eviketa
02.07.05,17:10
pomaly sa trápim s Money a vždy keď nahodím pokl. doklad alebo fa a dám OK okamžite mi vyskočí tabulka s údajmi pre tlač. Neviete čo mám hlúpo zakliknuté ?
A ešte poprosím, kde možem vidieť text fa ? Ide mi o to, že ked si dám napr. knihu fa tak tam mám len popis,odberat. a pod. ale kde nájdem aby mi dalo text fa ?
muzicek
03.07.05,15:58
Dobry den,

nastavenie, nech po kazdom vytvoreni dokladu v MoneyS3 ponukalo/neponukalo okienko tlace, mozete nastavit v ceste Nastoje - Nastavenie - Pouzivatelska konfiguracia - a tu ku konkretnym dokaldom zvlast -taktiez i pre prijem, vydaj a pod.
Co sa tyka druhej otazky, velmi som jej neporozumel o akych textoch mate zaujem. Maju sa vypisovat texty za cena, texty pred cenou alebo pod? Tieto zalezitosti by sa dali upravit v editore formularov v MoneyS3, pokial tieto funkcie sa v nich nachadzaju. Treba si pozriet editor formularov.

Pekny den prajem.
eviketa
03.07.05,18:55
srdečne ďakujem. Ja účtujem v inom SW a tento sa učím kôli klientovi, ktorý ho má. No a v mojom SW keď mám napr. vystavené fa tak mám v riadku text za čo to je. Tu som išla podľa manuálu a tam píšu že do popisu dať "odoslaná fa". No a ja si myslím, že by som do popisu dala text napr. mobil aby mi to dalo za čo to je. Aby som to nemusela vyklikávať, ale mala priamo na obrazovke
Jara
04.07.05,05:22
Evka, skúsim Ti pomocť, choď po krokoch:
Fakturácia - potvrď OK
Vystavené faktúry - potvrď OK
Pridať - OK
Hore v hlavičke novej fa máš texty - potvrď OK
Ukáže sa Ti Fa alebo dod. list a tam máš pred cenami text a za cenami, dole napr. napíšeš že nie si platca DPH, alebo že účtuješ nejaký úrok pri nedodržaní splatnosti fa ap.
Potom dáš OK a vrátiš sa späť na faktúru. Všimni si dole pridať a klikni na to a uvidíš že tam môžeš priamo zadať druh zo skladu alebo ak potrebuješ daný tovar alebo službu dať po strediskách ap. rozpíšeš si podľa potrieb, dáš OK a tým ju máš vytvorenú. Potom pôjdeš do Tlače a tam máš možnosť si ju vytlačiť alebo v náhľade pozrieť či je OK a ak sa Ti nepozdáva tak si ju ešte oprav. Dúfam, že som Ti trošku pomohla.
eviketa
04.07.05,09:28
Jarka ďakujem, pomohlo. Ak možte niekto ešte mi heplnite. Pri vystav.príkazu k uhrade sa dostanem aj na fa ktoré chcem dať uhradiť, ale do toho príkazu musím doplniť ručne čísla účtov ? Ja to mám prázdne, hoci mám zapísané čísla účtov aj vo faktúrach aj v mojich nastavenia.
Ľuba
04.07.05,12:42
Ak máš v adresári pri jednotlivých odberateľoch zadané aj čísla ich bankových účtov, a pri zadávaní údajov do faktúr vyberáš adresu z adresára, tak by sa Ti aj do príkazu k úhrade malo zobraziť číslo účtu partnera.
muzicek
04.07.05,13:15
Hm, takze to nebola kniha faktur, ale ciste faktury. Pokial chcete, aby na doklade faktury boli vytlacene nazvy za polozky, je ich potrebne zadavat ako:
Pridat - NOVA resp. zo skladu, dod.listov a pod. Pokial zadate iba do tabulky vo fakture, zaklad, dph - MoneyS3 vytlaci ciste fakturu tymito polozkami. Preto je vyhodnejsie pridavat ako novu polozku a v jej popise definovat text, resp. vyuzit skladove karty typu sluzby -kt. nemaju obstaravaciu cenu.

Co sa tyka uhrad, MoneyS3 zadava ucty okamzite. T.j. ste v ceste Banka -Prikazy k uhrade. Samozrejme treba si trojbodkou vybrat vas ucet, ale potom uz fakturky, zavazky vyberate tlacitkom Pridat a pokial na doklade sa nachadza adresat, kt. ma cislo uctu, tak cislo uctu sa automaticky vlozi.
Nieco podobne funguje i opacne -pri hombankingu, kde MoneyS3 prideluje adresata podla jeho cisla uctu na doklad pri jeho zauctovani.

P.S. V MoneyS3 nikdy nezapisujte hodnoty, pokial je umoznene si vybrat hodnotu s trojbodkou. Vzdy ju vyuzite.

