Zavrieť

Porady

Zaváraný obed

Ahoj, mám na Vás poraďáčky jednu prosbu. Manžel začal robiť v autodoprave a ja by som mu chcela zavariť nejaké jedlo, pretože byť týždeň na suchej strave nie je bohviečo. Poradíte mi aké? Myslela som napríklad na guláš alebo na kapustnicu. Treba to aj nejak inak uvariť, alebo pripraviť pred zavarením? A ako dlho to treba zavárať? A ak viete aj nejaké iné jedlo tak poraďte. Ďakujem
Usporiadat
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
ermon Pozri príspevok
ee ... mysimys: pozrela som slovník dunsten: z nemčiny:

dunsten páriť sa dunsten vyparovať sa dunsten dusenie dunsten dusiť dunsten páchnuť dunsten šíriť zápach
takže to kľudne môže byť aj "páriť sa"... asi lepšie ako zavárať
A niekedy to môže byť aj dunsten páchnuť, dunsten šíriť zápach, keď od dunctovania odbehneš na "chvíľu" k susedke.....
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
ermon Pozri príspevok
ale tiež som mohla radšej zavárať ako páriť sa...

mala by som menšie brucho!
..... ale práca aj výsledok je určite krajší a lepší ako zaváranie Blahoželám a držím palce. Eva
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
Johanka Pozri príspevok
mne raz skúsenejšia gazdiná vysvetľovala recept na buchty - na úvod bolo niečo o kvásku a potom to prišlo - a pridáš múku - koľko? - no, koľko pojme ...
Takže buchty som ešte nepiekla .
Johanka, moje prvé buchty "pojali" toľko múky, že ich nevedel rozkúsať ani náš pes, také boli tvrdé Ponaučenie: treba piecť podľa našich poraďáčiek - tie hovoria zrozumiteľne
0 0
Johanka Johanka

Johanka je offline (nepripojený) Johanka

Moja suseda ako mladá gazdinká robila parené buchty. Nakoľko cesto kvality lepidla bolo na pôvodný účel nepoužiteľné, prehodila ho cez plot našim sliepkam. Lenže na hostinu prišli aj malé kurence - to bolo neváhej a toč !!! Predstavte si kuriatka s prilepenými nohami a zobáčikom v ceste. A tie nožičky im viac a viac utekali od seba, tak sa im už lepili aj telíčka ...Čistenie bolo dlhé a ťažké .
0 0
mysimis mysimis

mysimis je offline (nepripojený) mysimis

obyčajný človiečik
Tak to si viem živo predstaviť.
0 0
Monika Kováčová Monika Kováčová

Monika Kováčová je offline (nepripojený) Monika Kováčová

Johanka Pozri príspevok
Moja suseda ako mladá gazdinká robila parené buchty. Nakoľko cesto kvality lepidla bolo na pôvodný účel nepoužiteľné, prehodila ho cez plot našim sliepkam. Lenže na hostinu prišli aj malé kurence - to bolo neváhej a toč !!! Predstavte si kuriatka s prilepenými nohami a zobáčikom v ceste. A tie nožičky im viac a viac utekali od seba, tak sa im už lepili aj telíčka ...Čistenie bolo dlhé a ťažké .

mohla si ich zadunctovať (rozumej sterilizovať...)
0 0
Johanka Johanka

Johanka je offline (nepripojený) Johanka

Myslím, že suseda bola rada, že ju môj otec nezadunsten .
0 0
Monika Kováčová Monika Kováčová

Monika Kováčová je offline (nepripojený) Monika Kováčová

Johanka Pozri príspevok
Myslím, že suseda bola rada, že ju môj otec nezadunsten .
myslíš nezadusil, nie nespáril???
0 0
Johanka Johanka

Johanka je offline (nepripojený) Johanka

Uff to neviem, ale urobili sme tu dobrý mrník(c) .
0 0
Macka Macka

Macka je offline (nepripojený) Macka

kaplanka Pozri príspevok
Ahoj, mám na Vás poraďáčky jednu prosbu. Manžel začal robiť v autodoprave a ja by som mu chcela zavariť nejaké jedlo, pretože byť týždeň na suchej strave nie je bohviečo. Poradíte mi aké? Myslela som napríklad na guláš alebo na kapustnicu. Treba to aj nejak inak uvariť, alebo pripraviť pred zavarením? A ako dlho to treba zavárať? A ak viete aj nejaké iné jedlo tak poraďte. Ďakujem
Aj môj manžel pracuje ako kamionista a chodí na niekedy na 7 až 10 dní von. V kamióne má mrazničku ,takže ja hotové jedlo nezávaram,/aj keď možno to skúsim/ ale hotové jedlo mu zmrazím do tých praktických umelých dóz z vrchnáčikom a hotovo.Takto napr. zamrazím masovú polievku aj so slížikmi a mäsom,kapustovú polievku s údeným mäskom,maďarský guláš s hotovými haluškami,ktoré mu tam pridám,mrazím aj obyčajné halušky.Manžel si potom spraví praženicu rozmrazí hotové halušky a obed je hotový.Takisto mrazím aj fazuľový guláš, kotlíkový guláš,ale aj hotové vysmážané rezne alebo fašírky či kura.Manžel si dorobí len ryžu v sáčkoch a obed je hotový.Takisto aj segedínsky guláš a knedľu.A napr. som zamrazila aj penovú tortu na ktorej si pochutil a bola ako čerstvá.To všetko sa dá ,a je to dobré.Samozrejme,že to nemôžeš mraziť doma dlho.Takisto si takto mrazím aj na dovolenku.Vlani sme boli na gréckom Zakyntose busom a mnohé z tohto som mali v cestovnej chladničke, a keďže jedlo bolo hlboko zmrazené ,vydržalo nám celé 30 hodinovú cestu.Vôbec sa to nerozmrazilo, a na keď sme boli na mieste dovolenky v apartmáne sme mali chladničku s výparníkom,tam sa nám to v pohode zmestilo a ušetrili sme ako 4-členná rodina kopu peňazí za jedlo ,a zato sme si požičali na 3 dni auto a pochodili celý ostrov.
Takže aj tak še dá....
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
Baby, spravila som včera kuracie mäso na paprike a cibuli do pohára a šroubovacie víčko mi nechytilo. ...teda, ráno sa mi zdalo, že chytilo a teraz pozerám, že to začalo kvasiť, tak som to rýchlo prevarila a dala do normálneho pohára na zatláčacie víčko. Teraz to opäť sterilizujem. Myslíte, že to bude OK ? Chcem to zobrať na dovolenku. Pred týždňom som robila to isté a tiež mi nechytilo...to sme už zjedli (nič nám nebolo). Iné druhy mäsa mám OK - guláš, stroganov aj kuracina na prírodno. Tieto všetky mám v šróbovacích pohároch.
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

To by som neriskovala. Môžete mať z toho zažívacie problémy. Radšej urob nové mäso. Na šroubovacie viečka treba dať pozor, vedia pustiť aj neskôr.
0 0
Hlinkovx Hlinkovx

Hlinkovx je offline (nepripojený) Hlinkovx

ta som to ja :-)
Daška..
zjedzte to teraz...a nemusíte vláčiť poháre so sebou
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

kaplanka Pozri príspevok
Ahoj, mám na Vás poraďáčky jednu prosbu. Manžel začal robiť v autodoprave a ja by som mu chcela zavariť nejaké jedlo, pretože byť týždeň na suchej strave nie je bohviečo. Poradíte mi aké? Myslela som napríklad na guláš alebo na kapustnicu. Treba to aj nejak inak uvariť, alebo pripraviť pred zavarením? A ako dlho to treba zavárať? A ak viete aj nejaké iné jedlo tak poraďte. Ďakujem
Môj manžel robil 10 rokov v zahraničí. Chodieval tam na 6 týždňov, niekedy aj na 2 mesiace. Stravu si bral so sebou. Vždy som zavarila do pohárov rôzne druhy mäsa aj guláš, kapustnicu, fazuľovú polievku (tzv. desiatovú) a vydržalo mu to celý ten čas a nič sa nepokazilo. Niektoré mäso, napr. rezne, pečené kura, pečené maso som vákuovala do sáčkov (vákuovacie zariadenie od Zeppter). Všetku stravu som pripravila bežným spôsobom a horúce dala do pohárov a hneď završkovala. Poháre som dala do hrnca s vodou až po okraj pohárov a pomalým varom som ich nechala vrieť 1 hodinu. Potom som ich vytiahla a mokrou, studenou utierkou som pritláčala vršky aby pukli. Takto som mala istotu, že budú dobre držať. Mäso na vákuovanie som nechala dobre vychladnúť. Mrazenú stravu si nechcel brať, lebo to musel najprv rozmraziť a potom ešte ohriať a to bolo veľa práce pre jedno jedlo.
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
Hlinkovx Pozri príspevok
Daška..
zjedzte to teraz...a nemusíte vláčiť poháre so sebou
No....a na dovolenke budem kvíkať od hladu .....

...... vždy zaváram do normálnych víčok, iba džemy do šroubovacích a vždy mi chytili....ale táto kuracina na paprike je začarovaná
0 0
učtovníčka učtovníčka

učtovníčka je offline (nepripojený) učtovníčka

Ja tiež "šróbovacím" neverím, ale obyčajné s červenou gumičkou po 1 hodinovej sterilizácii na 95 stupňov nám v pohode vydržalo 2 týždňový pobyt v stane pri mori a mali sme ich uložené len v kufri auta /vtedy ešte Škodovky/.
0 0
mysimis mysimis

mysimis je offline (nepripojený) mysimis

obyčajný človiečik
jess Pozri príspevok
Baby, spravila som včera kuracie mäso na paprike a cibuli do pohára a šroubovacie víčko mi nechytilo. ...teda, ráno sa mi zdalo, že chytilo a teraz pozerám, že to začalo kvasiť, tak som to rýchlo prevarila a dala do normálneho pohára na zatláčacie víčko. Teraz to opäť sterilizujem. Myslíte, že to bude OK ? Chcem to zobrať na dovolenku. Pred týždňom som robila to isté a tiež mi nechytilo...to sme už zjedli (nič nám nebolo). Iné druhy mäsa mám OK - guláš, stroganov aj kuracina na prírodno. Tieto všetky mám v šróbovacích pohároch.
Na zaváranie mäsa, gulášu, kapustnice používam len úplne nové víčka s červenou gumičkou. Vždy sa prichytia.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Daška, bez kuracinky to ani nebude dovolenka?
Ja mäso zaváram len do závitových fliaš.
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
Marína Pozri príspevok
Daška, bez kuracinky to ani nebude dovolenka?
Ja mäso zaváram len do závitových fliaš.
Kuracinu som zavarila....rezne som osolila, pomúčila, opiekla, pridala kocku bujónu , trošičku podliala vodou, prevarila a hneď dala do dvoch fliaš (šroubovacích).... tie držia......sterilizovala som rovnako, ale kuracina na kocky, na cibuli a paprike sa mi už po druhý krát "pokazila".

.....to ste ešte nejedli !....segedínsky guláš s kuracieho mäsa !!!...to sme mali dnes na obed ten druhý "nakazený" pohár, pretože v nedeľu sme mali z prvého "nakazeného" pohára paprikáš.......
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Daška, držím palce, aby zvyšok bol v poriadku. A dobre si uži dovolenku.
1.gif  
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať