Nastavte si sledovanie aktualít z DRAKa na email.  

Daňový bonus-preukazovanie nároku

 
 
Hľadať v článku
Nástroje k článku

Daňový bonus-preukazovanie nároku

Autor TIKA   22.04.07
Dobrý večer! Chcela by som sa opýtať, či pri preukazovaní nároku na daňový bonus za rok 2006 je potrebné predložiť k potvrdeniu z úradu práce a rodiny
o poberaní prídavkov na deti aj potvrdenie o návšteve školy. Musím sa priznať,že ma to vytočilo, pretože predošlé roky stačilo potvrdenie o poberaní prídavkov na deti, kde už všetko je preukázané, alebo je to výmysel pani správkyne? Načo budem dvakrát preukazovať to isté, Alebo mi niečo uniklo?
Ďakujem za radu Tika

OBJEDNAJTE SI DRAKA
Najrýchlejšie aktuality pre mzdárov.

0
ľudí to zaujíma
mňa tiež
Komentár od JuKaS 22.04.07 23:11
#1  
Tak na našom daňovom úrade chcú pri preukazovaní nároku na daňový bonus prefotený rodný list dieťaťa, potvrdenie o poberaní rodinných prídavkov, potvrdenie o návšteve školy a toto všetko chceli vždy i za predchádzajúce roky, tak to asi nebude výmysel, alebo žeby ???
Komentár od Natka 02.05.07 07:42
#2  
A keď je dieťa iba 4-ročné a je vo škôlke, treba aj zo škôlky potvrdenie na uplatnenie bonusu? Nestačí len rodný list a potvrdenie o poberaní prídavku na dieťa?
Komentár od ZDENIELA 02.05.07 11:55
#3  
Ja mám skúsenosť takúto:
- rodný list dieťaťa, ak je staršie ako v povinnej školskej dochádzke tak buď potvrdenie o návšteve školy alebo potvrdenie o poberaní prídavkov
- ak je dieťa ešte do veku školopovinného tak len rodný list
Takto to ľuďom dokladám už od r. 2004, čiže od začiatku vzniku daňových bonusov a ešte nikto nemal s tým problémy.
Komentár od veronikasad 02.05.07 23:44
#4  
Citát Pôvodca textu príspevku: Natka Pozri príspevok
A keď je dieťa iba 4-ročné a je vo škôlke, treba aj zo škôlky potvrdenie na uplatnenie bonusu? Nestačí len rodný list a potvrdenie o poberaní prídavku na dieťa?
K výplate daňového bonusu potrebuješ iba rodný list a ak si uplatňuješ u zamestnávateľa, podpísané vyhlásenie.
Iba deti po skončení povinnej školskej dochádzky preukazujú trvanie štúdia potvrdením o návšteve školy alebo potvrdením UPSVaR o výplate PnD /kde predtým rodičia to potvrdenie museli odovzdať/.

---------
Veronika