rado3105
04.07.10,13:37
Dobry den studujem na vysokej skole dennou formou. Chcel som sa spytat ci ISIC zlavy platia pre mna aj po 25(alebo koncia az po dovrseni 26). Dalej ma zaujima ci mam narok na socialne stipendium v pripade ze mam alebo nemam trvale bydlisko u rodicov. ALebo ak viete ine zmeny ktore sa ma dotknu budem rad, dakujem. Este mi ostava rok studia.
simbata
04.07.10,12:01
-čo sa týka zľavy na cestovné, tá ti platí do dňa dovŕšenia 26-tych narodenín

-Určenie nároku na sociálne štipendium
Pre priznanie sociálneho štipendia je rozhodujúci príjem študenta a s ním spoločne posudzovaných osôb . Hranica príjmu na vznik nároku na sociálne štipendium a výška sociálneho štipendia sa odvodzuje zo súm životného minima. Príjem rozhodujúci na posúdenie nároku na sociálne štipendium, okruh spoločne posudzovaných osôb, hranicu príjmu na vznik nároku na sociálne štipendium, jeho výšku a ďalšie podrobnosti o priznávaní sociálneho štipendia ustanovuje Vyhláška MŠ SR č. 102/2006 o priznávaní sociálneho štipendia študentom vysokých škôl.

Na sociálne štipendium nemá nárok študent:
a) ktorý študuje študijný program prvého stupňa, ak už dosiahol vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa,
b) ktorý už dosiahol vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa,
c) ktorému bolo poskytované sociálne štipendium v príslušnom roku štúdia alebo v jeho časti v študijnom programe príslušného stupňa vysokoškolského vzdelania;
d) ktorý príslušný študijný program študuje dlhšie ako je jeho štandardná dĺžka štúdia alebo
e) ktorý študuje externou formou štúdia.
arizona
04.07.10,14:03