sabolovam
23.06.09,17:56
dobry den, dnes som na internete nasla stranku www. svadobne saty-online.sk, na tejto stranke su ponukane saty, co je normalne, co ma zarazilo bolo, ze boli ponukane saty roznych firiem s originalnymi fotkami danych firiem, a pri kazdej kolekcii bolo pripisane:/repliky modelov/ pokial mam informacie kazda firma si potrpi na autorske prava a originalitu znacky, chcem sa opytat , je mozne takto ponukat tovar na tejto stranke????
dolfort
22.07.09,07:06
No možné to je, ale nemalo by sa.
Teraz tam už visí oznam o obnove stránky, a "pripravujeme nové kolekcie šiat s vlastnými obrázkami nami ušitých modelov".
Ďalší príklad toho že aj e-obchod si treba najprv dobre naplánovať a pripraviť a až potom rozbehnúť. Vidina rýchleho zisku sa nemusí vyplatiť...
profesional
20.12.09,22:13
Tvorba replik bez suhlasu autora je trestna.
rickman
21.12.09,06:00
Tvorba replik bez suhlasu autora je trestna.

Zalezi od toho kde. Ako jasne, vsade, ale take cinske repliky svajciarskych hodiniek... a vobec cinske repliky, k tomu netreba vela dodat.
profesional
22.12.09,19:58
To ze v Cine neexistuje ochrana dusevneho vlastnictva este neznamena, ze ak boli vyrobene v cine, ze ta za to u nas nepotrestaju. Mozes ich mat v drzbe pre osobnu potrebu. Ale ak ich zacnes sirit, tak zodpovedas za originalitu. A hlavne v pripade pokusu o dovoz replik z Ciny je vysoka sanca ze ti to na colnici zadrzia a daju to na znicenie. A od cinanov peniaze neuvidis.