sezam Veľmi pekne všetkým ďakujem za rady. Vy ste tu teda riadne ženičky pekáročky, keď zvládate ešte aj so živými kvasnicami. Asi som robila chybu v tom, že som dávala moc teplú vodu. Kvasníc som dávala vždy toľko koľko bolo v recepte napísané. A nemali by teda ísť kvasnice nie do stredu, ale na druhú stranu nádoby ako dám soľ? Možno tak by sa stretli až neskôr :-). Prajem všetkým veľa chutných chlebíkov a ešte raz vďaka!
soľ dávam na spodok, do vody, aj olej a cukor, potom muky- najskor ražnú, alebo celôozrnnú, potom T650
a navrch bud nasypem suché droždie, alebo v troške vody-vlažnej rozmiešané čerstvé droždie. Tak sa Droždie nestretne so soľou.
Pri čerstvom droždí použijem program, ktorý nepredhrieva, ale hned mieša.
Pri sušenom droždí si dovolím aj posun pečenia, ak mi to vyhovuje.