MilanH
25.07.10,12:03
Zdravim, chcem mam problem s jednou stavebnou firmou. este v decembry minuleho roku sme si dali stavebnej firme prerobit kupelku. Prerabka prebehla zaplatili sme fakturu a ako to uz byva po case sa zacali objavovat chyby. (odskakujuce obkladacky, dvere nejdu zavriet, tecie sprchovy kut, odpadlo svetlo atd) tak sme im volali nech pridu. Ubehol niaky cas a neunuvali sa. Tak sme dali pisomnu reklamaciu. 30 dni ubehlo a ani sa neozvali a ked omylom dvihli vraj maju vela prace a ozvu sa neskor. Potom sme dali podnet na SOIku. Ta bola aj u nas a potvrdila ze nasa reklamacia je opodstatnena. SOIke sa vsak tato firma vyhybala tak to skoncilo tak ze SOI ukoncila setrenie stym ze majitel firmy snimi nekomunikuje. Teraz sa milostivy uracil konecne prist ze vezme sprchovy kut a ze ho skontroluje. (ako nechapem, co pomoze rozobratie ked je ocividne zle zmontovany a zaizolovany) a ked sme sa ho spytali, kedy ho prinesie vraj on ma 30 dni na reklamaciu. Skoro ma slak trafil. Ja od decembra pisem reklamacie a on si na konci jula povie, ze on ma 30 dni. Zvazujeme podanie trestneho oznamenia len neviem ci sa to oplati a za co vsetko ho mozem zalovat. Aj sudny znalec povedal ze prace su prevedene zle a nesplnaju vsetky nalezitosti. Trosku dlhe ale vopred vdaka
profesional
25.07.10,10:36
Na trestne oznamenie to nevidim. Ka ma trochu rozumu, bude vysetrovatelovi tvrdit, ze tam nebol umysel podviest ta. A ak preukaze aspon drobne podnikatelske problemy (co ako suflikant urcite ma), tak vysetrovatel to odmietne. Nakolko pri trestnom cine podvodu podla § 221 Trestneho zakona je nutne aby stat preukazal umysel.
Existuje uz iba jeden postup:

A. Pisomne odstup od zmluvy a spolu s odstupenim od zmluvy posli vyzvu na vydanie plnenia - musia ti vratit vsetky peniaze ktore si im dal. Na vratenie penazi im daj 15 dnovu lehotu.

B. Ak do 15 dni nevratia peniaze, tak im posli Pokus o zmier. Tam im daj poslednu 5 dnovu lehotu..

C. Ak ani tak nevratia peniaze, podaj na sud navrh na vydanie platobneho rozkazu.
220870
25.07.10,11:06
A ešte existujú aj legálne vymáhačské firmičky.To je síce rýchlejšie ale riskantnejšie.
MilanH
25.07.10,12:02
To znie dobre. A tym odstupenim od zmluvy sa mysli odstupenim od coho. Bo zmluvu o diele nemame. Len faktury. Dohoda bola ustna.
buchač
25.07.10,14:56
A ešte existujú aj legálne vymáhačské firmičky.To je síce rýchlejšie ale riskantnejšie.
...ale aj drahšie ...:rolleyes: cca 50 % berú z vymáhanej - vymoženej čiastky ...;):cool:
profesional
25.07.10,15:38
Aj ustne urobena dohoda je podla zakona zmluva. Nakolko zakon sankcionuje urobenu zmluvu o dielo ak nejde o dielo podliehajuce autorskopravnej ochrane iba sankciou relativnej neplatnosti, tak kontrakt medzi Vami je platny.

Podla zakona pri odstupeni od zmluvy podla obcianskeho zakona su sa zmluva ruci od prvopociatku a hladi sa na nu ako by nebola a strany su si povinne vydat vsetko co si do okamihu odstupenia od zmluvy plnili. Takze peniaze ti musia vratit.

Takze medzi Vami existuje zmluva o dielo aj ked nie je urobena pisomne a je mozne od nej odstupit.
MilanH
03.08.10,06:57
A mozem sa opytat podla akeho paragrafu ci coho v tom obcianskom zakone to mozem dat. Na co sa mozem odvolat? Bo asi len napisat odstupujem od zmluvy stacit nebude.
ucetni_fantozzi
03.08.10,07:11
Co je to za firmu? mam velmi podobnu skusenost s jednou z BA - Podunajskych Biskupic... Tiez mi zvrzali co mohli, na reklamaciu odpovedali pisomne, ze "oni vlastne ziadnu zaruku nedavaju" a ked som to isiel riesit s pravnikom, prisli z ich strany vyhrazky...
MilanH
05.08.10,17:16
Je to jedna firma z Leopoldova. Ale niekde som pocul ze od zmluvy nie je mozne odstupit nakolko prace boli uz ukoncene. To sa mi moc nezda. Ako to teda ja.

Ospravedlnujem sa ak som moc otravny ale nikde inde mi poradit nevedia a pravnici by Vas aj z koze zodrali.