Zavrieť

Porady

Domáca pekáreň na chlieb

M&G M&G

M&G je offline (nepripojený) M&G

Má niekto skúsenosť s reklamovanými domácimi pekárničkami na chlieb? Chcela by som kúpiť pod stromček, ale neviem nakoľko sú reklamy pravdivé v tom, že sa tam len všetko nasype a ono to zamiesi a upečie samé.
Usporiadat
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

jozka56 Pozri príspevok
Dnes som robila knedľu podľa betka631, cesto robené v pekárničke, knedľa je nad parou. Druhá sa ešte paríPríloha 33368
pekne sa ti vydarila.

Ja som tuším celý týžden experimentovala s pekarnou - bagety, plnené rožky, pizza, osie hniezda a konštatujem, že je to síce fajn, ale nemôžem to robiť stále - to by sa prudko odrazilo na našej váhe
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
jozka56 Pozri príspevok
Dnes som robila knedľu podľa betka631, cesto robené v pekárničke, knedľa je nad parou. Druhá sa ešte paríPríloha 33368

Paráda... . Moja dcéra teraz volala z Anglicka ako sa má robiť knedlík... dúfam, že sa tiež taký podarí..ona robí pre zmenu v rýchlokyske... Teda ona robí...priateľ jej robí..a ona mu asistuje..
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

naliať smotanu do pekárne, zakryť alobalom, lebo to dosť strieka a pustiť dvakrát na programe rezancové cesto, zliať srvátku a môžete natrieť čerstvý chlebík maslom
no neviem, ja som maslo robievala v mixéri, ale v pekárni? Asi nebudem skúšať
pamätáte: drncá, drncá, až udrncá máslo....
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

kukučka Pozri príspevok
naliať smotanu do pekárne, zakryť alobalom, lebo to dosť strieka a pustiť dvakrát na programe rezancové cesto, zliať srvátku a môžete natrieť čerstvý chlebík maslom
no neviem, ja som maslo robievala v mixéri, ale v pekárni? Asi nebudem skúšať
pamätáte: drncá, drncá, až udrncá máslo....
Aký to je program na rezancové cesto? Takýto na svojej pekárni neviem objaviť a veru by som maslo rada skúsila
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

na mojej sa tak volá, trvá tuším 17 minút
0 0
branislavp branislavp

branislavp je offline (nepripojený) branislavp

Dáša_ Pozri príspevok
Gaba, ja nemam s bezlepkovym chlebom žiadne skúsenosti, len ma zaujalo, že v recepte nepoužívaš ocot a hovoríš, že chlieb sa hodne drobí.

Do bežného chleba proti drobivosti dávam ocot. Len samozrejme netuším, či také niečo môžu celiatici.
Zaujímavé je, že minule mama spomínala, ako kedysi piekavala chlieb babka - a aj ona davala do cesta ocot.

Len opatovne pripominam, netuším, či také niečo celiatici môžu. A hlavne ked hovoríš (a verim ti), že pokusy suv tomto pripade velmi drahe.
Pre celiatikov nie je vhodný obyčajný ocot - farbivo E 150d. Doporučuje sa používať vinný ocot, ten stojí asi 2 eurá, alebo jablčný ocot, ktorý si môžeš vyrobiť aj doma z jabĺk. Používajú sa aj do zaváranín. Aj v predajni pre celiatikov Ti poradia. Tiež si môžeš vyhľadať na internete cez "GOOGLE" rôzne rady a recepty. Mám aj takú informáciu, že pre celiatikov je veľmi dobrý chlieb z nemeckej múky, názov neviem, ale ak budeš mať záujem tak to zistím, dostať ju kúpiť v lekárni, ale že je omnoho drahšia múka.
0 0
tina1 tina1

tina1 je offline (nepripojený) tina1

branislavp Pozri príspevok
Pre celiatikov nie je vhodný obyčajný ocot - farbivo E 150d. Doporučuje sa používať vinný ocot, ten stojí asi 2 eurá, alebo jablčný ocot, ktorý si môžeš vyrobiť aj doma z jabĺk. Používajú sa aj do zaváranín. Aj v predajni pre celiatikov Ti poradia. Tiež si môžeš vyhľadať na internete cez "GOOGLE" rôzne rady a recepty. Mám aj takú informáciu, že pre celiatikov je veľmi dobrý chlieb z nemeckej múky, názov neviem, ale ak budeš mať záujem tak to zistím, dostať ju kúpiť v lekárni, ale že je omnoho drahšia múka.
Pouzivam ovocne octy. Ta muka je od Scharu Mix B. Je sice drahsia, na predpis sa doplaca cca 2,96 eur. Od noveho roku mame aj muku Mantler za doplatok 10 centov.
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

