Zavrieť

Porady

nevera

Teraz by som chcela počuť váš názor na neveru. Mám dobrú kamarátku, ktorá sa touto otázkou trápi. Má sa v podstate fajn. Má dobrého manžela, aj keď občas má pocit, že by ho najradšej poslala do prdelky, ale občas sa stretáva aj so svojou bývalou láskou. Už sme to viacej krát rozoberali,ale aj keď má rada svojho manžela, miluje toho priateľa. Osud jej neprial a za toho priateľa sa nevydala a na just stretla manžela a zobrala si ho. Priateľ nebol v podstate ešte vyzretý a ona bola tiež mladá. Aj keď k manželovi cítila najprv len kamarátsvo, to prerástlo do dôvery a potom k svadbe. Lenže stále tam ostalo to niečo čo cíti k priateľovi. Medzi tým sa jej narodili aj deti, ale neprestala myslieť na priateľa. Počas manželstva s ním 3 krát prežila dvoj-troj mesačné stretávanie sa. Jej priateľ si však vždy niekoho našiel a tým vždy ukončili stretávanie. Pri rozprávaní jej vždy povedal, že to už nikdy nebude to čo predtým, lebo je vydatá. Ale aj tak sa s ňou stretával. Stále si vraj dobre rozumejú, majú si čo povedať, môžu sa jeden na druhého obrátiť keď to potrebujú. Mávame dlhé rozhovori na túto tému. Verím, že ten priateľ k nej stále niečo cíti, ale vadí mu že je vydatá. Zatiaľ si nenašiel ani žiadnu vážnu známosť. Každá stroskotala a oni sa v 2 ročných intervaloch stretávajú. Ju to však veľmi ničí. Viem, že manžela by nedokázala opustiť /vie, že by ho veľmi ranila/ ale tá láska k priateľovi ju ničí. Neviem jej poradiť ako má na neho zabudnúť, lebo vždy keď si myslí, že je všetko ok, tak osud jej priateľa pripomenie, nejakým spôsobom vráti. Niekedy mám pocit, že sú nejakým spôsobom prepojení a asi si boli súdení. Vraj aj veštica to známej povedala, že priateľ mal byť jej manžel a preto ich osud stále spája. Moja snaha stroskotala, keď som jej vymenovala všetky plus na manžela, ako jej je s ním dobre a že majú šťastné manželstvo. Ona sama si to priznala ale proste je tam stále to ale. Čo hovoríte na to vy?
Usporiadat
bohdal bohdal

bohdal je offline (nepripojený) bohdal

Ja si myslim, ze si len vyuzivana na sexualne hratky Tvojho priatela ktoremu to zrejme vyhovuje tak ako to je, ak by mal naozaj vazny zaujem tak by sa spraval trosku inak. Ale taketo spestrenie sexualneho zivota mu vyhovuje otvor uz konecne oci.
0 0
zuzikak2 zuzikak2

zuzikak2 je offline (nepripojený) zuzikak2

lepší vrabec v hrsti ako holub na streche,Keby si kamarátka začala vážiť svojho manžela,a toho čo má - "šťastnú" zdravú rodinu! prijateľa možno chce lebo ho nemôže mať, ale keby bola cesta voľná ktovie či by to bola taká veľká láska.
0 0
leso25 leso25

leso25 je offline (nepripojený) leso25

Myslím, že tá tvoja kamarátka nevie čo vlastne chce.
Mala by si uvedomiť, že má rodinu, že to už nieje len o nej a keď bude takto ďalej pokračovať, môže veľmi rýchlo prísť nielen o manžela, ale predovšetkým o deti. A potom už môže byť neskoro.
Alebo druhá varianta, nech sa spýta svojho priateľa, čo by povedal na to, keby nechala svojho manžela a aj s deťmi by začala žiť s ním. Nehovorím, že to musí urobiť, len aspoň zistí, či "dozrel".
0 0
bonita bonita

bonita je offline (nepripojený) bonita

na facebooku zalozene stranky: ZOPZ - združenie ochrancov a priateľov zvierat. ...viac
Asi sa moj nazor na neveru bude lisit od vacsiny, ale ja som neveru stolerovala, aj vratila a napriek tomu si trufam po 20 tich rokoch spol. zivota povedat, ze mame vyborny vztah a keby mi aj este niekedy niekto prisiel do cesty, urcite sa s nim necchem rozist. On mi svoju nikdy nepriznal, ale mal blbe alibi 2x. A predpokladam, ze to bolo aj viackrat. Tak sa nejako stalo, ze som mu to oplatila 2x, z coho tie moje vztahy neboli jednorazovky. No nejako nam vzdy zalezalo na tom spolu zit, dokonca ani velke halo nebolo, tiez som sa nepriznala, ale spoznal to na mne. A zrejme z dovodu, ze mi spravil to iste, nerobil z toho dramu. A navyse nie je ziarlivy ani majetnicky. To skor ja som bola taka. Mala som vsak asi stastie, ze som realistka, ze si uvedomujem, ze nevera je dost casta vo vztahoch a este vacsie, ze mu na detoch vzdy zalezalo a zrejme aj na mne, lebo nikdy som nemala pocit, ze jeho srdce je inde.

Asi by som oddelovala neveru fyzicku , ktora ak nie je chronicka, nemala by vztahu ublizit / ved nakoniec aj pred nami mal nas partner ine fyzicke vztahy/ a psychicku, ktora moze manzelstvo pochovat.

Na stastie alebo na nestastie sa tej psychickej nevery dopustaju najma zeny a tie potom idu aj cez mrtvoly. / obrazne povedane/

Poradila by som : nikdy si nepredstavovat neverneho partnera v posteli s inou, inym - TO boli.

Kym odpisem manzelstvo - skutocne sa uprimne porozpravat a zistit ci partnerovi na mne este zalezi. Na uvod mu oznamit, ze akceptujem jeho rozhodnutie bez scen, ak bude aj zaporne pre mna. Nech sa sam rozhodne, ci mu na mne zalezi. Nielen na detoch, lebo ja s nim zdielam lozko, takze musi o mna este stat, po vsetkych strankach. Ak sa rozhodne odist, nedrzat ho. Ak vas niekto nema rad, chcete aby bol s vami z lutosti? Naco? Ved vam takto prefrci mozno este lepsi partner medzi prstami.

Radim aj poliecit sa z nevery neverou. Mne to pomohlo. Ked som si spomenula na jeho blbe alibi, radsej som zacala mysliet na svoju nevru, a bolo zase vsetko ok.

A plne suhlasim s MUDr. Plzakom: Zatlkat, zatlkat, zatlkat. Aj ked je vase alibi priehladne, nezmyselne, neuveritelne - aj tak Zatlkat. Asi by som aj zacala nad tym svojim zase rozmyslat, keby sa mi konecne priznal. Ale on zatlka dodnes a ja som tomu rada.
Lebo ked sa raz priznate, pridu otazky :
- s kolkymi
- s kym
- kolkokrat
- preco
- co bolo na nej, nom lepsie
A tych otazok bude vela, nekonecno. Ak odpoviete, budete este viac ublizovat, ak budete mlcat, bude vas vydierat, ze ma na odpovede pravo, atd., atd.

Lebo kto sa prizna sam od seba, chce si len poliecit svoje svedomie a zatazi mysel partnera. Povedala by som, ze kto sa prizna, je hajzel, lebo ublizuje svojim priznanim uz po druhy raz.

A este k nevere: Nevera nie je rakovina. Ked vam bol partner neverny, nezomriete. Nevera je celkom pochopitelna, lebo nie sme stroje, nie sme naprogramovani - aj ked trochu ano - prirodou - k nevere.

Je logicke, ze muzom sa pacia zeny, ak su teda na zeny. A ak sie nejaka jeho kolegyna, co vyzera aspon trochu k svetu uzmysli, ze ho dostane do postele, tak na 99 % ho aj dostane. A ked naopak si take nieco pomysli muz o kolegyni, tak zvacsa nejakych 10% aj dostane. Tych 10 % zien, co nepotrebuju k sexu ziaden cit alebo vztah.

Aj preto moje dve nevery trvali dlhsie, lebo slo o vztah a boli vaznejsie nez nevery mojho muza, aj ked on mi bol mozno castejsie neverny, ale mozno jednorazovo, mozno 3x s kazdou.

teraz by som povedala, ze mi je verny uz nejaky ten rok, aj ked ruku by som za to do ohna nedala. Podstatne pre mna je, ze sa mi vzdy vrati domov / chodi kazdy druhy vikend, lebo uz 3 roky byva u sestry, aby nemusel denne dochadzat do prace na stavbu 70 km/ Ak sa chceme vidiet skor, vidime sa, volame si.
A dokonca sa nam na dovolenke ozivil nas fyzicky vztah, ktory bol po tolkych rokoch z mojej strany uz taky chaby. A pochopila som, ze aj po tolkych rokoch ma ma stale velmi rad a ja jeho.

