doktor01
18.01.10,18:00
Vo štvrtok sa mi podarilo vytopiť 8 susedov (praskla rúra teplej vody v stúpačke - hlavný rozvod v paneláku). Domácnosť mám poistenú a tak som bol v pohode nakoľko som si myslel, že škoda bude hradená z poisťovne. Šok nastal dnes keď som sa dozvedel od poisťovne, že prasknutá rúra (v stupačke) údajné nepatrí k bytu a preto poistné plnenie je neopodstatnené. Problémom je, že susedia poistku nemajú a tak požadujú aby som škodu uhradil ja nakoľko v mojom byte praskla rúra. Vie niekto poradiť, či stúpačkové rúry patria k bytu?
Podľa mňa áno, len to neviem právne zdôvodniť.
:confused:
viktorviktor
18.01.10,21:31
podľa mňa, keď rúry nepatria podľa poisťovne k bytu tak musia patriť k paneláku a ten by mal byť poistený, ako obyvateľ paneláku predsa nemôžeš byť zodpovedný že praskla vodovodná rúra v stupačke vedľa tvojho bytu, to by si musel opravu strechy platiť ten kto má dieru nad bytom. ak je panelák poistený a bude platiť poistka na rúry tak zaplatia všetci nerozdielne, a keď nie tak si vymaľuje každý sám
kaco11
19.01.10,04:55
platene by to malo byt z poistky domu. stupacka je u teba ale je sucasr domu a skoda nevznikla tvojim zavinenim. spoj sa so spravcom panelaku.