Vidím, že nikomu sa nechce variť, resp. pariť
v parnom hrnci.
Dnes som vyskúšala tú roládu z mletého mäsa, a môžem prehlásiť, že je vynikajúca. Kto máte ovšem radi mastné jedlá, tak to nebude nič pre vás.
Recept som obmenila z dôvodu niektorých ingrediencíí ktoré som nemala, alebo naopak mala.
Najprv som si pripravila plnku z cukety, ktorú som mala od leta zmrazenú, nakrájanú na kocočky. K cukete som pridala uvarenú pohánku /tiež môj zmrazený polotovar/, bazalku, 3 strúčiky cesnaku, soľ, a korenie podľa chuti, ja mám veľa všakovakého, napr. čubrica, peperoncino, bazalka, mleté čierne korenie/ a primiešala asi 2 PL bieleho jogurtu.
Mäsa som nemala veľa, takže som ho nastavila 2 PL ovsených vločiek namočených v troške sladkej smotany, pridala vajíčko, cibuľu, cesnak a zase korenie podľa chuti, teraz aj majoránku a drvenú rascu, chuťovo niečo ako na fašírku.
Nakoniec som nerobila plnenú roládu, ale "plnku" s mäsom som spolu zmiešala, zahustila ešte jedným strúhaným rožkom a urobila dve roládky. Pre oko som aspoň do prostriedku pridala strilizovanú kápiu.
K tomu zemiaky, posypané rozmarínom, ktorý som včera obstrihala.
Zemiaky sa parili 20 minúť a roláda ešte o 15 min viac.
Nabudúce nechám roládky trošku vychladnúť, kým ich rozbalím, jedna trošku praskla.
Je to moje tretie v poradí jedlo z parného hrnca, môžem len doporučiť, ostatné je na vás.
Ja som si teda pochutila.