Zavrieť

Porady

Marlenka - arménska pochúťka

Milí poraďáci, prosím vás poraďte mi, ak máte niekto skúsenosti s pečením Marlenky - arménskej medovej torty. Našla som zopár receptov na českých weboch, ale k nim aj rovno vášnivé diskusie, ktoré len potvrdili moje neblahé skúsenosti. Výsledný produkt bol totiž katastrofou na celej čiare a Marlenke z rôznych kaviarní sa ani len nepodobal. Potrebovala by som niečo odskúšané a osvedčené. Hrozne mi to totiž chutí, ale je to aj pomerne drahé - väčšinou 49 Sk za kus. Vopred vďaka
Usporiadat
mmpc mmpc

mmpc je offline (nepripojený) mmpc

petovsan Pozri príspevok
Miško, a nemohol by si náhodou prihodiť nejaké super osvedčené recepty na vianočné koláčiky do témy o "vianočných koláčikoch" ??? ...nech môžme takto skoro o rok piecť "na istotu" !!!
ked ma cas trochu pusti, budem vam sem pridavat moje osvedcene recepty na vianocne pecenie, a aj nevianocne...
0 0
Reprografia Reprografia

Reprografia je offline (nepripojený) Reprografia

Ahojte,
pripájam recept na Marlenku od mojej kolegyne, ktorá si ho sama upravila. Ja som to neskúšala, ale ona ho robí stále a je to super.MARLENKA.doc
0 0
katka30 katka30

katka30 je offline (nepripojený) katka30

je fantastická!!!!!!!!!!
0 0
sarin sarin

sarin je offline (nepripojený) sarin

heh no chutilo to dobre, ale po pridani muky do zmesy vzniknutej na sporaku mi ostal z cesta piesok :-(. Tak ako "skusena" gazdinka som tam pridala deci vody.. Drzalo to po kope upiekla som naplnila,.. no uplna lahoda.. len som videla na tom ceste (ale iba ja) ze su tam take akoby kusky karamelu a oblasti kde prevazuje muka,... to som asi dlho varila ze? :X
0 0
katka30 katka30

katka30 je offline (nepripojený) katka30

sarin Pozri príspevok
heh no chutilo to dobre, ale po pridani muky do zmesy vzniknutej na sporaku mi ostal z cesta piesok :-(. Tak ako "skusena" gazdinka som tam pridala deci vody.. Drzalo to po kope upiekla som naplnila,.. no uplna lahoda.. len som videla na tom ceste (ale iba ja) ze su tam take akoby kusky karamelu a oblasti kde prevazuje muka,... to som asi dlho varila ze? :X
noooooooooo,poviem ti,že neviem čo si "porobila"
ja som nemala žiaden problém,postupovala som podľa receptu a dokonca s tých "zbytkov" mi ešte ostala aj miska drobného pečiva,ktoré som povykrajovala z cesta
Nvedí,ak ti chutnala,tak nabudúce to urob torchu ináč,ako teraz si to spravila a bude OK!
0 0
siza siza

siza je offline (nepripojený) siza

mmpc Pozri príspevok
A najradsej aj tak mam karamelove veterniky, ale original domace, ziadne umele slahacky ako v cukrarnach.
tak sa majte, Mišo
A nemohol by si aj nam prezradit recept na take dobre domace veterniky? Aj ja som ich milovnicka
vdaka
0 0
alena76 alena76

alena76 je offline (nepripojený) alena76

Chcela by som poprosit či nemáte recept na čokoládovú marlenku.
0 0
tina1 tina1

tina1 je offline (nepripojený) tina1

skus pozriet: http://raduzyrecepty.com/clanky/dorty
0 0
jamNicka jamNicka

jamNicka je offline (nepripojený) jamNicka

stale naivna a neznala
tak konečne som aj ja piekla tú dobrotu - marlenku. Robila som ju podľa receptu mmpc, robila sa mi veľmi dobre - cesto sa podarilo super, ale nenachala som ho odpočívať, robila som ešte teplé, veľmi dobre sa mi vaľkalo a za tepla sa dá ešte formovať na plechu. Salko som varila v tlakovom hrnci a bohato stačila 1,15 hod. Tak nech sa vám darí !!
0 0
lenka65 lenka65

lenka65 je offline (nepripojený) lenka65

chcela som sa spytat ako docielim aby mi cesto nestvrdlo a ma sa varit to cesto v hrnci alebo mixovat a tie platy maju byt ako velkeked sa upecu daju sa rozvalkat ? dakujem maam totiz to 13 rokov a chcem to upiect mamickee k narodeninam dakuem
0 0
katka30 katka30

katka30 je offline (nepripojený) katka30

cesto sa má variť,a vaľkajú sa pred pečením ,ale bolo by rozumnejšie,keby si si k tomu zavolala na pomoc niekoho staršieho,aby si neprišla k úrazu.
0 0
LOVE00 LOVE00

