mi dobre pracovalo,plnila som ich slivkami a nieco zavarenou tekvicou.nerobievam casto gulky, ak teda zo zemiakoveho cesta, ale pocula som ze z nových zemiakou to nieje dobre. ako sa hovorý, učíme sa do smrti. dakujem
0 0
Daniela1010 Daniela1010

Daniela1010 je offline (nepripojený) Daniela1010

Nedá mi nezareagovať na tému slivkové gule a síce preto, že dnes ráno som, bola v LIDLI a je tam akcia na mrazené slivkové gule. By ste sa čudovali, koľko ľudí ich zrazu miluje. Mali plné koše len tých gulí, stáli 1kg niečo cez 1 €. Fakt dobrá cena, priznám sa, že by som si kúpila aj ja, ale bohužiaľ alebo chvala bohu nemáme v robote mrazák ani chladničku, tak som odišla iba s jogurtom na raňajky a rybkami na obed.
Takže kto má chuť na rýchle slivkové gule - hajde do LIDLU!!!!!
0 0
truch truch

truch je offline (nepripojený) truch

Tie lidlacké gule sú fakt dobré, a hlavne bez roboty
0 0
drobeceva drobeceva

drobeceva je offline (nepripojený) drobeceva

musím sa priznať, že nezvyknem používať polotovary, radšej urobím sama - ale toľko ospevované slivkové gule mi nedalo nevyskúšať...fakt, výborné, odporúúúúúčam. Mimochodom, dnes ich budem mať v robote na obed
0 0
AlaNR AlaNR

AlaNR je offline (nepripojený) AlaNR

Som, kto som...
daria29 Pozri príspevok
beba 13 dakujem za recept na gulky s krupicovej kase. no som prijemne prekvapena a spokojna. mala som ich 80 . s cestom sa mi dobre pracovalo,plnila som ich slivkami a nieco zavarenou tekvicou.nerobievam casto gulky, ak teda zo zemiakoveho cesta, ale pocula som ze z nových zemiakou to nieje dobre. ako sa hovorý, učíme sa do smrti. dakujem
U nás sme robili z čerstvo nakopaných a uvarených nových krumpličiek a boli dobré.
Asi to treba iba vyskúšať
2 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Ja by som chcela zmraziť slivkové knedle, ale raz som to skúšala a knedle sa rozvarili. Mala som dvojaké: z kúpeného zemiakového cesta v prášku, tie sa nerozvarili, ale z domáceho zemiakového cesta sa rozvarili. Aké máte skúsenosti? Rada by som urobila domáce, ale už nemám odvahu.
0 0
Nella_2 Nella_2

Nella_2 je offline (nepripojený) Nella_2

vema Pozri príspevok
Ja by som chcela zmraziť slivkové knedle, ale raz som to skúšala a knedle sa rozvarili. Mala som dvojaké: z kúpeného zemiakového cesta v prášku, tie sa nerozvarili, ale z domáceho zemiakového cesta sa rozvarili. Aké máte skúsenosti? Rada by som urobila domáce, ale už nemám odvahu.
Ja som to robievala tak, že som slivkové gule na chvíľu dala do vriacej vody (1-2 min.), hneď som ich vybrala, ochladila v studenej vode. Potom som ich rozložila na tácku, dala zamraziť asi tak na 2 hod., vybrala z mrazničky, naporcovala do sáčkov a potom znovu do mrazničky.
0 0
Zužu Zužu

Zužu je offline (nepripojený) Zužu

zemiaky treba uvariť deň dopredu. na druhý deň ošúpať a nastrúhať. ak sa rozvarili bolo málo múky v ceste.
1 0
Nella_2 Nella_2

Nella_2 je offline (nepripojený) Nella_2

Zužu Pozri príspevok
zemiaky treba uvariť deň dopredu. na druhý deň ošúpať a nastrúhať. ak sa rozvarili bolo málo múky v ceste.
A cesto čo najrýchlejšie spracovať, nebabrať sa s tým veľmi
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Zužu Pozri príspevok
zemiaky treba uvariť deň dopredu. na druhý deň ošúpať a nastrúhať. ak sa rozvarili bolo málo múky v ceste.
Vyskúšam, ak by ste mali čas, nedali by ste mi aj receptík, ale odskúšany a že ste z neho aj mrazili. Ďakujem.
0 0
Zužu Zužu

Zužu je offline (nepripojený) Zužu

no práveže ja nemrazím, ja vždy čerstvé, deti aj manžel to priam zbožňujú. cca 1 kg zemiakov, 300 - 400 g polohrubej múky /ale to záleží od typu zemiakov/ 1 vajíčko, soľ.
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať