Koby
14.09.09,12:20
Dobry den,

Mohol by mi prosim niekto poradit.Dnes mi prisiel nedoplatok z ISCARu /asist.reprodukcie-IVF/ vraj po hlbkovej kontrole zistili,ze mame za posledne roky nedoplatok /za zmrazenie embria/, kde hned aj priznavaju,ze sa stala na ich strane chyba,kedze nam to oznamuju po rokoch. Cena sa pohybuje okolo 200EUR.
Nemam chut a ani financie to zaplatit, prosim pomozte, ci ma mozu zalovat ked to nezaplatim atd.
Prosim poradte - zazila som v tej dobe hrozne obdobie-zeny,co si tym presli urcite vedia o com hovorim,pri citani toho nedoplatku som sa najskor rozculila a neskor plakala,kedze sa otvorili stare rany.
Mame dcerku po IVF a do roka som opat otehotnela uz prirodzene,takze nechceme uz dalsie dieta,zvlast,ked obe su po cis.reze , tj. nechcem uz umelo udrzovat embrio.
Dakujem za rady
kaco11
14.09.09,13:10
neviem na základe čoho si tam uložila to embrio. Na základe zmluvy? ako sú stanovené platby? pevne? majú nárok na zmenu v zmysle zmluvy bez tvojho predchádzajúceho súhlasu? Všetko by malo byt v zmluve.
Koby
14.09.09,17:34
Kedze mi po IVF zostalo embrio r.2006, tak sa dalo zamrazit,za co som zaplatila.Po dobu 1 roka, tj do r.2007. Potom nas prevdep. mali informovat,co dalej, ci chceme opat platit skladovanie,alebo likvidaciu.Lenze oni sa neozvali.
Keby sa ozvali,tak by som to zrusila koncom roka 2007,ked som prirodzenou cestou otehotnela,tj. nemali by sme ziaden nedoplatok, max. pol roka.
V zmluve pred IVF bolo dohodnute, ze vsetky poplatky musia byt obojstranne schvalene vopred, co nebolo.
Takze nevidim dovod, preco by som mala platit za sluzbu o ktoru som uz prakticky nemala zaujem. Od roku 2006 som bola 2x na rizikovom,alebo na materskej, alebo rodicovskom.IVF neni lacna zalezitost. Rodicovske je 5500Sk.Mam 2 male deti 2,5r a 1 r.Som rada,ze vyzijeme a nie este platit za nieco co nechcem.
Mozu ma zalovat? Co im mam odpisat?
Dakujem za kazdu radu.