kovex
18.02.10,14:28
Urobila som postúpenie leasingu osobného automobilu z istej s.r.o. na fyzickú osobu, auto bolo riadne splácané v termíne .....
fyzická osoba prišla na dopravný inšpektorát urobiť prepis na technickom preukaze, avšak pracovník polície jej povedal, že auto je blokované exekúciou, teda ak ho prepíše na seba, tým pádom aj túto exekúciu postupuje na neho, ak auto doplatí, exekútori jej ho zoberú.
Preto sa pýtam, je to v poriadku, keď má dotyčná firma nejakú exekúcia, aby sa postúpila na nového nájomcu? Je to stále exekúcia danej firmy a nie nového nájomcu.
Nejak mi to nesedí, vyveďte ma z toho, ďakujem pekne za všetky názory a reakcie.
danielaz
18.02.10,13:45
Ja som v januári 2010 tiež robila vo firme prepis auta motorového vozidla a tiež som zostala prekvapená, na polícii mi oznámili že auto nie je možné prepísať, nakoľko je na aute evidovaná exekúcia. Exekúcia sa síce týkala neuhradeného poplatku za nezamestnávanie zdravotne postihnutých, ale policajt mi tvrdil, že s autom (majetkom) nemôžem nijako hýbať, myslím tým predať atď. Hoci exekúcia bola v stanovenej 14-dňovej lehote uhradená, 3 mesiace to exekútor neoznámil na DI. Taká je moja skúsenosť.
kovex
18.02.10,14:35
Ja som si to teraz overovala v leasingovej spoločnosti s istým pracovníkom, čo má na starosti takéto špecifické veci a bolo mi povedané, že také niečo neexistuje. Pokiaľ sa postupuje na nového nájomcu, exekúcie neprechádzajú nanho, pretože danú exekúciu nemá auto, ale pôvodný nájomca, tým pádom ak nový nájomca splatí auto a tiež sa stane jeho vlastníkom ....... exekútori nemôžu s tým nič urobiť práve preto, že tú exekúciu nemá nový nájomca, ale pôvodný nájomca.