Zavrieť

Porady

IUP

Zdravím


Chcem sa opýtať, mam IUP (individuálny učebný plán) a viem ze žiakom nie len na mojej skole posielali na edupage poznámky a veci preberané z hodiny a iné. No však ja mam problém že učitelia mi to odmietajú posielať (preberané učivo/poznámky z hodiny) a taktiež dôležité správy na nasledujúce hodiny. Žiadajú odomna známky a ja v podstate nič nemám lebo mi nic neposlali aj keď som to bol riesit.


Čiže moja otázka znie, je mi učiteľ povinný posielať preberané učivo a poznámky z hodiny alebo si ich musim získať od spolužiakov ?
Dakujem
13 komentárov     zbaliť
veronikasad z akého dôvodu máš individuálny učebný plán ? ZŠ, SŠ ?
ivka70 Do edupage posielaju informacie z hodin riadnym studentom. Ty mas IUP, tam mas rozpis toho, co sa mas naucit a definovane terminy preskusania. Mozes si dohodnut konzultacie. Teba sa ale dianie na hodine netyka.
Dnns IUP na SŠ a myslim si že je jedno z akého dôvodu ho mám, iní žiaci dostávali z podobného dôvodu poznámky a ja nie, mám byt výnimka ?? nedostal som žiadne témy na začiatku škol.r aj keď mi bolo povedané že mi ich pošlú. Napriek tomu ich neposlali a ja som dostal ďalšie 5. Dobre dianie na hodine sa ma netýka, ale však stále potrebujem mať poznámky a prebrané učivo z hodiny aby som im mohol napísať písomky/ist na konzultácie pripravený. Tento rok končím a ešte nemam v zošite napísané prvé učivo a už ma naháňajú na štvrťroka…
ivka70 to si celkom myslis o com je IUP. Ty si musis najst sposob, ako sa budes pripravovat.
To, ze nemas temy, to si vyjasni v skole. Urcite mate k IUP informacie v studijnom poriadku a urcite si nieco aj podpisal, ked ti ho schvalili.
Ty sa mozes aj zucastnit na vyucovani, ak potrebujes a zvladas a robit si poznamky tam, ale nikto nie je povinny ti poznamky z hodiny davat.
Dnns Podpisoval som jeden jediný papier a to žiadosť o IUP (ktorý som ešte, podotýkam, sám tlačil) nic viac som nepodpisoval a ani neodovzdával, nakoľko mi bolo povedané že to stačí. Nedostal som žiadne pokyny, témy ani F ani B zo školy. Beriem v potaz že nie sú povinný mi posielať poznámky ale snáď aspoň tie témy by mi mohli odovzdať, ale o to nemajú záujem s tým že to nie je ich vec a ich to nezaujíma. S tým pokročím ako?
veronikasad Pozrel si si ten odkaz čo som priložila? Postupovala škola podľa neho? Nie je jedno z akého dôvodu máš študijný plán individuálne...
veronikasad Koľko máš rokov? Máš už skončenú povinnú školskú dochádzku?
Dnns Odkaz som si pozrel ale je to to iste co som si našiel na googli, povinnú školskú dochádzku mám ukončenú
veronikasad Postupovala škola pri schvaľovaní IUP podľa toho?
Dnns So školou som sa na žiadnych podmienkach podľa ktorých by som sa mal učiť/pripravovať nedohadoval. Bolo mi povedané získaj si a uč sa, poslali ma kadalahsie. Moji spolužiaci sú neschopný a nespoľahlivý o čom svedčí nie len škola kde chodim. Je mi už trápne si pýtať dookola od jedného a istého spolužiaka doslova VŠETKY poznámky+prax+veci do skoly+ mnoho iného. Doslova na mna serú.
veronikasad Uved dôvod, prečo máš IUP, sa mi zdá, ze si tu robíš z poradakov prdel
ivka70 A aku by mali mat tvoji spoluziaci motivaciu ti vychadzat v ustrety? Oni nie su tvoji tutori, chod na konzultacie a vyzaduj od svojich ucitelov, ale spoluziaci s tvojim individualnym -planom nemaju vobec nic spolocne. Spoluziaci ta nemusia ani poznat.
Dnns Myslim si že dôvod preco mám IUP je čisto moja vec, nie tak ? ???? Prisiel som sa slušne a normalne ako človek opýtať a však vidim že byt slušný v dnešnej dobe sa tiež neoplatí. Robím si z poradakov prdel ? Hahah, troska sa pozastavte nad tým preco sa to volá PORADA.SK —Prosim uzatvoriť topic, dakujem za nič, dovidenia )
Téma je uzavretá.

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.