Edea
24.03.09,17:23
Zdravim,
velmi by ma zaujimalo aka je to choroba Mycoplasma pneumonia. Na internete som o nej nasla velmi protichodne clanky. Niektore tvrdia, ze sa to lieci niekolko tyzdnov, dalsie, ze az rokov a dokonca som nasla aj take, ktore tvrdia ze po dvoch tyzdnoch je vsetko Ok. Ak je tu nejaky lekar mozno mu pomozu vysledky: IgG pozitivne, IgM pozit a IgA pozit.
Dakujem za odpoved!
suziW
24.03.09,18:48
Mycoplasma pneumoniae nie je choroba, ale baktéria, ktorá spôsobuje respiračné ochorenia. Keďže je rezistentná na niektoré antibiotiká/PNC,cefalosporíny/, nie je také jednoduché sa jej zbaviť. Lieči sa makrolidovými ATB a svoju úlohu zohráva aj imunitný systém. Tie labor. výsledky sú pozitívne protilátky, ktoré svedčia o jej prítomnosti.
Edea
25.03.09,08:20
Myslite, ze sa jej clovek zbavi vdaka krabicke clarythromycinu ? Moze to "sadnut" na srdce? Ako nenakazit druhych? Alebo to nie je take infekcne? :confused:
suziW
25.03.09,12:46
Clarythromicin je je makrolid.ATB, takže OK. Či stačí krabička,
netuším. Možno si poradí s akútnym ochorením a baktéria ostane.
Treba neskôr znova odbery. Čo sa týka zápal.zmien na srdci,je tam zriedkavá možnosť, ale určite sú baktérie /bežné/,ktoré sú
v tomto smere invazívnejšie. Prenos - kvapôčková nákaza,čiže ako množstvo ďalších respirač. ochorení.
wahida
13.10.10,09:26
Ahoj
moja dcera musela vybrať 3 dávky ATB a potom bol kontrolny odber OK
zalobaba
13.10.10,11:42
Tiež sme mali v rodine to potešenie, kedže mykoplazme sa darí v komunitách. Klinické príznaky ochorenia všetkých členov sú už síce fuč, ale hladiny mykoplazmy u jedného člena rodiny sú stále enormne vysoké. Máte s tým niekto skúsenosti, resp. podarilo sa niekomu tejto pliagy zbaviť?
Kaja24
15.11.10,10:33
Ahojte, no ja s plucnou mykoplazmozou bujujem uz vyse roka. Odkedy mi bola zistena som vybrala uz hadam 12 balikov ATB. Samozrejme bezvysledne. Zakazdym su vysledky pozit. Fakt ma uz nebavi napchavat sa atb a to vsetko bezvysledne. Okrem toho planujeme babatko, a myslim si, ze pri mojom zdravotnom stave to nie je vhodne. Ale uz sa liecim rok, a stale ziadne vysledky. Tak nerozumiem. Pritom nemam ziadne potiaze, ani kasel, ani zhorsene dychanie. Dokonca som kvoli tomuto problemu prestala fajcit. Vysledky sa vsak stale nedostavuju. Uz som velmi zufala :(.
Ma niekto nejaku radu, okrem dopovania sa atb? Uz fakt nesuhlasim, aby mi doktor predpisal dalsie atb.
Díík za odpoved:mee: