Zavrieť

Porady

zavaranie - recepty

Ahojte kuchtici, mate nejake OVERENE, ZARUCENE, VYSKUSANE recepty na zavaranie? Ak ano, prosim sup sem s nimi. Veeelka vdaka.
Usporiadat
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

snáď nebudem nemám to overené ani vyskúšané, ale vyzerá to dobre....
http://vcielkaisr-mojerecepty.blogsp...-baklazan.html
2 0
alexrudi alexrudi

alexrudi je offline (nepripojený) alexrudi

Prosim vas vie mi niekto poradit co z mrkvou a petrzlenom?
Ako to mam zavarit aby som to pouzila v polievke,alebo kam to mam a ako ulozit aby vydrzalo cez zimu?????
Dakujem
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

alexrudi Pozri príspevok
Prosim vas vie mi niekto poradit co z mrkvou a petrzlenom?
Ako to mam zavarit aby som to pouzila v polievke,alebo kam to mam a ako ulozit aby vydrzalo cez zimu?????
Dakujem
http://kuchar.mojerecepty.sk/2009/06...n-starej-mamy/
0 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
mne osobne zaváraná či zamrazená nikdy nechutila
0 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

" lebo už nemá silu, chuť "
0 0
asedma asedma

asedma je offline (nepripojený) asedma

alexrudi Pozri príspevok
Prosim vas vie mi niekto poradit co z mrkvou a petrzlenom?
Ako to mam zavarit aby som to pouzila v polievke,alebo kam to mam a ako ulozit aby vydrzalo cez zimu?????
Dakujem
najlepsie je dat do debniciek s pieskom a ulozit do pivnice
2 0
sito sito

sito je offline (nepripojený) sito

... do pivnice, do debničiek s pieskom najlepšie je dať, uložiť ...
0 0
akeber akeber

akeber je offline (nepripojený) akeber

žienka domáca , mám rada usmiate tváre aj keď nie vždy mi je do smiechu , nemám rada lož a faloš ,a nadutých snobov ...viac
Skúsila som recept na sterilizovaný šalát je super , našla som ho založený v starej kuchárskej knižke po mame .
http://receptyakeber.blogspot.sk/201...any-salat.html
1 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ten piesok nie je zly,ale aj tak ti nieco zhnije.najlepsie je mrazit.mam plny mrazak ovocia a zeleniny na zimu.vzdy som mrazila take,ktore malo prave sezonu.v zime nebudeme kupovat umele.kupime uz len to najnutnejsie.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
osky Pozri príspevok
ten piesok nie je zly,ale aj tak ti nieco zhnije.najlepsie je mrazit.mam plny mrazak ovocia a zeleniny na zimu.vzdy som mrazila take,ktore malo prave sezonu.v zime nebudeme kupovat umele.kupime uz len to najnutnejsie.
...vec názoru ...

Jeden čas som aj ja zamrazoval zeleninu ( mal som vtedy záhradu ) , no nie je to pravé orechové ... mám teraz na mysli to zamrazovanie v domácich podmienkach ...

Ide o to , že továrenské zamrazovanie sa vykonáva tým dusíkom a to je už iná káva ... v priebehu sekúnd je všetko na kosť a to sa mrazničke , aj keď ide na plný výkon , nezadarí...
0 0
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

Pridávam vám recept na nakladanú kápiu, je veľmi chutná, námaha stojí za to .
Kápiu upečiem celú v rúre na plechu, tak aby sa vrchná "igelitová" vrtstva dala ošúpať, vyberiem aj jaderníky. Ošúpané papriky naložím na 30 min. do octovo-slaného nálevu, pár krát ich premiešam a nechám odkvapkať.Do pohárov ukladám vrstva kápie / posekaná petržlenová vňať / nahrubo posekaný cesnak-asi pol strúčika na vrstvu a znovu paprika.... Nakoniec zalejem olejom, zavíčkujem a sterilizujem asi 15 min., mäkšia je chutnejšia.
PA080237.jpg  
4 0
pmajap pmajap

pmajap je offline (nepripojený) pmajap

Najlepší recept na kečup robím podľa neho už 15 rokov.

1/2 kg cibule
2 kg paradajky
1/2 kg červená kápia (vyberám jaderníky, aby mal sýtejšiu farbu)
1/2 dl ocot
5 Dg kryštál. cukor
2 ks klinčeky
2 polievkové lyžice mletej papriky
1 polievková lyžica soli
na špičku noža škorica
5 lístkov bazalky
feferónky podľa chuti

Všetko spolu varím na kašu,ručný mixér, poháre a sterilizujem.


2 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

Tweety Pozri príspevok
Páči sa,
2kg červenej papriky, 1kg paradajky, 5-6 feferóniek, 5-6 cibúľ, 6 strúčikov cesnaku, 1,5 kg bravčového pliecka
Všetky prísady zomelieme, pridíme 1/2 preosiateho deka, 1PL vegety, 2dcl. oleja a varíme hodinu. Horúcu zmes dáme po malých fľiaš a sterilizujeme asi 30 min.
včera som ju prvý krát ochutnala, s cesnakovými topeničkami bola výborná, určite ju budeme robiť každy rok, ďakujem veľmi pekne za super recept
1 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
Páči sa,
2kg červenej papriky, 1kg paradajky, 5-6 feferóniek, 5-6 cibúľ, 6 strúčikov cesnaku, 1,5 kg bravčového pliecka
Všetky prísady zomelieme, pridíme 1/2 preosiateho deka, 1PL vegety, 2dcl. oleja a varíme hodinu. Horúcu zmes dáme po malých fľiaš a sterilizujeme asi 30 min.

To pliecko tam dávate pečené, varené alebo surové?
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

bettylou Pozri príspevok
Páči sa,
2kg červenej papriky, 1kg paradajky, 5-6 feferóniek, 5-6 cibúľ, 6 strúčikov cesnaku, 1,5 kg bravčového pliecka
Všetky prísady zomelieme, pridíme 1/2 preosiateho deka, 1PL vegety, 2dcl. oleja a varíme hodinu. Horúcu zmes dáme po malých fľiaš a sterilizujeme asi 30 min.

To pliecko tam dávate pečené, varené alebo surové?
Surové, ono sa varí, je to v recepíseku uvedené.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Prepisujem jednu starú kuchársku knihu (ten text je originál) pre niekoho nie, ale pre mňa sú tam zaujímavé veci, tak som si dovolil jednu zverejniť.
Naposledy upravil erzet : 16.01.13 at 10:01
1 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Zaváranie bez vody - vo vlastnej šťave
Dá sa zavárať s cukrom ale aj bez neho, záleží na druhu ovocia, jeho zrelosti a cukornatosti.
Ovocie treba nechať deň dva odstáť, zosladne, ľahšie odchádzajú kôstky.
Lepšie je jeden deň naplniť fľaše a nechať odstáť, ovocie sadne a hlavne pustí šťavu. Druhý deň fľaše doplníme do plna a sterilizujeme.
0 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

Nevarený ovocný sirup
http://varecha.pravda.sk/recepty/nev...23-recept.html

z 2 kg jahod som mala 2,8 l stavy po pridani a roztopeni cukru mam cca 4 l sirupu - ale ja som ho radsej prevarila ... nevareny skusim inokedy ale z mensej davky
2 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

teraz so nasla na nete, snad niekoho inspiruje,
Ríbezľový sirup
Potrebujeme:
• 100 ks listov z ríbezlí
• 100 g ríbezlí
• 2,5 l vody
• 2 kg kryštálového cukru
• 2 PL kyseliny citrónovej
Postup receptu:
Listy, ríbezle a vodu varíme spolu 10 minút. Precedíme, do čistej šťavy pridáme kryštálový cukor, kyselinu citrónovú a privedieme k varu, aby sa rozpustil cukor. Horúci sirup nalievame do fliaš, či pohárov. Uzavrieme a skladujeme na tmavom a chladnom mieste.
0 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Idem zavárať ríbezle na spôsob brusníc. Pozerám recepty, len sa mi zdá veľa cukru, ako je tu napísané http://www.porada.sk/t55513-ribezle-...tml#post491617.
Urobím asi takto http://dobruchut.azet.sk/recept/3042...rvene-ribezle/. Tam je na kilo ríbezlí pol kila cukru a páči sa mi to prelievanie octovou vodou.
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať