Zavrieť

Porady

Nepečené dobroty

Môže mi niekto poradiť nejjaké fájne recepty na nepečené rýchle dobroty . Dakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    betka631 je offline (nepripojený) betka631

    Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac betka631
    Raffaello

    250g práškový cukor
    200g sušené plnotučné mlieko
    250g Cera
    200g strúhaný kokos
    200g kokos na obaľovanie
    100ml vlažna voda
    1 vanilkový cukor

    Ceru rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a premiešame. potom pridáme vlažnú vodu, sušené mlieko a kokosovú múčku. Vypracujeme z toho hmotu, ktorú formujeme do guliek a obaľujeme v kokose. Vložíme do papierových košíčkov a môžme poliať roztopenou čokoládou.


    Tie moje sú také trošička krivoľaké.
    Naposledy upravil betka631 : 15.11.10 at 20:05
    IMG_1021.jpg  

    Hlasovalo 7 pouzivatelov

    Užitočné (7)
    Zvalik, zdenka131, ondrejvla, lavanda, truch, Lenka1979, Marína
    7
    babka - ježibabka
    Pre inšpiráciu. Receptov mám stiahnutých z internetu nekonečno aj s obrázkami. Snáď si niečo vyberiete. Ak bude záujem ostatné nabudúce.

    evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

    evaj63
    Raffaello

    125 ml vody
    200g kr. cukor
    125g palmarín
    150g kokos
    200g suš. mlieko, može byt' aj sojove
    2 vanilkové cukry
    50 ks mandlí alebo lieskovce
    kokos na obalenie

    Vodu varit' s cukrom 5-6 minút. Pridat' palmarín a miešat', kým sa nerozpustí. Odložit' zo sporáka a pridat' kokos mlieko a van. cukor. Zmiešat' a dat' na 1 hodinu do chladničky.
    Mandle olúpat', lieskovce opražit' na suchom plechu. Vytvarovat' gul'ky a obalit' v kokose.
    Chutia skoro ako originál.

    Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

    Zdenka 0705
    Zdravá maškrta, bez pečenia.
    Hrozienka namočené v rume, mletý mak, mleté orechy, med a na jemno postrúhané biele tofu. Všetky suroviny zmiešame a okoštujeme, podľa chuti pridáme ešte nejaké ingrediencie.
    Nakoniec tvarujeme malé guličky, ktoré obalíme v kokose.

    evuš je offline (nepripojený) evuš

    evuš
    Naši 3 maškrtníci milujú sladké, či už pečené doma, kúpené, len nech je toho veľa ... Keď už vyjedia všetko "popečené i pokúpené", preňúrajú každú jednu moju "tajnú" skrýšu, tak im urobím obyčajný karamel :

    V hrnci rozpustím kr. cukor, pridám posekané orechy, nalejem do menších formičiek, vložím kúsok špajle, nechám vychladiť - majú lízatko, bez Éčiek a ja mám zase na chvíľku pokoj od otázok : "nemáme niečo sladké"

    lavanda je offline (nepripojený) lavanda

    lavanda
    Karamelové oblátky.
    1 Salko
    150 g nadrobno nasekaných orechov
    1 PL rumu
    125 g masla
    1 balík tortových oblátok

    Salko variť v plechovke 1,5-2 hodiny. Do uvareného a vychladnutého zamiešať orechy, rum, maslo. Dobre vymiešať, ponatierať postupne na oblátky (mne to vyjde tak na 4-5 vrstiev), zaťažiť, nechať do druhého dňa postáť.


    Burizonové guľky.
    300 g kryštálového cukru
    1 Cera
    1 Salko
    2 balíky burizonov
    Z cukru upálime karamel, po kúskoch pridáme Ceru a Salko. Vzniknutú sklovitú zrazeninu rozpustíme a vlažnú zmes nalejeme na burizony. Premiešame a formujeme guľky.

    veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

    veronikasad
    Pridám aj ja jeden nepečený

    SANDOKANOVE OČI

    1 BB puding
    1 stužený tuk IVA
    26 dg práškového cukru
    2 lyžice kakaa
    2 lyžice Zlatý klas

    Postup :
    Ivu rozpustíme nad parou, pridáme BB puding, práškový cukor, kakao a zlatý klas. Všetko spolu zmiešame.
    Do plástovej formy od vajíčok dáme 1 lyžicu kakaovej hmoty, pridáme plnku, po jednej višni namočenej v šťave s rumom. Navrch dáme zase kakaovú hmotu.
    Formu pred naplnením opláchneme studenou vodou, necháme stuhnúť v chladničke.

    Plnka :
    10 dg orechov
    1 vanilkový cukor
    trochu prášk. cukru

    Orechy pomelieme, polejeme šťavou s rumom (v ktorej sme namáčali višne).

    Zewa je offline (nepripojený) Zewa

    Zewa
    potrebujes:
    balik detskych piskot
    banany, jablka, hrusky, pomarance alebo ine ovocie co sa da krajat
    mlieko
    cokoladovu polevu a stuzeny tuk
    sparadla

    nakrajas si ovocie na kusky, tak aby sa zmestili medzi 2 piskoty...spojis sparadlom...polevu s tukom rozpustis podla navodu..pripravene jednohubky namocis kratko do mlieka a potom do polevy....polozit na papier na plechu a dat schladit do chladnicky...vyborne na navstevu, alebo ku caju/kave/tv...

    Zewa je offline (nepripojený) Zewa

    Zewa
    alebo si urob domacu chalvu, na ktoru potrebujes:
    1 salku sezamovych semiacok - mozno nahradit vylupanou slnecnicou, 3 polievkove lyzice domaceho medu - nie ten cinsky bordel z obchodu, dalej kandizovane ovocie, orechy - rozne druhy a drobno sekane, kakao, susene mlieko

    sezam alebo slnecnicu nasucho oprazit do hneda, pockat kym vychladne, potom rozmixovat (kavovy mlyncek alebo zomliet na klasickom mlynceku najemno), vznikne pasta, ku ktorej pridame med a spracujeme stierkou v miske aby sme dosiahli konzistenciu tukoveho cesta.... k tomuto zakladu podla chuti mozeme pridat orechy, kandizovane ovocie, ci susene mlieko, kakao, nescafe... miesame lahko...po premiesani mozeme vytvarovat rozne gulicky, tycinku, alebo pouzit formicky na pecivo a dame schladit na cca hodinu do chladnciky.

    adi11 je offline (nepripojený) adi11

    adi11
    Zmrzlinky - často som ich robila, keď boli deti malé.

    1/ 1 maslo, 20 dkg prášk. cukru a 1 vanilka sa vymiešajú
    2/ 2 dcl mlieka, 2,5 lyžice hladkej múky uvaríme kašu a do horúceho
    primiešame 4 žltky a necháme vychladnúť
    3/ 4 bielky a 6 lyžíc kryšt. cukru vymiešame nad parou do husta a
    necháme vychladnúť

    Do vychladnutého krému 3 postupne pomaly vmiešame krém 1 a potom krém 2. Plnili sme to do kormútok s tortových oplatiek/deti to hneď jedli/. Keď boli staršie tak len som natrela na oplatky plnku, navrch dala druhú oplatku a šupla som asi na 1hod. do mrazničky, aby sa to potom dalo krájať.

    pavel9 je offline (nepripojený) pavel9

    pavel9
    Pekný deň.
    prispejem aj ja zo svojou troškou nepečených zákuskov.

    Guľky z BB pudingu- nepečené
    1celý balíček BB- pudingu, 18dkg práškového cukru, 10dkg masla, 1 celé vajce, 5 dkg sekaných (mletých) vlašských orechov (lieskových orieškov), 5 dkg sekaných hrozienok, trošku rumu,3 dkg kakaa. Všetko dobre premiešame a tvarujeme malé guľky, ktoré obaľujeme v kokose a ukladáme do papierových košíčkov.

    Hrozienkové guľky- nepečené
    15 dkg hrozienok namočených v 1 dl rume,(najlepšie cez noc), 15 dkg mletých orechov,15 dkg práškového cukru, cca 2 polievkové lyžice kakaa, alebo rozpustenej horkej čokolády, lyžica mlieka. Z prísad po dokonalom premiešaní tvarujeme malé guľky a obaľujeme v kokose.
    babka - ježibabka
    Zewa Pozri príspevok
    potrebujes:
    balik detskych piskot
    banany, jablka, hrusky, pomarance alebo ine ovocie co sa da krajat
    mlieko
    cokoladovu polevu a stuzeny tuk
    sparadla

    nakrajas si ovocie na kusky, tak aby sa zmestili medzi 2 piskoty...spojis sparadlom...polevu s tukom rozpustis podla navodu..pripravene jednohubky namocis kratko do mlieka a potom do polevy....polozit na papier na plechu a dat schladit do chladnicky...vyborne na navstevu, alebo ku caju/kave/tv...
    Niečo podobné som robila, keď som pomáhala švagrinej s pečením na svadbu. Tam samozrejme pozostáva všeličo. Tak na piškótu som dala krém, banán a šup do čokolády. Ďalšie sladké bolo, čo pozostávalo - odkrojky, zákusky, ktoré sa nevydarily, zbytky krémov a čo ja viem čo ešte (švagriná, vtedy ešte pomerne mladá gazdiná chcela dať všetko sliepkam) išlo do jednej misy, pridal sa rum kokos, orechy a narobili sme guľky. A jej deti ma vychvaľovali, aké dobré zákusky im ujčinka narobila. Ďaľšie taktiež vymýšľané som robila šuhajdy, keď mala krstná dcéra bábätko. Tiež sa mi čosi nepodarilo, tak som zmiešala čo mala, to dala a urobila som plnku do šuhajd. Potom pýtala krstná dcéra recept. Niekedy zas, keď mi zostal krém, urobila som metrový rez z hnedých a bledých keksov. Striedavo zlepiť s krémom, poliať čokoládou sa môžu aj nemusia. Skrátka deti to milujú.

    Terezia13 je offline (nepripojený) Terezia13

    Terezia13
    Čokoládová torta s karamelom

    na dno torty:
    • sušienky 1 balenie (225 g)
    • 70 g rozpusteného masla
    • 1 tableta horká čokoláda (100 g), rozpustená

    karamelová čokoláda
    • 2 tablety horkej čokolády (200 g)
    • 1 plechovka kondenzovaného mlieka, varené salko
    • hrsť vlašských orechov

    Šľahačka s banánmi:
    • 4 banány
    • šťava z 1 citróna
    • 300 ml smotany na šľahanie veľmi chladná
    • 2 - 3 lyžice kakaa

    Príprava:
    na dno: Sušienky do misy rozdrobíme. rozpustíme maslo s čokoládou (vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom ohni v rendlíku), potom zmiešame s drveným sušienky. Dno aj boky formy vyložíme papierom,a potom sušienkovou zmesou.zmes riadne pritláčame. Dajte do chladničky.
    karamelova čoko: rozpustite čokoládu a premiešajte s vareným kondenzovaným mliekom. kladieme na dno na sušienkovú zmes , posypeme orechmi a dáme do chladu zase as nai 1 hodinu.
    Šľahačka s banánmi: Olúpte banány a nakrájate na plátky, zmiešame s citrónovou šťavou. urobíme si šľahačku tuhú a zmiešame s polovicou množstva banánov.navrstvite na karamelovu zmes.Ozdobte so zostávajúcimi banány a posypeme kakaom cez sito priamo na dezert. Skladujte v chladničke.

    Bebe banánový koláčik
    Zloženie:
    • 500 g sušienok Bebe
    • 4 banány
    • 2 vanilkového pudingu
    • 9 dcl mlieka
    • 20 dkg orechov
    • 1 maslo 250g
    • 2 dl šľahačky
    • 2 sáčky šľahačky
    • 1stužovač
    • 6 lyžíc Nutella

    Zomeľte orechy a zmiešame s 1 vanilkovým cukrom, 2 lyžicami cukru a pridajte 1 dl prevareného mlieka. poriadne rozmiešajte.
    V 6 dl mlieka uvarte 2 pudingy s 2 lyžicami cukru.
    maslo vymiešajte do peny s 20 dkg práškového cukru. k zmesi pridáme pomaly puding ktorý je vychladený.poriadne vymiešame.krém rozdelíme na polovicu..do jednej pridáme vyšľahanú šľahačku z 2 dcl šľahačkovej smotany,a do druhej primiešame orechovu zmes..
    sušienky namáčame do ( 2dcl mlieka a trochou rumu) a ukladáme na plech. vrstva sušienok ,orieškový krém,banány na koliečka,šľahačkový krém, (banány aby nám nesčerneli pokvapkajte citrónovou šťavou.). Tento postup opakujte vrch koláčika ukončujeme vrstvou zo sušienok.., potrieme Nutellou a ozdobíme šľahačkou..


