Alena Brunčiaková
14.01.10,11:58
Úrad práce v L. Mikuláši po kontrole všetkých náležitostí vyhovel mojej požiadavke (ohľadne upustenia od vymáhania pohľadávky), avšak jeho rozhodnutie musí byť odsúhlasené zriaďovateľom - teda Ministerstvom práce sociálnych vecí a rodiny. Ministerstvo odpovedalo na žiadosť ÚP po 2 rokoch !!! so zamietavým stanoviskom. ÚP vymáha nielen pohľadávku, ale mi vyrubil penále za celú túto dobu, kedy žiadosť ležala na Ministerstve.
Existuje zákonom stanovená lehota na odpoveď na žiadosť?
wagner
14.01.10,11:23
Zákon 71/1967Zb hovorí okrem iného aj to, čo prikladám. Ale či sa to vzťahuje aj na to, čo píšeš, neviem. Možno sa vyjadria právnici.

§ 49
Lehota pre rozhodnutie


(1) V jednoduchých veciach, najmä ak možno rozhodnúť na podklade dokladov predložených účastníkom konania, správny orgán rozhodne bezodkladne.

(2) V ostatných prípadoch, ak osobitný zákon neustanovuje inak, je správny orgán povinný rozhodnúť vo veci do 30 dní od začatia konania; vo zvlášť zložitých prípadoch rozhodne najneskôr do 60 dní; ak nemožno vzhľadom na povahu veci rozhodnúť ani v tejto lehote, môže ju primerane predĺžiť odvolací orgán (orgán príslušný rozhodnúť o rozklade). Ak správny orgán nemôže rozhodnúť do 30, prípadne do 60 dní, je povinný o tom účastníka konania s uvedením dôvodov upovedomiť.