LOVE00 je offline (nepripojený) LOVE00

ahojte ..... no ja si vsetky ingrediencie ..teda maslo, med, cukor...necham rozpustit nad parou, pridam vajcia,....potom pridam sodu smiesanu s octom...miesam to s mixerom a stakymi metlickami na kysnute cesto..potom to vyberiem z hrnca...kde som to rozpustala nad parou (takze som mala hrniec v hrnci) .....a dam to na ohen...a postupne tam pridavam muku....ja to uz robim od oka.....a stale miesam s tym mixerom...a ked sa mi to zacne farebne menit...do zlatohneda...odstavim to z ohna a vylejem to na pracovnu dosku a postupne tam s umelou lopatkou pridavam zvysok muky (cesto je horuce, tak preto ta lopatka)....preto to robim s lopatkou...rozdelim na 5 bochnikov...davam to na rovnako nastihane mastne papiere a peciem na opacnej strane plechu... dufam ze trosku som pomohla...
0 0
Sharon Sharon

Sharon je offline (nepripojený) Sharon

Celkom obyčajná baba s hlavou v oblakoch, ale s nohami na zemi... ...viac
Lepšie raz vidieť ako niekoľkokrát o tom počuť/čítať. V relácií Rady ptáka loskutáka tiež piekli tento zákusok, pozrite si video. Nájdete ho v sekcii Recepty, kliknite na hociktorý recept a úplne dole sa zobrazí Nejčtenejší články a tam už uvidíte Arménsky medový dort. Vkladám aj link, ale asi nefunguje...
http://www.radyptakaloskutaka.cz/d/s...ail/?i=4575&o=
Naposledy upravil Sharon : 29.05.08 at 14:14
0 0
viktorviktor viktorviktor

viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

Medová torta - marlenka
cesto:60- 80g masla, 2 vajcia, 2 (veľké) lyžičky medu, 1 lyžičku cukru miešame pri miernej teplote do rozpustenia cukru a medu a vyšľaháme do peny. Pridáme 1 lyžičku hasenej sódy (lyžičku sódy zalejeme čajovou lyžičkou octu) a znovu vyšľaháme do peny. Postupne pridávame múku a miesime cesto ako na plnené taštičky – pirohy. Cesto rozdelíme na časti a rozvaľkáme na tenké pláty. Silne pomúčime cesto a vykrojíme pláty podľa formy (môže byť pokrievka). Pečieme pri miernej teplote 2-3 minúty. Odrezky rozdrobíme a použijeme na posypanie torty.
Krém: uvaríme hustú zmes z dvoch pohárov (1 pohár 1/4 l) sladkej smotany alebo mlieka, jedného pohára cukru (230g), 2 lyžičiek škrobu rozmiešaneho v pol pohári studenej sladkej smotany. Necháme vychladnúť a všľaháme 300 g masla
0 0
salka salka

salka je offline (nepripojený) salka

Evanka Pozri príspevok
Skús tento. Ja sa naň síce iba chystám, ale je odskúšaný priateľkou a údajne je ok.
Ja som sa do marlenky pustila podľa receptu v prvom príspevku a dodržiavala som rady a skúsenosti ďalších pisateľov, najmä Miša.
Vydarila sa (myslím že sa na tom nedá nič pokaziť), chuťovo bola fantastická a vykúzlila som z nej takéto dielo
marlenka-kniha.JPG  
1 0
viktorviktor viktorviktor

viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

Marlenka s pivom

Cesto: 300 g masla alebo margarínu (stačí aj 200g), ¼ l piva , 550 g múky. 1 lyžička medu.
Krém: 450 g smotanového syra (30% tuku), ¼ l uvareného kondenzovaného mlieka, 1 lyžička citrónovej šťavy.

Maslo strúhame na hrubo, postupne prisýpame múku (vrstvíme) a pridáme med. Hmotu premiešavame (nie rukou), prilievame pivo a domiesime rukami (čo najmenej používame ruky) a dáme postáť v chladničke. Potom cesto rozdelíme na 6 častí a vyvaľkáme kruh o niečo viac ako na potrebnú veľkosť, vyrežeme potrebný rozmer a vidličkou poprepichujeme cesto. Pečieme okolo 10 minút pri teplote 180°C, nakoniec pečieme odrezky o niečo tmavšieho sfarbenia.
Krém: za postupného pridávania mlieka do smotanového syru a šťavy plnku vyšľaháme. Pláty natrieme plnkou a posypeme rozmrvenými skrajkami. Množstvo stačí na prevrstvenie torty. Keď chceme natrieť aj boky musíme mať krému o polovicu viac.
0 0
katka30 katka30

katka30 je offline (nepripojený) katka30

TAk tomu sa hovorí majstrovské dielo
je fantastické
gratulujem
0 0
Daniellita26 Daniellita26

Daniellita26 je offline (nepripojený) Daniellita26

Zdravim vsetkych

Minule som si kupila tortu Marlenka. Chcem sa spytat, ci nahodou niektora z vas nema domaci recept na tuto tortu. Ale taky zarucene chutny.
Takze sa tesim na vase prispevky.
0 0
mysimis mysimis

mysimis je offline (nepripojený) mysimis

obyčajný človiečik
V budúcnosti skús použiť najprv vyhľadávač.
Táto téma tu už je: (http://www.porada.sk/t36972-marlenka...-pochutka.html)
0 0
monkadela monkadela

monkadela je offline (nepripojený) monkadela

Túto tortu som robila minulý týždeň podľa videoreceptu z ekucharky.net
Musím povedať, že sa vydarila.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať