2Angelika
03.04.10,16:44
Dobrý deň, všetkým "poraďákom".
Chcem sa opýtať, tých, ktorý už majú rozvodovú skúsenosť za sebou:
Je potrebné do návrhu na rozvod manželstva uvádzať aj zamestnávateľa, budú na súde skúmať príjem zúčastnených aj vtedy, ak máme s manželom dohodu o úprave pomerov neplnoletého? Dohodli sme sa aj na výške výživného.
Vopred ďakujem za radu a prajem pekné sviatky
yarisa
03.04.10,17:02
Som asi mesiac rozvedená a tiež sme bolis ex na všetkom dohodnutý a bola to už len formalita, ale aj tak musí byť v návrhu uvedený zamestnávateľ,súd si potom od zamestnávateľa vyžiadá posudok ako aj priemerný zárobok vás oboch a tiež musí byť v návrhu výška výživného aj úprava styku s maloletým, to znamena že napr.otec bude mať právo na styk s maloletým každý párny tyžden od piatka 18.hodiny do nedele 18.hodiny. Veľa šťastia.
2Angelika
04.04.10,04:15
Ja asi budem mať problém pri preukazovaní manželovho príjmu, lebo len v súvislosti s rozvodom vyšlo najavo, že pracuje načierno. Ako by som mohla obísť vyžadovanie jeho priemerného zárobku? Aj bez toho mám problémov vyše hlavy.
yarisa
04.04.10,21:13
Ty nemusíš preukazovať manželov príjem,súd si to zisťuje sám,obísť sa to asi nedá,ak tam nenapíšeš zamestnanie súd ti vráti návrh späť na doplnenie tak ako sa stalo aj mne, tiež som nechcela udávať zamestnanie,ale ak oficialne nepracuje mal by byť vedený na úrade práce a potom treba do návrhu napísať že je nezamestnaný.
2Angelika
05.04.10,06:14
Ďakujem