ValMa
19.08.05,19:01
Vie mi niekto poradiť?

Pri predaji tovaru cez fiškálny modul došlo k chybe tým, že bol vybratý tovar z inej karty. Našťastie cena je tá istá, len odpis bol urobený z inej karty. Stalo sa to ešte v júli a zistili sme to až teraz. Dá sa to opraviť? Čo v prípade ak by aj cena tovaru bola iná?
Ďakujem za pomoc
muzicek
21.08.05,09:09
Ja tam az taky velky problome nevidim. Nasledujuca inventura to pekne napravi -urobi sa na jeden tovar vydaj a na druhy prijem. Bohuzial stalo a zistilo sa neskor. Viacmenej cely rozdiel v sucasnosti je taky, ze vam jeden tovar v sklodovom hospodarstve chyba a pri druhom ho mate prebytok -ale len v dokladovom -nie fyzickom ponati.
Pokial by ste mali pokladnickny doklad -ten na ktorom sa nachadza zle zaevidovana polozka, bolo by mozne predajku stornovat a urobit ju znova. Nakolko ak dobre viem, do pokladnicnej knihy musite prilozit orginal i storno blok. Pokial pokladnicny doklad nemate, upravite si dokladovo skladove hospodarstvo s prijemkou a vydajkou tak, aby Vam dokladovy a fyzicky stav sadol. Co sa tyka fiskalu, tu by som nic nerobil. Samozrejme Vas problem by sa dal riesit i k 99% spravnosti (ako keby sa omyl nestal) -to jedno percento v minuse je len preto, ze novy pokladnicny doklad by vstupoval do ineho dna predaja vo fiskali, ale napriek tomu v tom dni by bol i storno juloveho dokladu. Cize stav skladovy a celkovo fiskal by bol z financneho hladiska nezmeneny. Jedna sa o to, ze by sme doklad julovy stornovali a pomocou fiktivnych predajov by sme navolili spravny stav, ale to by bolo na vacsie rozpisovanie a nemyslim si, ze by to bolo potrbne.
Co sa tyka pripadu inou hodnotou vlozenej zasoby, asi by ste ju zistili uz pri vystavovani dokladu a blok by ste stornovali a ak nahodou nie, tak vzdy mate dve moznosti - prijemka, vdajka a samozrejme uz teraz i interne doklady na preuctovanie rozdielnej hodnoty v uct. alebo ta druha a zaroven tazsia moznost so stornovanim dokladu a nanovo vystavovanim fiktyvnej a ostrej predajky, lez v tomto pripade je potrebna zrucnost v Money v sprave fiskalu a specialna utilita.