AlaNR
21.09.05,13:43
Dobrý deň,

prosila by som o radu ( ak niekto budete vedieť).

Máme jedného bývalého zamestnanca, ktorý nám dlží nemalé peniaze. Za podobnú záležitosť si odsedel dva roky. Aj v predošlom zamestnaní si totiž "požičal".
Teraz sme sa dozvedeli, že ho z väzenia prepustili. Chceli sme sa nejako domôcť svojich peňazí, ale naša právnička nás varovala, že ak nemá žiaden príjem alebo majetok, s exekúciou neobstojíme a budeme musieť zaplatiť trovy exekúcie my.
Preto by som sa chcela opýtať, či je možné niekde zistiť, či je momentálne tento človek zamestnaný alebo či má nejaký majetok.

Ak máte skúsenosti, poraďte mi.

Ďaaaaaakujem.
ilona
21.09.05,12:36
Myslím si ,že právnička má pravdu,mi sme takýto prípad mali,občas sme si o ňom zistili či náhodou nepracuje a keď sa zamestnal,až potom sme to dali na exekúciu a sťahujú mu to z platu.Po roku prestal robiť,takže zase od neho nemáme žiadnu splátku.Niekedy to bolo lepšie,až niečo takéto niekto vymastil išiel do basy a musel robiť pokiaľ to nezaplatil a teraz poctivý ľudia takto doplácajú na darebákov,lebo tí sa väčšinou zamestnávajú len na čierno,žiadny príjem nevykazujú a nemajú im z čoho zrážať.
Bionda
21.09.05,13:01
No aj ja ťa sklamem, lebo ja mám skúsenosti, že taká exekútorka Ti napíše, že máš súčinniť a popríprade jej oznámiť, či menovaný nemá nejaký majetok.... takže ak sa k tomu nedopátrate vy ... nemáte šancu, ale ak je špekulant, nikdy nič nebude vlastniť a preto nič od neho nevymôžete a budete mať zbytočne len trovy a vy budete musieť platiť tú exekútorku čo len pošle koľko máte zaplatiť, lebo nakoniec konanie pozastaví lebo ste s ňou nespolupracovali .......
neviem ako to chceš zistiť, keď sa teraz strašne sleduje ochrana osobných údajov... lebo teoreticky by ste to vedeli zistiť cez SP .. ak niekde pracuje musí byť nahlásený... či dohoda alebo TPP, ale vám to nikto nepovie.....
AlaNR
21.09.05,13:24
Veď práve, že on nič nemal. Býval u mamy, auto mal požičané a tak.

Akurát má kopu dlhov...
Nuno
23.09.05,04:34
teraz som klientovi robil zmluvu o pozicke, kde si dohodli zmluvnu pokutu vo vyske 1 % z dlznej sumy denne. exekutor to bez problemov zobral (bola k tomu notarska zapisnica - exekucny titul) a teraz veritel kludne caka, suma mu narastie o 1000,-Sk denne a ked za 9-10 rokov dlznik nieco nadobudne (zdedi dom, kupi auto a tak), tak mu to s fleku zoberie a este zdaleka nebude cely dlh uspokojeny. hehe.
AlaNR
23.09.05,05:35
A nemôže konanie exekútor po nejakom čase zastaviť? Už sa nám stalo, že človek nemal príjem ani majetok a exekúciu nám zastavili.
Čo treba urobiť pre to, aby sa to ťahalo a ťahalo?
KEJKA
23.09.05,05:47
tiež som mala prípad, ale opačný, že si chudák požičal 15000 Sk, podpísal také podmienky ako píše NUNO, zaplatil už skoro 30000 Sk, nejaké splátky zmeškal, napriek tomu dlhuje 30000 Sk zmluvnú pokutu. No býva u mamky v polorozpadnutom dome, tak taký exekútor sa naozaj časom dočká... ale pre mňa ked vidím ako ludia doplácajú na svoju nevedomosť, podcenia svoje možnosti a potom na nich pošle "kludne čakajúci veriteľ" exekútora..... je to hrôza.
STRELEC
23.09.05,06:44
teraz som klientovi robil zmluvu o pozicke, kde si dohodli zmluvnu pokutu vo vyske 1 % z dlznej sumy denne. exekutor to bez problemov zobral (bola k tomu notarska zapisnica - exekucny titul) a teraz veritel kludne caka, suma mu narastie o 1000,-Sk denne a ked za 9-10 rokov dlznik nieco nadobudne (zdedi dom, kupi auto a tak), tak mu to s fleku zoberie a este zdaleka nebude cely dlh uspokojeny. hehe.To je všetko pekné, ale moc by som sa nevytešoval nad budúcimi ziskami. Asi by som hľadal bezpečnejšie formy zábezpeky. Čo keď dlžník bude bez majetku naveky ??? Poznám podobný prípad osobne. "Chudobný ako kostolná myš" (dom=družka, Audi A4=synova sro, príjem=0) - môže robiť veselo prípadné ďalšie dlhy.
AlaNR
23.09.05,06:46
Či bude exekútor striehnuť na rohu mi je v tomto prípade jedno. To mal dotyčný vedieť, keď neodovzdával tržby...
Toto je tiež taký, ktorý pravdepodobne pôjde z basy do basy, veď kde by mu dali zadarmo ubytovanie a stravu...
Nuno
24.09.05,10:28
urcite ano, niektori zamestnavatelia (napriklad kasina a pod) musia minimalizovat riziko pri obrovskych trzbach a viem o tom, ze sa zriaduju zalozne prava na auta a pod...