Zavrieť

Porady

parny hrniec recepty

Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosti s varením v parnom hrnci? Aj k tomu nejaké recepty? Hrniec máme už dva roky, no žiaľ nevyužitý. Ďakujem.
Usporiadat
Ludmila Pavelova Ludmila Pavelova
Ahoj Lucia
Ja som dostala,,parák" od dcéry na Vianoce a skusam v nom varit vsetko.Ryžu varim ako bežne,t.j. ako obvykle je preplachnem vodou,dam ju do prislušnej misky ktoru maš pri hrnci na ryžu,osolim ju a zalejem vriacou vodou tak,aby bola voda aspon 1-2 cm.nad ryžou.Nastavim si čas.....a potom ochutnam.Ked je mäkká,tesim sa ze sa mi to podarilo prajem dobru chut
0 0
luciaq luciaq

luciaq je offline (nepripojený) luciaq

dakujem za radu, my sme k tomu nemali ziadny navod,takze stale este testujeme, zeleninka je tam vyborna aj ryza sa nam na druhy krat uz podarila.
0 0
viktorviktor viktorviktor

viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

DanielaSĽ Pozri príspevok
Ja som zase dostala hlinený hrniec aj s jedným receptom. Jedlá sa majú v ňom pripravovať v rúre , nie na otvorenom ohni. Nemáte niekto recepty na dobroty, ktoré by sa v ňom dali pripraviť?
mám v ruštine, keď máš ešte hrnček a záujem ozvi sa, pohľadám
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

pridá ešte niekto recepty?
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

veru zišli by sa, zatiaľ som našla toto
http://domacnost.sme.sk/c/3334181/Te...ie-v-pare.html
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

kukučka Pozri príspevok
veru zišli by sa, zatiaľ som našla toto
http://domacnost.sme.sk/c/3334181/Te...ie-v-pare.html
práve tento parný hrniec som si kúpila
0 0
Katy a R Katy a R

Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

Moje niekoľkoročné skúsenosti takéto ... výborná zelenina, výborné zemiaky .... normálne celé sa môžu dať. Aj ryža je dobrá. S mäsom to už nie je ono... ešte tak hydina, ale pre človeka zvyknutého na klasickú stravu je to nejedlé. možno by pomohli nejaké omáčky, alebo čo (aj v tom teste odporúčajú), ale u nás to neprichádzalo do úvahy (zo zdravotných dôvodov) ... tak neviem
Ryby som nerobila.
1 0
vieroslava vieroslava

vieroslava je offline (nepripojený) vieroslava

Opražím na oleji (masti, masle) cibuľku do sklovita, na to vyklopím prepláchnutú ryžu a zalejem vodou v pomere 1 diel ryže : 1,5 dielu vody. Ochutím soľou a od začatia syčania stíšim a nechám variť 10 min. Potom vypnem a nechám to dovariť, kým tlak neklesne - cca 10 min.





Doplnenie: Ospravedlňujem sa, zle som si prečítala tému. Tento recept je do tlakového hrnca.
Naposledy upravil vieroslava : 15.07.08 at 07:22 Dôvod: Doplnenie
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

vieroslava Pozri príspevok
Opražím na oleji (masti, masle) cibuľku do sklovita, na to vyklopím prepláchnutú ryžu a zalejem vodou v pomere 1 diel ryže : 1,5 dielu vody. Ochutím soľou a od začatia syčania stíšim a nechám variť 10 min. Potom vypnem a nechám to dovariť, kým tlak neklesne - cca 10 min.
Vieri, ty tu opisuješ asi tlakový hrniec - kuchtu... nie náhodou?
0 0
vieroslava vieroslava

vieroslava je offline (nepripojený) vieroslava

Och, vážne, sorry, zle som si to prečítala. Máš pravdu, to je recept do tlakového hrnca.
0 0
diry diry

diry je offline (nepripojený) diry

Kúpil som si parný hrniec MOULINEX AMA543, ale je tiež bez receptov - ryžu som skúšal iba od oka (tá nádržka je fakt malá-iba na 1 1/2 hrnčeka). Ten krúžok na koreniny je dobrý, ale vôňa prestáva po vychladnutí-neprejde až tak dobre do potravín. Zemiaky a zelenina sú perfektné, ale mäso a kysnuté knedle som ešte neskúšal. Skúšal som hľadať recepty na nete, ale bez úspechu. Má niekto skúsenosti, nápady.... čo s hrncom sa dá všetko robiť?
0 0
ajuschka ajuschka

ajuschka je offline (nepripojený) ajuschka

viktorviktor Pozri príspevok
mám v ruštine, keď máš ešte hrnček a záujem ozvi sa, pohľadám
z rustiny prelozime, nema problema
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

už som dávala aj foto do témy pekáreň - pripravím v nej kysnuté cesto a v parnom hrnci uparím odrazu dve knedle - cca 20 minút
0 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
DanielaSĽ Pozri príspevok
Ja som zase dostala hlinený hrniec aj s jedným receptom. Jedlá sa majú v ňom pripravovať v rúre , nie na otvorenom ohni. Nemáte niekto recepty na dobroty, ktoré by sa v ňom dali pripraviť?
Myslíš ten "rímsky hrniec"?
Ja v ňom pečiem všetky druhy mäsa aj zemiaky, opečie sa chutnejšie. Len sa nesmie máčať v jarovej vode, nabral by vôňu prípravku.

Evaman Pozri príspevok
Prekvapenie z hrnca

poschodový parný hrniec, 1 kurča, slanina, vegeta, čierne korenie, soľ, brokolica, zemiaky, menšie cibuľky, cesnak

Kurča naporcujeme na úhľadné kúsky, poukladáme do spodnej nádoby v parnom hrnci. Na každý kúsok kurčaťa položíme plátok slaniny. Posolíme, okoreníme a obložíme pokrájanou cibuľou a cesnakom. Na druhé poschodie hrnca poukladáme brokolicu a na kolieska pokrájané zemiaky. Za hodinu je jedlo hotové.

alebo toto :
http://66.249.93.104/search?q=cache:...=sk&lr=lang_sk
Ja som za každú pomôcku v kuchyni, no zatiaľ som nezistila, či okrem diétnej prípravy je na tomto hrnci dačo dobré.
Napr. neviem, či na uvarenie ryže treba onakvejší hrniec?

Možno sú to super veci, no v panelákovej kuchyni je toho miesta akosi málo, mám dosť malú pracovnú dosku (zmyslela som si, že rúra musí byť vo výške očí, aby som sa nemusela k pečeniu skláňať a tak si ušetrila chrbticu), medzi dverami do špajze a oknom je toho miesta tak málo, že som rada, že sa mi vedľa "fénovacieho" hrnca (tak pomenovali moje deti, keď boli menšie, teplovzdušnú rúru) zmestila ešte pekáreň ...
Apropo - stránka nefunguje.
0 0
jenny7 jenny7

jenny7 je offline (nepripojený) jenny7

Tinau Pozri príspevok
Ja som si kúpila na Vianoce Tefal vitamin + a som s nim max. spokojna, robim v nom fakt skoro vsetko, zeleninu, maso, zemiaky, ryzu, kuskus, strukoviny, cestoviny, parky, parene buchty.... uz ma ani nenapada, ale je velmi malo veci, ktore sa v nom nedaju robit.
Vyhoda je v tom, ze to je ovela rychlejsie ako normalne varenie a daju sa robit tri jedla naraz lebo mam tri nadstavce. Da sa v nom aj zohrievat. A okrem toho je to zdravy sposob pripravy jedla.

Tak drzim palce

ahojte, chcem sa spýtať, má s tým ešte niekto nejaké skúsenosti? chcem si aj ja kúpiť parný hrniec a tefal si myslím, že je dobrá znáčka, čo sa týka kuchyne...nechce sa mi moc sledovať nejaké parametre prípadne rôzne veci okolo toho, radšej stavim na skúsenosti poraďakov čo by ste mi tak poradili,pre akú značku sa má rozhodnúť?? vopred ďakujem za rady.
0 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

Je to téma stará, ale predsa nebudem zakladať novú.
Dnes som prvý raz varila v parnom hrnci, ktorý som kúpila pred vianocami. Z opatrnosti zatiaľ len zemiačky a brokolicu. Mala som problém, či soliť alebo nie, nakoniec som urobila dobre, keď som nič nesolila. Na tanieri už len zálievka z ochuteného jogurtu, soľ vôbec nechýbala.
Píšem však preto, lebo by som privítala aj ja nejaké nové, dobré recepty, samozrejme aj na mäsko.
Nejaké som našla na nete, tak prikladám link, ak vyskúšam aj niečo nové, napíšem.
http://varecha.pravda.sk/recepty/kur...22-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/mas...98-recept.html
http://varecha.pravda.sk/recepty/pln...12-recept.html
2 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

Vidím, že nikomu sa nechce variť, resp. pariť v parnom hrnci.
Dnes som vyskúšala tú roládu z mletého mäsa, a môžem prehlásiť, že je vynikajúca. Kto máte ovšem radi mastné jedlá, tak to nebude nič pre vás.
Recept som obmenila z dôvodu niektorých ingrediencíí ktoré som nemala, alebo naopak mala.
Najprv som si pripravila plnku z cukety, ktorú som mala od leta zmrazenú, nakrájanú na kocočky. K cukete som pridala uvarenú pohánku /tiež môj zmrazený polotovar/, bazalku, 3 strúčiky cesnaku, soľ, a korenie podľa chuti, ja mám veľa všakovakého, napr. čubrica, peperoncino, bazalka, mleté čierne korenie/ a primiešala asi 2 PL bieleho jogurtu.
Mäsa som nemala veľa, takže som ho nastavila 2 PL ovsených vločiek namočených v troške sladkej smotany, pridala vajíčko, cibuľu, cesnak a zase korenie podľa chuti, teraz aj majoránku a drvenú rascu, chuťovo niečo ako na fašírku.
Nakoniec som nerobila plnenú roládu, ale "plnku" s mäsom som spolu zmiešala, zahustila ešte jedným strúhaným rožkom a urobila dve roládky. Pre oko som aspoň do prostriedku pridala strilizovanú kápiu.
K tomu zemiaky, posypané rozmarínom, ktorý som včera obstrihala.
Zemiaky sa parili 20 minúť a roláda ešte o 15 min viac.
Nabudúce nechám roládky trošku vychladnúť, kým ich rozbalím, jedna trošku praskla.
Je to moje tretie v poradí jedlo z parného hrnca, môžem len doporučiť, ostatné je na vás.
Ja som si teda pochutila.
dobré jedlo 001.jpg  
dobré jedlo 002.jpg  
dobré jedlo 003.jpg  
dobré jedlo 004.jpg  
1/1
5 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

šikulka ...
0 0
skvrnka skvrnka

skvrnka je offline (nepripojený) skvrnka

Veľmi uvítam otvorenie tejto témy a najmä recepty, pretože mám v poličke parný hrniec uložený. Teraz by bolo jeho použitie veľmi aktuálne z dôvodu, že môj novoročný záväzok od 1.1. je schudnutie. A mám s ním už jednu veľmi dobrú skúsenosť, je taký obyčajný, lebo ho mám už asi 6 rokov, a kupila som ho vtedy práve kvôli diete, a musím potvrdiť, že nesklamal, pred 6 rokmi som schudla cca 7 kilo. Samozrejme tie recepty robené v parnom hrnci niekedy treba trochu pre účely chudnutia upraviť.
0 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

Súhlasím, varenie v parnom hrnci je v súlade nielen so zdravou výživou /znížený obsah tuku, nepridávame zbytočne iný tuk, ako pri smažení či pečení, alebo dôležité živiny sa nerozpustia vo vode ako pri varení/, ale ako hovoríš, je to aj varenie pri redukcii hmotnosti.
Ja som si ho kúpila hlavne kvôli zdravému vareniu, mám vysoký cholesterol a zrejme aj špatné trávenie, býva mi z tučných jedál ťažko. Tebou spomínané zníženie váhy je len k dobru tohoto typu varenia... aspoň pre mňa určite
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať