villoo
19.07.10,23:40
Prajem pekny den, mam tento problem : podla prac. zmluvy , ktoru som dnes podpisal , mam 27.7.2010 nastupit do novej prace. Momentalne som nezamestnany, pracujem vsak cez urad prace, vykonavam aktivacnu cinnost - pre jednu organizaciu (plati ma vsak UP ). A na tuto cinnost mam zmluvu do 30.7.2010. Ked som s tym, ze nastupujem do novej prace skor ako mi skonci aktualna zmluva oboznamil svojho terajsieho "zamestnavatela" stretol som sa nevolou. A nutenim pracovat unho do vyprsania zmluvy, ani den menej. Vraj je to voci nemu nefer, pretoze ma podrzal ked som potreboval a az doteraz som mohol unho pracovat a aspon dake euro zarobit... Mne by to problem nerobilo nakolko by som to casovo stihol, len neviem ci by sa to nepriecilo zakonom. Na jednej strane by som od 27.7 pracoval uz v tej novej robote a na druhej strane este stale by som bol zamestnany cez urad prace , teda vykonaval aktivacnu cinnost. Predpokladam , ze v den nastupu do zamestnania ma vsak z evidencie UOZ na urade prace vyradia a preto neviem, ci by mi dovolili "dopracovat" tych par dni ,co mi ostavaju do vyprsania zmluvy, tj do 30.7.
Myslite, alebo viete, ci by bolo mozne sa s uradom prace dohodnut na tom , aby som 27.7. nastupil do novej prace, zaroven by ma vyradili z evidencie a nechali este tie 3 dni vykonavat aktivacnu cinnost ? ( trebars aj bez naroku na mzdu ) Viem , ze normalne by som poziadal buduceho zemestnavatelo o odklad v nastupe do zamestnania a zacal napr. 1.8. ale tento pribera ludi vo velkych poctoch, tych zaskoluje atd tak nepredpokladam, ze by mi vysiel v ustrety... Navyse v dnesnych casoch ked stale doznieva kriza a je prace menej a menej, nechcem riskovat to , ze by mi jednoducho povedal : Nepaci sa ti ? Nemusis u nas pracovat vobec... Preto za najschodnejsiu cestu povazujem prave tu , kde sa na urcitych ustupkoch dohodnem s Uradom Prace, alebo aka je este moznost ? Poradte pls:confused:
arizona
20.07.10,05:42
Ak to budeš časovo stíhať, môžeš robiť dve práce naraz.
Ak ťa terajší zamestnávateľ potrebuje a si ochotný naďalej pre neho pracovať, môže ťa zamestnať napr. na dohodu.
Nemaj výčitky, ak nebude súhlasiť. Veď pre teba je dlhodobý pracovný pomer dôležitejší, ako byť nezamestnaný, to by mal aj on pochopiť.
villoo
20.07.10,17:35
Tak som to skusil na vsetkych frontoch , urad prace povedal nie, buduci zamestnavatel povedal nie a ta organizacia , kde pracujem momentalne ma obvinuje z neferoveho pristupu. Co uz ? Ja som volu mal, ale ked nikto nechce ustupit, marna snaha. Ale dakujem za radu :-p