Zavrieť

Porady

Susedsky problem

V bytovke mame vedla seba balkony so susedmi. Sused neustale niekolkokrat pocas noci chodi na balkon fajcit a hned vedla mame okno do spalne. Samozrejme vsetok dym ide k nam do izby a neda sa tu dychat.

Nikomu neprajem, aby pocas spanku zacal vdychovat dym niekolko krat za noc. Okrem toho, ze to ma negativny vplyv aj na nase zdravie, zaroven sa kvoli tomu clovek aj zobudza a dusi.

Nemozeme nikomu zakazat fajcit na jeho vlastnom balkone, avsak toto uz obmedzuje druhych a tiez aj nase zdravie. Nebudem 10x za noc zatvarat okno pocas leta a potom ho zas otvarat.

Dohovor nepomoze, je to jeho balkon, ako sa to da riesit? Nejaky obcianskopravny spor zatial nebudeme viest co je na dlhe lakte a so susedmi sa nik hnevat nechce, inak s nimi vychadzame dobre, ale obcas si myslia, ze tu byvaju len oni.

Zatial sme postavili silny ventilator pred okno a hoci musime stale vstavat a zapinat ho, ciastocne pomaha a fuka mu dym naspat do huby Nie je to ale riesenie.

Tymto by som chcela upozornit vsetkych, co maju zapotreby vypalovat zobak (verim, ze budete mat dlhy zivot ), ze ste to vy, co by ste mali brat ohlad na nefajciarov a okolie a nie my na vas!!!
5 komentárov     zbaliť
misoft
Balkón nie je JEHO - patrí do spoločného vlastníctva vlastníkov bytov - pretože je VONKU na obvodovom murive (fasáde).
https://www.zakonypreludi.sk/zz/1993-182#p19
§19 ods. 1, ods.4
romana147 §19 ods.4 a,
buchač Ty chceš odpoveď, že ako to riešiť ?
Veď nik nepozná dotyčnú osobu, len ty...či ?
Tak ako môže niekto zaujať postoj k danej veci...?

K poslednému odstavcu len poznámka.
Čo je lepšie ? Fajčiar, ktorý len dymí...alebo jedinec, ktorý neberie ohľad na nikoho a na nič, robí bordel v celom baráku, nevie a ani nechce poriadne zaparkovať auto...a podobné lahôdky.
duves Poznam, nezávidím. Ventilator je dobry napad. A čo mu dať k oknu olomoucke syrečky. Nech si užije.
pavol54 načo takú investíciu, stačí zabudnúť vedro hnijúcich zemiakov, alebo iné kde sa uvoľňuje sírovodík, to poteší žalúdok
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

romana147 je offline (nepripojený) romana147

romana147
niekto chce asi radu " vsetok dym ide k nam do izby --- sa kvoli tomu clovek aj zobudza a dusi ... toto uz ... obmedzuje ... nase zdravie ...

s nimi vychadzame dobre, ale myslia, ze tu byvaju len oni

fuka mu dym naspat do huby

Tymto by som chcela upozornit vsetkych, co maju zapotreby vypalovat zobak!!! "


a začal tým, že KLAME a má ostrý slovník

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.