Takze nevera nemusi nevyhnutne znamenat koniec manzelstva. Lebo manzelstvo je skutocne najma o tom, ci sa mozem spolahnut na svojho partnera , ci mi je oporou, aj v tazkych chvilach. A povedala by som, ze to zena vyciti. Takze ak to zena po nevere manzela neciti, nema cenu drzat pri zivote nieco co aj tak nema perspektivu. Ale vela by som riesila, kym by som manzelstvo odpisala. Hlavne koli detom.

Takze toto je moj nazor vyplyvajuci z mojej skusenosti.
0 0
jozef antl jozef antl

jozef antl je offline (nepripojený) jozef antl

teraz pracujem
Taký názor čo máš ty na to musia byť obidvaja partneri rovnaký,ináč to nejde spolu. Keď sú obidvaja neverný tak to je len z vypočítavosti a som zvedavý čo budeš hovoriť keď ti jedného dňa povie tak ja už s tebou končím.V živote môže prísť skôr či neskôr problém ,že jeden z Vás ostane doma zo zdravotných problémov ,alebo mu to prestane už chutiť a potom ako ďalej?Bude sa ti to páčiť a tolerovať?...
0 0
jozef antl jozef antl

jozef antl je offline (nepripojený) jozef antl

teraz pracujem
Vyzerá to tak ,že aj táto téma už nikoho nebaví...
0 0
piggos piggos

piggos je offline (nepripojený) piggos

som kto som,..človek čo má rád humor ...viac
Zdravím, podla mňa by sa mal hlavne uvedomiť ten chlap do ktorého je tak zamilovaná. To že má záujem sa stretávať z vydatou ženou.. psychicky ju ničiť aj keď nie úmyselne myslím si že hlavne on jej komplikuje život. Nech sa ožení založí si vlastnú rodinu a potom to možno tvoju kamošku prejde..... možno!
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

piggos Pozri príspevok
Zdravím, podla mňa by sa mal hlavne uvedomiť ten chlap do ktorého je tak zamilovaná. To že má záujem sa stretávať z vydatou ženou.. psychicky ju ničiť aj keď nie úmyselne myslím si že hlavne on jej komplikuje život. Nech sa ožení založí si vlastnú rodinu a potom to možno tvoju kamošku prejde..... možno!
Niektoré odpovede sú úsmevné.
0 0
miriaml miriaml

miriaml je offline (nepripojený) miriaml

ahoj tvoja priateľka by mala prerušiť všetky kontakty s priateľom a mala by sa venovať len manželovi a svojim deťom....žiadny trojuholník nikdy dlho nefungoval a je jedno či je to telesné alebo duševné.....nech si sama v sebe pravdivo odpovie koľko kladných vlastností má jej manžel a aké to musí pre neho byť ťažké, keď ho určite neustále v mysli porovnáva a v podstate manžel ani nemá šancu byť lepší ako priateľ, pretože ona sníva o zidealizvanom priateľovi......aj jej život s priateľom by vôbec po čase nemusel byť taký vysnený ako si ho v duchu predstavuje...iné je žiť s človekom bok po boku v starostiach každý deň a iné sa len tak občas stretnúť byť na niekoho milý zopár hodín a potom ísť po svojom.....nie je ťažké rozviesť sa, ale vydržať v manželstve a po pár rokoch môžeš hodnotiť........priateľ ak by bol charakter, nebude dávať vydatej žene s deťmi žiadne náznaky ani len možnej lásky......
to je môj názor, nemusíš súhlasiť....každý je zodpovedný za svoj život
0 0
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

piggos Pozri príspevok
Zdravím, podla mňa by sa mal hlavne uvedomiť ten chlap do ktorého je tak zamilovaná. To že má záujem sa stretávať z vydatou ženou.. psychicky ju ničiť aj keď nie úmyselne myslím si že hlavne on jej komplikuje život. Nech sa ožení založí si vlastnú rodinu a potom to možno tvoju kamošku prejde..... možno!
To by bol veru raj na zemi.... keby sme boli všetci takí uvedomelí...
0 0
piggos piggos

piggos je offline (nepripojený) piggos

som kto som,..človek čo má rád humor ...viac
Skúšala sa už tvoja kamoška zamyslieť nad tým,keby bola táto situácia opačná?...no nebudem to tu rozpisovať veď sa vie o čom sa tu hovorí....
Mňa len zaujíma či všetky tieto príspevky rozpísané už na 20-tich stranách čo sa vám tu popísali mali vôbec dáky význam,alebo sa ešte stále kamoška trápi...
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať