yoyo74
22.03.09,09:48
Zdravím poraďáci,
rád by som si od Vás nechal poradiť ohľadom nasledovnej reklamácie.
Reklamujeme krb už namontovaný, pričom reklamácia nám bola v plnej miere uznaná - zatiaľ len ústne z obchodu kde sme tovar - krbovú vložku zakúpili.
Problémom je, že chcú dod nás záručný list, ktorý bol údajne pripojený vo vnútri krbovej vložky. Tento som ale buď stratil, alebo tam nebol, jednoducho neviem. Pokladničný blok som však predložil.
Zatiaľ som sa nedopátral, či musím podľa občianskeho zákonníka predložiŤ aj záručný list, podľa mňa stači doklad o zakúpení tovaru, čo je v tomto prípade pokladničný doklad.

Má niekto skúsenosti, prípadne pracuje niekto v tomto fachu, viete poradiť ???
Ďakujem pekne
Stanislav 1975
22.03.09,10:04
Ahoj,podľa mňa by mal byť aj ten záručný list, takže obchod ho vyžaduje oprávnene..., ale keby boli v obchode ochotní,tak by ti vedeli dať iný záručný list, ale to je už o ochote...
xclaymanx
27.02.11,05:41
Zdravim,
Chcem sa spytat ako to teda je s tym zarucnym listom. Bol som reklamovat dvd prehravac po 22 mesiacoch. K spotrebicu som predlozil blocik. Predajca ma upozornil, ze k tomuto tovaru bol aj zarucny list. Ci som ho naozaj dostal pri kupe to si nepametam. Dvd prehravac mi vzal na reklamaciu s tym, ze zalezi na dodavatelovi, ci reklamaciu uzna.
Takze je naozaj potrebny ten zarucny list? Dvd som kupoval v OKEY.
durisovad
27.02.11,05:51
V Tescu som kupovala vysavac. Predali mi ho nevybaleny s tym, ze ak s nim nebudem spokojna, do 7 dni ho mozem vratit. Zarucny list nepotvrdili, povedali, ze staci ak predlozim paragon o kupe, reklamaciu uznaju. Zatial sa vysavac nepokazil, takze neviem, ci by to bola naozaj pravda. V inych obchodoch vyrobok preskusaju a zarucny list potvrdia.
yoyo74
27.02.11,07:24
Ak chces mat istotu, daj si po 7 dnoch od zakupenia ten zarucny list potvrdit, alebo si ho aspon nechaj niekde odlozeny aj nepotvrdeny. Pre istotu. Paragon o kupe, resp. blok a jeho tlac sa vsak po urcitom case stane necitatelny, mizne, radsej treba prefotit. Dobra rada, ja to sice nerobim, ale asi zacnem :)
paaataaa
28.02.11,07:55
ahojte...môj priateľ mal podobný problém....kúpil si v tescu mp3..pokazila sa mu...šiel ju dať reklamovať...ale nemal záručný list..nežeby ho stratil...ale nedali mu ho pri kúpe vôbec...ale ho odbili..že bez neho reklamáciu nepríjmu....chcel sa nato teda vykašlať...ale potom jeden kamarát mu povedal o tom, že v celej EÚ už paltí nejaký zákon...a že stačí doklad o kúpe....tak tam naletel aj s týmto tvrdením..a zrazu všetci..že áno áno..reklamujeme Vám to..neni problém....takže nedajte sa odbiť takýmito tvrdeniami..je nato zákon..bohužial jeho presné zneni vám nepoviem..neviem ani paragrafy....nič....ale je to proste tak...obchodníci chcú zarobiť na nevedomosti spotrebiteľov :)
dana9
28.02.11,08:05
staci doklad o kupe,

zakon o ochrane spotrebitela vsetky prava a povinnosti z reklamacie tovaru viaze na osobu predavajuceho - t.z. ze staci preukazat ze si tovar od dotycnej osoby kupil.

v pripade FO zarucnu dobu urpavuje priamo zakon

malo by byt v zaujme predavajuceho aby vedel preukazat, ze ti zarucny list odovzdal, v pripade ak su tam nejake specialne podmienky starostlivosti, navod na obsluhu a pod

na druhej strane v pripade ak predavajuci poskytuje dlhsiu zaruk ako ustanovuje zakon, tak by malo byt v zaujem kupujuceho mat potvrdeny zarucny list