azte1
25.03.09,11:39
Dobry den poradaci,ako by bolo mozne osetrit najom bytu s pravom kupi,pricom sa dohodne cena bytu,zlozi sa zaloha 10% z ceny bytu a byt bude formou najmu splacany do doby predaja a kupy bytu.
Dakujem za prispevky.
elaurie
25.03.09,13:37
Ja by som nájom a kúpu nemiešala dohromady. Samostatne by som riešila kúpnu zmluvu a samostatne nájomnú zmluvu. Inak v tom bude poriadny guláš, ktorý nemusí na záver dopadnúť tak, ako si predstavujete...
mzdichav
25.03.09,18:26
Je tu aj takato moznost:

1. ako prve uzatvorit najomnu zmluvu na dobu urcitu, v ktorej by som dohodla predkupne pravo.

2. sucasne s najomnou zmluvou uzavriete zmluvu o buducej kupnej zmluve (prilohou moze byt navrhovana kupna zmluva) v ktorej vyspecifikujete podmienky po ktorych splneni nastane ucinnost jej jednotlivych ustanoveni. ako priklad uvediem: "v pripade, ze strana xy nesplni (podmienku XX), tak mam pravo odstupit od tejto zmluvy o buducej zmluve bez akejkolvek nahrady." alebo " ak nedojde vinou predavajuceho k uzavretiu kupnej zmluvy v datume do..., je povinny ... (sankcia, najcastejsie financna, je na vasom uvazeni ci dohode)

ja to vidim takto ze by ste boli isteny, lebo iny pravny rezim sa uplatnuje v pripade najmu a iny v pripade kupy. mixovat ich bez vyznamnejsieho dovodu dokopy je prinasa z mojho pohladu len riziko.

spokojny? pls feedback
azte1
25.03.09,18:59
Kto by vedel vypracovat tuto kombinaciu zmluv aj so specifikaciami?Su mozne aj ine alternativy?Dakujem za reakcie:-)