malysh
18.08.09,17:50
Dobry vecer!
Potrebovala by som surne poradit.
Moja mama pracuje v zahranici a s otcom je v rozvodovom konani. Po vikende som prisla skontrolovat byt a zistila som, ze byt je kompletne vyrabovany. chybali vsetky elektrospotrebice, dokonca aj take co boli nadobudnute pred manzelstvom :mee: Co sa da v takej situacii robit, ked sme ani nestihli spisat zoznam veci s notarom?
Taktiez by malo nasledovat rozdelenie majetku. Jeden den otec suhlasi s tym, aby ho matka vyplatila, druhy zas nie. Dalo by sa to nejako pravne podchytit cez notara, ked bude pristupovat na nejaku dohodu este pred samotnym rozvodom? Mama by to chcela vyriesit cim skor, pretoze to spolocne "spolunazivanie" je neznesitelne.
Vopred vsetkym dakujem za odpovede.
malysh
20.08.09,04:58
Mohol by mi, prosim, niekto poradit?!
ivka70
20.08.09,05:09
Neviem, ci si poradite, pokial su stale manzelia, ma otec rovnake pravo zaobchadzat so spolocnym majetkom ako matka.

Je ten byt iba mamin alebo spolocny?
Otec tam byva/nebyva?
Mal od neho kluce, teda dostal sa tam legalne?
tutiola
20.08.09,06:05
Ak si zistila, že je byt vyrabovaný, mala si to nahlásiť na polícií. Možno sa ti to zdá čudné, ale sú celkom bežné aj krádeže , kde sa ako páchateľ zistí člen rodiny.
malysh
20.08.09,06:13
Ten byt je v podielom vlastníctve a mama ma presne polovicu. Otec tam byva iba vtedy, ked tam je aj mama, ale samozrejme ma kluce a moze tam prist kedykolvek.
A co sa tyka policie, tak mi bolo povedane, ze mam ist spisat zapisnicu. Ale uz som raz na policii bola, kde som spisala zapisnicu, pretoze ma otec chcel napadnut. A preto neviem, ci to nebude zbytocne :(
tutiola
20.08.09,06:30
Rozhodne to nebude zbytočné. Budeš mať doklad o tom, že veci xy v byte chýbajú. Polícia zistí, že ich odniesol on a s takýmto dokladom sa dá už argumentovať pri delení majetku.
malysh
20.08.09,06:42
Dakujem ti tutiola.
malysh
20.08.09,11:01
Mohol by mi niekto este poradit s
druhou castou mojej povodnej otazky?!
malysh25
21.08.09,11:59
Dobry den,
boli sme dnes na policii. Tak najprv policajtka zacala kricat po mame, ze tu chceme. Ze otec tam bol uz niekolko krat, rozpraval o tom, ze mama je bosorka, ze okradla a neviem co este. Policajtka mu zrejme uverila, preto vystartovala po nas. Nakoniec mamu vypocula, zavolala otcovi, on sa priznal, ze zobral veci a ona sa ho len opytala: "preco?", na co on odpovedal, ze ona tiez zobrala veci. Tak to trosku vysvetlim: pred mesiacom som si zobrala iba ja svoje veci (par kobercov, TV a pocitac), ale on si zrejme mysli, ze ma narok na tie veci. A to bolo vsetko. Nakoniec z toho aj tak nic :(
tutiola
23.08.09,17:52
Na nemiestne správanie sa policajtky podajte sťažnosť u jej nadriadeného a žiadajte si nové vypočutie a zápis z oznámenia. Je jasné, že tam budú spísané aj veci, ktoré ste si zobrali z bytu bez jeho vedomia, ale zároveň aj tie, ktoré zobral on. Dá sa zo súdu ziskať aj tzv. predbežné opatrenie, ktoré zabezpečí, aby si otec nebral z bytu veci, ktoré sú spoločným majetkom.
arimi
23.08.09,18:22
aj mne manžel začal odnášat veci z bytu, dokonca aj auto, ktoré je písané na mna, ale bola som na polícii a tam mi povedali, že auto mu možu zobrat, ale veci odnášat si može. pokial to nie je fakt niečo hodnotné...ale mna najviac nahnevalo, že si odniesol moje najlepšia a najdrahšie periny!!!"mám ich z rakúska, boli drahé a on si ich zobral asi k frajerke...zabit málo. no čo som mala robit? policajti sa mi len smiali a ja už potom skoro tiež.
malysh
24.08.09,08:51
Mama dnes bola na policii, aj ked nepodala staznost na tu policajtku, nacelnik OR PZ mamu vypocul a bola spisana nova zapisnica. A na moje prekvapenie nikto nenamietal a nesnazil sa mamu odbit. Len dufam, ze ta zapisnica aj nam potom posluzi na sude. A mama doplnila to oznamenie aj o to, ze som aj ja vyviezla nejaky svoj majetok. Dakujem za rady :) a skusenosti ;)