snipi
21.06.10,08:39
Dobry den, myslim, ze to asi spravne patri sem, no nie som si isty a preto sa dopredu ospravedlnujem. Dnes rano ma prekvapili minusove hodnoty na mojich uctoch, ktore mi akosi nabehli vdaka zadrzanej ciastke od exekutora.

Moj uzas prisiel v dobe, ked som zistoval, kto je opravnenym a dozvedel som sa, ze ide o kancelariu p. Janeca, ktory je opravneny zastupovat dopravny podnik. Uz v roku 2009 som s nim a panom Chovancom riesil problemy s Dopravnym podnikom, kde som si vedomi, ze som vyplatil uplne vsetky pokuty, ktore na moju osobu obe exekutorske kancelarie viedli, pricom ma k tomu doviedol jeden jediny fakt a to ten, ze mi zmrazili ucty bez toho, aby ma ktokolvek dopredu informoval.

Dovod, preco sa obraciam sem je aktualne presne ten isty. Janec si narokuje urcity financny obnos, ktory udajne vymaha pre Dopravny podnik, no do dnesneho dna mi nebolo dorucene nic o zacati exekucie a teda nic, na co by som vedel reagovat a odvolat sa ako na nieco, co je mozno podvod, nakolko uz v roku 2009 boli vsetky pohladavky uhradzane, nehovoriac o tom, ze od polovice roku 2009 jazdim autom, takze vedomie nejakej dalsej pokuty nemam, nakolko som bol byvalim vodicom DPB.

Chcem sa preto spytat, ci je exekutor opravneny vykonat akykolvek krok bez toho, aby informoval dotknutu stranu (mna) o tom, ze vobec zacina nejaka exekucia. Ked som mu pisal mail, napisal mi, ze mi bolo riadne dorucene upovedomenie o zacati, no nic mi nebolo dorucene a toboz nie k mojim vlastnym rukam (ani ten stupidny zlty listok, ked som kazde rano v praci). Myslite si, ze mam voci takemuto jednaniu nejako konat co sa tyka protipravnosti? Tento isty postup sa uz opakuje druhy krat a mam vecne podozrenie, ze tak kona kancelaria pana Janeca vzdy, pri rieseni kazdeho sporu, pretoze ked uz Vam raz exekutor zablokuje ucet, skor ako neuhradite Vam ho neodblokuje. Tym padom aj ked by bolo jeho konanie protipravne, aj tak "dostane" to, co "on chce"? Bez toho, aby bol opravneny a bez akehokolvek mojho odvolania sa na pravdivost danej skutocnosti?

Dakujem za rychle odpovede.
iriska
21.06.10,07:22
Konanie exekútora nie je protiprávne, lebo nastala jedna zo situácií:

1. upovedomenie si neprevzal v odbernej lehote (chyba poštárky, stratený lístok..... atď) a exekútor vykonal blokáciu účtov (LEN blokáciu, čo znamená, že peniaze sú tam - aj keď banky majú tendencie zobrazovať mínusový zostatok - a ešte neboli poukázané exekútorovi)

2. upovedomenie si prevzal (ak o tom nevieš, treba ísť k exekútorovi poštudovať spis a pozrieť kto vlastne tú doručenku podpísal) a peniažky sa odliali exekútorovi - ak mu odišli v plnej výške, banka by už nemala blokovať ďalšie prostriedky

p.s. ak si si vedomý úhrad je potrebné podať námietku proti exekúcii - tu však treba zistiť či už si po lehote alebo nie, lebo je tu domienka, že niekto upovedomenie prevzal