Janca
03.08.05,10:24
Prosím vie mi niekto poradiť s účtovaním spoločenstiev vlastníkov bytov v programe OMEGA ? (základné nastavenia, zostavy a výkazy). Ďakujem
Janca
04.08.05,05:01
Nikto neúčtuje SVB v PU ?
UCET
05.08.05,03:38
Nikto neúčtuje SVB v PU ?
nemyslim si ze Omega je ta prava na uctovanie SVB. Ale co konkretne potrebujes vediet....
Janca
05.08.05,04:27
Myslela som, že keď v ALFE to celkom dobre ide, budú pripravení aj na PU. Máš skúsenosť s PU pre SVB ? Poradíš iný soft ?
slnko
05.08.05,07:19
Ak chceš vyskúšať na to Omegu, tak skús na to použiť tzv. SZČP - stredisko, zákazka, činnosť, pracovník. Tieto 4 číselníky môžeš použiť na čokoľvek, napr. stredisko môže byť dom, činnosti možno využiť na rôzne iné napr. teplo, el. energia, atď. Treba asi konkrétnejšiu otázku.http://www.porada.sk/images/icons/icon7.gif
Janca
05.08.05,10:48
Jedná sa mi zatiaľ o to, či výstupy z Omegy sú pre PO nezriadené na podnikanie, tj. nie rozpočtovky, či je tam možnosť zaškrtnúť si, že ide o podnikateľský subjekt, alebo rozpočtovku, alebo príspevkovú, alebo nezriadenú na podnikanie.
No druhý dotaz by bolo zaúčtovanie klasického predpisu vlastníkovi, ktorý sa skladá z niekoľkých častí - ako sa nahadzuje v omege, a keď príde úhrada v inej výške ako je predpis ako sa zúčtuje.
Čo sa týka vyúčtovania to mám vyriešené samostatne v exceli, aj keď by som tam musela tieto údaje nanovo duplicitne nahadzovať.
Jedná sa mi o to, aby som mohla v účtovníctve rátať pokutu z omeškania, podľa zmluvy o SVB, aby som tam mala SALDO a hlavne koncoročné výkazy.
Zatiaľ asi toľko.