    Letné osvieženie
    Zloženie
    250 g sušienok Bebe kekse
    3 kyslé jablká (700 g)
    3 banány (500 g)
    150 g vlašských orechov
    1 polievková lyžica rumu
    100 g cukru

    Pre puding krém:
    1 vanilkový puding 1 lyžica hladkej múky
    2 lyžice cukru
    500 ml mlieka
    20 g masla

    Prášková šľahačka
    125ml mlieka
    na plech poukladáme keksíky.Do misky si na jemnom strúhadle nastrúhame jablká a banány.môžete aj zmixovať.pridáme rozmixovane sušienky a orechy.zalejeme rumom a posypeme cukrom...všetko dobre vymiešame a nanesieme na poukladané sušienky.

    puding si uvaríme v mlieku,a ešte do horúceho primiešame maslo a nalejeme na koláčik..potom necháme vychladnúť...na vrch vyšľaháme práškovú šľahačku v mlieku,a ozdobíme nastrúhanou čokoládou..

    Broskyňové ľadové kocky
    Broskyňová plnka
    1 liter vody
    10 lyžíc cukru
    asi 1 / 2 kg broskýň
    2 vanilkového pudingu

    Krém
    250ml šľahačky
    200ml kyslej smotany
    4 lyžice cukru
    1 vrecúško vanilkového cukru
    1 bal želatíny
    Bebe kekse

    Z lirtra vody si trochu odoberieme na rozrobenie pudingu..ostatnú vodu dáme variť s cukrom..broskyne si nakrajame na male kocky a pridáme k vriacej vode..rozvaríme ich..potom pridáme rozrobený puding a uvaríme kašu.
    šľahačku si vyšľaháme v miske a pred došľahaním pridáme kyslú smotanu a cukor..ak sa vám zmes riedka pridajte želatínu napučanu a zohriatu..ja niekedy ani nepridávam..záleží od hustoty kyslej smotany..najlepšia kyslá smotana je z kauflandu..
    pekáčik si vyložte keksíkmi a na keksíky nalejte ešte teplú broskyňonú zmes.potom znovu porozkladajte sušienky a na ne plnku zo smotany.vrch posypte kakaom..
    koláčik sa dá pripraviť aj z iného ovocia...výborna kombinácia je aj jablko..

    Trojplnkový koláčik
    Zloženie
    1 l mlieka
    3 puding Vanilia
    15 lyžíc cukru
    25dkg masla
    30dkg vlašské orechy(pomlete)
    30dkg sušienky(rozdrvené)
    30dkg kokosu
    trochu rumu

    Polevy
    15 dkg mliečnej čokolády
    3žlice mlieka
    3 polievkové lyžice cukru
    12,5 dkg margarín

    Príprava
    Puding uvaríme v mlieku s cukrom.
    Zmes sa ochladí!
    Keď je zmes chladná,primiešame maslo..šľaháme do peny.
    zmes rozdelíme do troch misiek.
    Do prvej misky pridajte drvené sušienky a trochu rumu!
    V inej mise pridáme oriešky.
    V tretej misy, pridáme kokos!
    Ak je zmes príliš hustá môžete pridať trochu mlieka a všetko spracujeme!
    V pekáči vrstvíme v tomto poradí: Keks zmes, vlašské orechy, kokos zmes!
    Čokoláda, mlieko, margarín a rozpustíme..keď trošku vychladne polejeme koláčik.


    Parfe torta maková

    Základný krém
    1 l mlieka
    7 lyžíc cukru
    1 vrecúško vanilkového cukru
    3 sáčky (30 g) práškovej želatíny
    500 ml smotany

    Korpus
    200 g sušienok bebe(piškoty)alebo iné maslové keksíky
    50 g nasekaných pražených lieskových orieškov

    Maková plnka
    200 g maku zomletého
    1 dl vody
    1 polievková lyžica medu
    1 vrecúško vanilkového cukru
    3 polievkové lyžice cukru
    100 g horkej čokolády *
    Želatína namočíme v 1 dl vody a necháme napučiavať.
    do mlieka pridáme cukor a vanilkový cukor.privedieme varu za občasného miešania.potom odstránime z tepla.
    Rozpustíme želatínu na miernom ohni, pridajte 6-7 polievkových lyžíc vriaceho mlieka, ohrieva sa za stáleho miešania, aby vznikla homogénna hmota,potom pridáme ostatné mlieko.
    Nechajte v chladničke túto hmotu stuhnúť. Minimálne 3 hodiny.
    Rozšľaháme smotanu.pridáme ztuhnuté mlieko, miešanie šľahačom, kým sa všetko nespojí.

    Sušienkový korpus
    vymixujeme sušienky a lieskové oriešky. Pridajte 6 lyžíc krémovej hmoty a mieste z rukami. zmesou vyložte tortovú formu 24 cm vyloženú papierom.

    Maková plnka
    vodu,med a vanilkový cukor dáme variť.7 - 8 minút.za stáleho miešania.musí zhustnúť ako džem..potom odstavíme,a pridáme zomletý mak.vyšľaháme.vychladíme na izbovú teplotu.polovicu základného krému primiešame k maku.túto plnku dáme na korpus zo sušienok.potom si zostávajúci krém rozdelíme na polovicu.jednu polovicu navrstvíme na makovú plnku,a do druhej prišľaháme rozpustenú čokoládu..potom nalejeme na biely krém.necháme poriadne stuhnúť..najlepšie cez noc..potrebuje to tak 4-5 hodín.


    Dvojfarebné rezy

    2 1 / 2 balíčky sušienok Bebe
    mlieko pre zvlhčenie

    čokoládový krém:
    200 g mliečnej čokolády
    150 ml smotany na šľahanie

    žltý krém:
    1 balíček vanilkového pudingu
    500 ml mlieka
    4 lyžice cukru
    200 g masla
    100 g bielej čokolády

    uvaríme puding podľa návodu.bielu čoko rozpustíme vo vodnom kúpeli..necháme trochu vychladnúť,a potom vymiešame s mäkkým maslom,a s pudingom.
    tmavý krém pripravíme rozpustením čokolády.tú necháme trochu vychladnuť a primiešame k šľahačke..po uplnom vychladnutí vyšľaháme..potom môžeme vrstviť.
    na dno formy poukladáme sušieky.ktoré zjemna namočíme v mlieku..môžme to urobiť aj tak,že ich uložíme,a potom štetčekom pokropíme.potom nanesieme polovicu žltého krému,potom sušienky a čokádový krém.toho tak 3/4..trochu si necháme na ozdobu..po čoko kréme dáme opäť sušienky,a na vrch nanesieme zostávajúci žltý krém.dozdobíme so zbytkom čoko krému,a dáme zachladiť.3-4 hodiny.

    Rezy Nesquik

    3 balíky Bebe kekse
    mlieko na navlhčenie

    na krém:
    1200 ml mlieka
    1 balíček puding "Karamel"
    2 balíčky pudingu "vanilla"
    cukor podľa chuti
    100 g mliečnej čokolády
    3 lyžice kakaa "Neskuik"
    200 g masla

    Poleva:
    200 g mliečnej čokolády
    30 g masla

    dáme variť 1 l mlieka s cukrom.v ostatnom rozmiešame pudingy dokopy.uvaríme puding.vo vodnom kupeli rozpustíme čoko a primiešame ešte do tepleho pudingu.pridáme kakao a maslo a necháme vychladnúť..zľahka namočime sušienky v mlieku a uložíme na plech..môžme len pofrkať.potom natrieme krémom.opäť dáme sušienky pofŕkame mliekom,a zas dáme krém..atď4 rady sušienok.na vrch krém potom čoko polevu .

    Čokoládová torta bez pečenia
    Na cesto
    80 g mleté sušienky
    40 g vlašských orechov
    10 g kakaa
    20 g rozpusteného masla
    60 g práškového cukru
    1 čajová lyžička rumu
    2-3 lyžice mlieka

    Čokoládový krém:
    200 g tmavej čokolády
    350 ml smotany na šľahanie
    30 g cukru
    30 g masla
    1 čajová lyžička vanilkového extraktu

    Do tortovej formy na dno dáme papier na pečenie.urobíme zmes zo sušienok.sušienky orechy kakao vymixujeme v mixéri.rozpustíme maslo a vymiešame so sušienkovou zmesou a s cukrom..pridáme rum a mieko..
    150 ml smotany ,čokoládu, cukor, maslo a vanilkový extrakt ohrejeme,kým sa čokoláda neroztopí, a potom sa ochladíme..
    Zvyšných 200 ml smotany šľaháme šľahačom, pridávame rozpustenú čokoládovú smotanu,a šľaháme do tuha
    navrstvíme na sušienkový korpus.dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny..potom pofrkame vrch tortičky čokoládovou polevou,alebo posypeme čokoládovými hoblinami..

    Nepečená torta z jabĺk
    Ingrediencie
    Jablká lúpaná 750 g
    Cukor krupica 140 g
    Puding vanilkový 2 vrecúško
    Piškóty detské 150 g
    Hrozienka 1 hrsť

    Postup prípravy:
    Jablká nahrubo nastrúhajte, prilejte k nim hrnček vody a pridajte cukor. Priveďte do varu a asi 10 minút varte. Potom prilejte druhý hrnček vody, v ktorom ste rozmiešali pudingový prášok. Opät varte, ale už iba do doby, až sa prevarí škrob (asi 3 minúty), potom pridajte kúsky hrozienok či brusiniek.
    Ešte teplú hmotu nanášajte do formy a prekladajte ju piškótami. Do stredu vložte nasekané hrozienka, alebo brusinky. Celú tortu potom uhlaďte, popritláčajte namočenou stierkou a dajte poriadne vychladiť do chladničky.
    Jednotlivé rezy torty podávajte s kyslou smotanou. Pokiaľ budete mať chuť, môžete jablká zvariť s korením (hrebíčkami, škoricou, badyánom) a miesto vody použiť biele víno

    Marhuľová torta s parížskou šľahačkou

    Na tortovú formu s priemerom 22 centimetrov potrebujete:

    Na spodnú vrstvu a náplň: 250 g piškót, 2 lyžice ríbezľovej marmelády, 150 g kompótových marhúľ
    Na krém: 200 ml smotany na šľahanie, 200 g lúčiny(mascarpone)(bánovecká nátierka), 100 g práškového cukru, 10 g želatíny v prášku
    Na parížsku šľahačku: 500 ml smotany na šľahanie, 20 g kakaa, 4 lyžice kryštálového cukru, hoblinky z bielej čokolády na ozdobu

    Deň vopred si pripravte parížsku šľahačku. Zahrejte smotanu v kastróliku, pridajte kakao a cukor, krátko povarte a nechajte vychladnúť. Potom ju dajte do chladničky a nechajte poriadne vychladiť. Druhý deň sa môžete vrhnúť na samotný tortu.

    Krém pripravíte tak, že vyšľaháte smotanu, pridáte k nej lúčinu, cukor a želatínu, ktorú vyrobíte podľa návodu na obale. Tortovú formu vyložte potravinovou fóliou a na dno vyskladajte piškóty. Zvyšné piškóty vždy po dvojiciach zlepte ríbezľovou marmeládou. Marhule nakrájajte na kúsky. Spodnú vrstvu piškót zalejte polovicou krému (budú trochu plávať), poukladáme marhuľami, "guľami" zo zlepených piškót, prelejte zvyškom krému a dajte do chladničky na dve hodiny vychladiť.

    Potom vyšľahajte pripravenú parížsku šľahačku a potrite ňou celú tortu. Dozdobte hoblinkami z bielej čokolády, všetko vráťte do chladničky a podávajte riadne vychladené

    evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

    evaj63
    betka631 Pozri príspevok
    Raffaello

    250g práškový cukor
    200g sušené plnotučné mlieko
    250g Cera
    200g strúhaný kokos
    200g kokos na obaľovanie
    100ml vlažna voda
    1 vanilkový cukor

    Ceru rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a premiešame. potom pridáme vlažnú vodu, sušené mlieko a kokosovú múčku. Vypracujeme z toho hmotu, ktorú formujeme do guliek a obaľujeme v kokose. Vložíme do papierových košíčkov a môžme poliať roztopenou čokoládou.


    Tie moje sú také trošička krivoľaké.
    Ja dávam do vnútra aj mandl'u alebo lieskový orech.

    erzet je offline (nepripojený) erzet

    Dôchodca erzet
    Zdenka 0705 Pozri príspevok
    Zdravá maškrta, bez pečenia.
    Hrozienka namočené v rume, mletý mak, mleté orechy, med a na jemno postrúhané biele tofu. Všetky suroviny zmiešame a okoštujeme, podľa chuti pridáme ešte nejaké ingrediencie.
    Nakoniec tvarujeme malé guličky, ktoré obalíme v kokose.
    Tak toto je druhý môj bod, ale namiesto tofu dám slaninu.
    Naposledy upravil erzet : 19.11.10 at 13:17
    Načítať ďalšie

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.