Zavrieť

Porady

Trvalý trávnatý porast v extraviláne obce

Čaute! Moja babka vlastní 2300 m2 pozemok v extraviláne obce vedeny ako trvalý trávnatý porast. Je jediným vlastníkom, na pozemok je prístup priamo z obecnej cesty. Chcel by som ešte za jej života aby mi darovala 1/4 nakoľko má 4 dcéry , a ja som syn jednej z nich. Nechceme čakať na dedičske konanie. Chcel by som využiť pozemok na stavbu rekreačnej chaty. Problém je v tom, že je nejaký zákon o zákaze drobenia pozemkov. Tuná sa jedná o darovanie štvrtiny.Máte s tým niekto skúsenosti čínska dá takýto pozemok deliť darom? Ďakujem!
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

    pavol54
    Nech ti ho predá a podiely nech vyplatí dcéram, pretože mám taký dojem že pri dedičskom konaní by sa aj tak museli vzdať dedičstva v prospech jednej osoby.
    jaro87 Práveže tomu sa chcem vyhnúť aby to mala len jedna osoba,nikdy sa nedohodnú lebo sú konflikty v rodine. Preto by som to chcel na 4 diely. To je aj moja otázka, či sa da takýto pozemok deliť.

    andrej757 je offline (nepripojený) andrej757

    andrej757
    Dá sa to rozdeliť aj na menšie časti, teda aj na 4 parcely bez ohľadu na veľkosť, ale za predpokladu, že pozemok je určený na výstavbu. Teda ak má obec územný plán, tak by tam mala parcela figurovať. Ak obec nemá územný plán, stačí územnoplánovacia informácia od starostu, že na pozemku sa dá stavať. Vtedy sa obmedzenie drobenia na parcelu nevzťahuje. A nezáleží na tom, či je pozemok v extraviláne alebo intraviláne, stavať sa dá aj v extraviláne.
    Teda postup je taký, že oslov starostu, či je pozemok určený na výstavbu. Ak áno, daj urobiť geometrický plán na rozdelenie a ak doložíš na kataster aj vyjadrenie obce, kataster Vám to zapíše.
    jaro87 Bol som dnes na obci, pozemok nie je určený podľa územného plánu na výstavbu. Napísal som žiadosť o zmenu územného plánu. Tak uvidíme čo a ako. Ďakujem za Info

    Trvalý trávnatý porast v extraviláne obce

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.