S pozdravom pekneho dna
Marian
eviketa
04.07.05,18:05
Tak vám všetkým srdečne ďakujem. Preluskávam sa tak nejako a zatiaľ to s vašou pomocou ide. Ešte že vás mám ( a sa máme na porade)
Zuzka
04.07.05,18:09
Evi, zachvíľu bude s Teba macher ;) :)
eviketa
04.07.05,18:34
Zuzi tak ťa zaučím do Money že žiaden iný SW
eviketa
04.07.05,18:37
Ale ešte poprosím znalcov Money, neviem sa dopátrať ako dať vyhľadávať nejaké čiastky alebo adresy napr. vo fa. Príklad : mám prijaté fa a ja chcem nájsť napr. Orange aby som to mohla napr. skopírovať - ako na to (bože, neviem to zrozumiteľne napísať)
size
05.07.05,08:15
Máš dve možnosti,

buď cez filter, t.j. taký lievik v hornej lište a tam si vybereš partnera a zobrazia sa ti len tie faktúry alebo si klikneš na hornú lištu :dodávateľa /taká slabo hnedá/ a prijaté faktúry sa ti zoradia podľa dodávteľov. Týmto spôsobom si môžeš triediť prijaté faktúry podľa sumy, podľa dátumu, podľa var.symbolu atď.

a ešte jedna rada. Ak sa myškou postavíš na tú slabohnedú lištu a klikneš pravým tlačidlom na myške môžeš si sama vybrať aké chceš mať zobrazené stĺpce. Musíš sa s tým pohrať a uvidíš, že to zvládneš.
eviketa
05.07.05,10:12
No niektoré veci som zmákla, len ten filter mi moc nejde.Asi neviem ako správne na to. Ak možeš napíš mi postup ako pre reterdovanú. Dík
eviketa
05.07.05,10:15
A ešte : dá sa spraviť niečo také, že napr. chcem všetky pohyby kde je 100 Sk. Teda : hľadaj sumu 100 ?
size
05.07.05,10:40
Samozrejme sa dá.

Idem krok po kroku. Napriklad sme v prijatých faktúrach. Chceme si vybrať faktúry, ktoré nie sú uhradené. Klikneš na ten lievik /ak chvíľku na ňom postojíš myškou tak ti napíše: filter prijatých faktúr./ Teraz naň klikni a dá ti ponuku:
- všechni filtry
- nastavení aktuálniho filtru
- ďalšie filtre
Ty si daj nastavenie aktuálneho filtra. A mala by sa ti zobraziť ponuka, ktorý filter chceš zvoliť. Taká veľká tabuľka. Na boku máš biele štvorčeky a ten filter, ktorý chceš, tak ten označíš. Asi 4.od konca je podľa zostavajúcej úhrady a to si odfajkneš a napíšeš od 0,1 do 999999 a na pravo to biele okienko negácia znamená len to, či chceš tieto alebo všetky okrem týchto. To znamená, že ty ho neodfajkneš. Dáš OK a mali by sa ti zobraziť všetky neuhradené faktúry.
Tento filter si môžeš aj uložiť. Ja ho mám ako neuhradené faktúry a to tak, že v ponuke si zvolíš:
- ďalšie filtre a postup je presne taký istý, len si dáš nový a názov filtra: napri. neuhradené faktúry, postavíš sa naň a dáš použiť.
V prípade ak si to spravila správne, pri následnom klinknutí na lievik by sa ti malo zobraziť ponuka:
- všechni filtry
- nastavenie aktuálneho filtra
- neuhradené faktúry
- ďalšie filtre

Zatiaľ skús a ak ti to pôjde môžme ísť ďalej
eviketa
05.07.05,15:40
tak ten filter akosi som zvládla. Teraz ma ešte zaujíma, ako presne dostanem vyhodnotenie zákazky k tlači - tlač -prehľadové zostavy ?
A ešte ma napadlo : na začiatku som "čarovala" a podarilo sa mi mať v pen.denníku prázdne riadky. Nejdu mi zmazať ani ked som si stiahla súbor na mazanie. Do protokolu mi napísalo, že sú nezmazané. Dá sa s tým niečo ?
Moc dík poraďák
muzicek
05.07.05,17:12
zoznam urobenych zakaziek (nie definicii zakaziek) je mozne si vytlacit v ceste: Nastroje - Zoznamy - Zakazky. V aktivnom tlacitkovom paneli sa nachadza tlacitko Akcie zakaziek -globus s bleskom. Kliknite tam, otvori sa dalsie okienko a tam v liste i tlaciarnicka. V nej sa nachadza zoznam urobenych dokladov na zakazky. T.j. tu je mozne si to vytlacit. V ostatnych tlacovych zostavach, je mozne podla zakaziek filtrovat, t.j. dostanete vystup dokladov len tych, kt. vyhovuju tymto zakazkam. Jednoducho povedane, mozte tlacit rozne vystupy s vyberom zakazky z roznych tlacovych zostavach.

Z penazneho dennika -elektronickeho - sa volne riadky nedaju vymazat ziadnym uzivatelskym zasahom -ani s utilitou na mazanie vymazanych dokladov. Co sa tyka volnych riadkov, mozte ich kludne ignorovat, do tlacovej zostavy penazneho denniku sa dostanu len tie riadky, ktore tam patria a cislovanie riadkov v papierovom penaznom denniku a na obrazovke je preto i ine.
eviketa
07.07.05,06:12
Dakujem za pomoc. Je to OK