kukučka Pozri príspevok
na mojej sa tak volá, trvá tuším 17 minút
Ďakujem...žiaľ taký nemám. Pekný deň
0 0
kukurička kukurička

kukurička je offline (nepripojený) kukurička

Dnes ráno ma potešila vôňa čerstvého chlebíka, ktorý sme prvýkrát navolili, aby bol upečený na raňajky. Trochu som sa bála ako dopadne to hnietenie a pípanie v skorých hodinách, no podvedome som akurát vnímala, že 2x bol vypnutý prúd, no pekáreň je veľmi múdra, nenechá sa vykoľajiť a takýto malý výpadok ju nezaskočí. Ráno ma prebralo pípanie po hodinovom čakaní chlebíka na naše mlsné jazýčky a tá vôôôôôôôôôôôňa...normálne som si predstavovala, že ju cítia všetci susedia v našom vchode. Chlebík bol výbornýýý.
0 0
sezam sezam

sezam je offline (nepripojený) sezam

Ahojte, prosím poradí mi niekto prečo mám z každého chleba "ušiaka". Už som úplne zúfalá. Postupujem presne podľa receptov. Nikdy nedám ani o kvapku viac vody. S čerstvými kvasnicami som dnes už skončila nadobro a sušené semtam poslúchajú. Ale chlieb mám veľmi často v strede preliačený. Kde môžem robiť chyby? Veľmi vám ďakujem za akékoľvek rady!
0 0
linko1 linko1

linko1 je offline (nepripojený) linko1

:-)
sezam Pozri príspevok
Ahojte, prosím poradí mi niekto prečo mám z každého chleba "ušiaka". Už som úplne zúfalá. Postupujem presne podľa receptov. Nikdy nedám ani o kvapku viac vody. S čerstvými kvasnicami som dnes už skončila nadobro a sušené semtam poslúchajú. Ale chlieb mám veľmi často v strede preliačený. Kde môžem robiť chyby? Veľmi vám ďakujem za akékoľvek rady!
asi to bude tým, že ako sa dávajú ingrediencie do pekárne,
soľ by nemala prísť do kontaktu s kvasnicami, ja to preto radšej dávam takto
najskôr vodu - mlieko.olej /kvapalné / potom múku a nakoniec do jedného rohu soľ, do druhého rohu cukor a do stredu kvasinice, to je dobré dodržiavať hlavne pri odloženom štarte,
a ešte všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu
0 0
betka631 betka631

betka631 je offline (nepripojený) betka631

Ak nosíš nebo v sebe, nájdeš ho všade.♥ ...viac
sezam Pozri príspevok
Ahojte, prosím poradí mi niekto prečo mám z každého chleba "ušiaka". Už som úplne zúfalá. Postupujem presne podľa receptov. Nikdy nedám ani o kvapku viac vody. S čerstvými kvasnicami som dnes už skončila nadobro a sušené semtam poslúchajú. Ale chlieb mám veľmi často v strede preliačený. Kde môžem robiť chyby? Veľmi vám ďakujem za akékoľvek rady!
Koľko dávaš droždia? Ak je chlebík ušatý, tak je to tým, že si dala veľa droždia.
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
sezam Pozri príspevok
Ahojte, prosím poradí mi niekto prečo mám z každého chleba "ušiaka". Už som úplne zúfalá. Postupujem presne podľa receptov. Nikdy nedám ani o kvapku viac vody. S čerstvými kvasnicami som dnes už skončila nadobro a sušené semtam poslúchajú. Ale chlieb mám veľmi často v strede preliačený. Kde môžem robiť chyby? Veľmi vám ďakujem za akékoľvek rady!
Mne sa naposledy podaril ušiak..ono sa to niekedy stane. Ale tak ako ti už vyššie písali...soľ nemá prísť do styku s droždím. Ja ju pridám do tekutiny...a droždie mám až hore na múke. A potom ako píše Betka..treba dať sušené a len jednu čajovú lyžičku. Moja svokra má napríklad Bifinett pekáreň a tam v receptoch odporúčajú veľa droždia. Takže vždy do chlebu len jednu čajovú...respektívne tú menšiu odmerku, čo bola pri pekárni.
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

sezam Pozri príspevok
Ahojte, prosím poradí mi niekto prečo mám z každého chleba "ušiaka". Už som úplne zúfalá. Postupujem presne podľa receptov. Nikdy nedám ani o kvapku viac vody. S čerstvými kvasnicami som dnes už skončila nadobro a sušené semtam poslúchajú. Ale chlieb mám veľmi často v strede preliačený. Kde môžem robiť chyby? Veľmi vám ďakujem za akékoľvek rady!
Ja to mam (v mojich podmienkach na mojej pekarni) jedenoznacne odskusane. Usaty je vtedy, ak sa daju teple suroviny - resp. ak sa nedaju uplne studene. Pekaren hned od zaciatku prikuruje a cas kysnutia je nastaveny na prilis dlhy (bohuzial neviem do toho softu zasiahnut). Kym to zacne piect, tak uz kvasnice stracaju dych. Ked dam ladovu vodu a studenu muku, tak je uplne super bochnik. Inak kvasnice iba cerstve.
0 0
Kika69 Kika69

Kika69 je offline (nepripojený) Kika69

Aj ja dávam iba čerstvé kvasnice. Sušené už ani nepoužívam.
0 0
sezam sezam

sezam je offline (nepripojený) sezam

Veľmi pekne všetkým ďakujem za rady. Vy ste tu teda riadne ženičky pekáročky, keď zvládate ešte aj so živými kvasnicami. Asi som robila chybu v tom, že som dávala moc teplú vodu. Kvasníc som dávala vždy toľko koľko bolo v recepte napísané. A nemali by teda ísť kvasnice nie do stredu, ale na druhú stranu nádoby ako dám soľ? Možno tak by sa stretli až neskôr :-). Prajem všetkým veľa chutných chlebíkov a ešte raz vďaka!
0 0
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
sezam Pozri príspevok
Veľmi pekne všetkým ďakujem za rady. Vy ste tu teda riadne ženičky pekáročky, keď zvládate ešte aj so živými kvasnicami. Asi som robila chybu v tom, že som dávala moc teplú vodu. Kvasníc som dávala vždy toľko koľko bolo v recepte napísané. A nemali by teda ísť kvasnice nie do stredu, ale na druhú stranu nádoby ako dám soľ? Možno tak by sa stretli až neskôr :-). Prajem všetkým veľa chutných chlebíkov a ešte raz vďaka!
soľ dávam na spodok, do vody, aj olej a cukor, potom muky- najskor ražnú, alebo celôozrnnú, potom T650
a navrch bud nasypem suché droždie, alebo v troške vody-vlažnej rozmiešané čerstvé droždie. Tak sa Droždie nestretne so soľou.
Pri čerstvom droždí použijem program, ktorý nepredhrieva, ale hned mieša.
Pri sušenom droždí si dovolím aj posun pečenia, ak mi to vyhovuje.
0 0
Štefka 64 Štefka 64

Štefka 64 je offline (nepripojený) Štefka 64

Pekáreň je veľmi chúlostivá aj na zmenu teploty. Stačí keď je prievan, alebo je veľmi teplo chlebík sa prepadne. To je ten ušiačik. Počas pečenia nevetrať. Toto mám vyskúšané.
0 0
zmurka zmurka

zmurka je offline (nepripojený) zmurka

Ahojte, aj my sme vcera piekli prvy krat chleba ale bol v strede nedopeceny. Dala som este 2 x 20 min. dopekat, ale ani tak to velmo nepomohlo, bol v strede taky vlhky. ako tomu predist?

Mam dat viac opiect korku, alebo menej vody (aj ked som dala presne)? Alebo len dlhsie piect?

Diky za rady
0 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
zmurka Pozri príspevok
Ahojte, aj my sme vcera piekli prvy krat chleba ale bol v strede nedopeceny. Dala som este 2 x 20 min. dopekat, ale ani tak to velmo nepomohlo, bol v strede taky vlhky. ako tomu predist?

Mam dat viac opiect korku, alebo menej vody (aj ked som dala presne)? Alebo len dlhsie piect?

Diky za rady
Akú máš pekáreň a podľa akého receptu si piekla?
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať