ivantt
10.12.10,18:41
...to mi chces povedat ze pocas kadych tvojich sviatkov ta zrazilo auto ?


Presne tak a nie raz. Tohto roku v januari 3x, pred volbami 1x, teraz v novembri 1x. Raz ma musela odviezt sanitka, 2x rozbitych niekolko aut, 1x zraneni dalsi ludia vo vozidlach. Vlani, predvlani a este predtym bolo horsie, ale nejdem rozpitvavat. Uz som ti raz pisal, ci ma zmysel sa zaoberat deprivaciou. Napisem vetu dve a pozeram reakcie mymymysliacich tvorov.

Co sa tyka temy, mysimis ma moze vypoklonkovat kedykolvek, slusne odidem. Zatial sa nestalo, paci sa mi a co so stekotom harpyji? Odpustam im. :-)

Spomenul som ze sa uz viac v tejto teme vyjadrovat nebudem. Aby to nebolo len o mojich utokoch na teba ( co nie je pravda, nikdy som nepisal s hnevom ) tak ti chcem povedat ze mi je skutocne luto ze más take nestastie. ked sa to na cloveka sype tak potom v "plnej krase" ( toto spojenie sa da vselijako vysvetlit, takze aby som vysvetlil, nie je to utok na nikoho )... Je to az neuveritelne kolko krat a v tak kratkej dobe niekoho zrazi auto tak ti zelam aby ta posledna nehoda bola skutocne ta pposledna.
marjankaj
10.12.10,23:20
Ale Ivan to si už prekombinoval.:confused:
alabut
11.12.10,12:38
Uz ste sa ukludnili? Idu vianoce, este vas klepne a kto bude kolaciky vypekat?

Dva dni som pachal dobre skutky. Este musim susedam poopravovat na druhy tyzden kadejake masinky, co nadonasali, vyrezat nejaky obrazok alabutke pod stromcek a riadne sa opit. Harpyju vidiet aj mlieko mi skyslo.

Kde zmizla mysimis? Cakam, kedy ma vypoklonkuje.
ivantt
11.12.10,13:36
Tak musim uvies na pravu mieru moje pismenka aby neboli zle pochopene :
To moje zelanie poslednej nehody bol myslene v tom zmysle, ze nehoda, ktora sa alabutovi stala ( nie ktora sa stane ) bola ta posledna, nech uz o neho nezavadi ziadne auto... Nie aby skoncil pod kolesami, to nie. Nikdy nikomu nezelam nic zle... nikdy...
verkaz
11.12.10,13:58
Tak ste si to už vysvetlili. Takéto malichernosti nestoja za nič. O čo ide ? Ide o život? Ak nie, tak ide o h......
Prepáčte, že sa tak vyjadrujem, niekedy je potrebné sa vyventilovať. Ale vžime sa do situácie mysimis a držme je palce, nech sa nám čo naskorej ozve s dobrou správou.
Zimama
11.12.10,15:18
Odvaha

„Takže ty si myslíš, že som odvážna?“ spýtala sa.
„Áno.“
„Možno som. Je to preto, že som mala učiteľov, ktorí ma inšpirovali. O jednom z nich ti porozprávam. Pred mnohými rokmi som pracovala ako dobrovoľníčka v nemocnici a spoznala som tam dievčatko, volalo sa Liza a malo veľmi zriedkavú a pritom vážnu chorobu. Ukázalo sa, že jedinou šancou na jej vyliečenie je transfúzia krvi od jej päťročného brata, ktorý akoby zázrakom prežil tú istú chorobu a mal už protilátky potrebné na jej prekonanie. Lekár mu všetko vysvetlil a spýtal sa ho, či je ochotný dať sestre svoju krv. Videla som, ako malú chvíľočku váha, potom sa zhlboka nadýchol a povedal: ´Áno, ak to Lize zachráni život, urobím to.´
Počas transfúzie ležal na lôžku vedľa svojej sestry a usmieval sa. A usmievali sme sa všetci, keď smer videli, ako sa jej do líc vracia farba. Potom zrazu chlapcova tvár zbledla a prestal sa usmievať. Zdvihol zrak k lekárovi a trasúcim sa hlasom sa opýtal: ´Začnem umierať hneď teraz?´
Nuž – keďže bol malý, nepochopil správne to, čo mu lekár vysvetlil, a myslel si, že sestre bude musieť dať všetku svoju krv. :):---:)
Áno, naučila som sa byť odvážnou, pretože som mala učiteľov, ktorí ma k tomu inšpirovali.“
(Dan Millman, SLEPAČIA POLIEVKA PRE DUŠU)


alabut 08-12-10, 01:40 PM
Mozes sa realizovat, nebud skrob, cakatelov dost. Pomysli na Kristovo: "Miluj svojho nepriatela, pretoze milovat svojho priatela dokaze kazdy". Budes mat srdce namieste, ja tiez. Ja to nedokazem. Nez by som mal pytat od niekoho jeho organ, radsej v pokoji umriem. :-)
Poslednú (zvýraznenú) vetu do určitej miery chápem a súhlasím s ňou (s výnimkou slova "pýtať si" - to by som nahradila slovom "prijať" :) ) - na 99,9% si už teraz myslím, že napr. od svojich dcér by som ponúknutú obličku (alebo iný orgán) asi neprijala, ani keby boli jedinými vhodnými darcami na celom šírom svete... Ostatné prípady by som musela zvážiť komplexne, ale tiež si viem predstaviť, že by mohla nastať situácia, že by som napokon povedala - nie, ďakujem, ale radšej budem mať komplikovaný život len ja, než by som ho mala skomplikovať aj darcovi... (a pevne verím resp. dúfam, že nikdy nebudem musieť takúto situáciu riešiť...:)).

Najdôležitejším posolstvom tejto témy pre mňa - popri osobnom trápení a šťastí samotnej "mysimis" - je jej odkaz pre nás ostatných, že aj v takejto ťažkej životnej situácii sa dá žiť plnohodnotne, zmysluplne, šťastne a s radosťou... :):):)

Pekný večer všetkým! :) Zimama
Petra Nová
11.12.10,15:45
Ja teda začínam nerozumieť.:confused:
alabut
12.12.10,04:26
No, mozno ti pomoze toto:

http://www.ac-caslav.cz/wordpress/wp-content/uploads/Max%20Lucado/2%20kapitola.pdf

a mozes ma pasovat za cudzoloznika. Alebo Judasa, jak je libo. :-)
buchač
12.12.10,07:29
alabut Dnes, 06:26 AM
No, mozno ti pomoze toto:

http://www.ac-caslav.cz/wordpress/wp...20kapitola.pdf
a mozes ma pasovat za cudzoloznika. Alebo Judasa, jak je libo. :-)

Prečítal som si , nedalo mi .
Zarezonoval mi :

„Kdo z vás je bez hříchu, ať po ní hodí první kamenem!“
Nik , nik si netrúfne ...


To je ona, žena, která stojí v kruhu mužů. Jsou to náboženští představitelé. Nazývají je farizeové. Samozvaní dozorci morálky. A je tam ještě jeden muž, v prostých šatech, sedí na zemi a dívá se ženě do tváře. Ježíš. Právě vyučoval, když se žena dopouštěla hříchu. A farizeové se vypravili, aby to oběma zarazili.

„Kam se poděli tvoji žalobci? Žádný z nich tě neodsoudil?“ „Ne, Pane,“ odpověděla žena. „Já tě také neodsuzuji,“ řekl Ježíš. „Jdi, ale už nehřeš!“ Jestli jste si někdy kladli otázku, jak Bůh reaguje, když selžete, dejte si tato slova do rámečku a pověste si j na zeď. Čtěte je. Uvažujte o nich. Čerpejte z nich sílu. Postavte se pod ně a nechte jimi omývat svou duši. A pak naslouchejte. Buďte tiší a pozorní. On mluví. „Neodsuzuji tě!“ A dívej se. Sledujte pozorně. On znovu píše. Nechává nám vzkaz. Ne v písku, ale na kříži. Ne svou rukou, ale svou krví. Jeho vzkaz obsahuje jediné slovo: Nevinen.

Z tohoto by sa dalo iné vybrať ...ani cudzoložník , ani Judáš ...

Dnes je nedeľa ...deň , keď Pán oddychuje ...

Nebolo by od veci , ak by sme si oddýchli všetci ...???





__________________
Lepšie je to posrať podľa svojho , ako Ti niekedy poradia druhí ....
alabut
12.12.10,09:48
Pan neoddychuje, ci?
Petra Nová
12.12.10,09:51
Je to otrasné, keď v téme o obyčajnom ľudskom šťastí sa nájde niekto, kto aj tam sa prioritne potrebuje "nimrať" v otázkach viny.:eek: Už len čakám, kedy sa tu objaví pseudofilozofovanie o treste, ako cene za šťastie.:mad:
sito
12.12.10,10:12
Citát:
alabut 08-12-10, 01:40 PM
Mozes sa realizovat, nebud skrob, cakatelov dost. Pomysli na Kristovo: "Miluj svojho nepriatela, pretoze milovat svojho priatela dokaze kazdy". Budes mat srdce namieste, ja tiez. Ja to nedokazem. Nez by som mal pytat od niekoho jeho organ, radsej v pokoji umriem. :-)

Orgány, organ je v tele, aj na tele. Orgán je aj v kostole, hudobný nástroj. Orgán, tak vedia nazvať aj človeka. Ak ťa, môžeš v pokoji umrieť. :) :D:D:D ;)
alabut
12.12.10,14:12
Snazim sa, pred smrtou neutekam. :-)
taiko
12.12.10,14:55
Je to otrasné, keď v téme o obyčajnom ľudskom šťastí sa nájde niekto, kto aj tam sa prioritne potrebuje "nimrať" v otázkach viny.:eek: Už len čakám, kedy sa tu objaví pseudofilozofovanie o treste, ako cene za šťastie.:mad:
mimotemyA ten o akcii a reakcii poznash? To vazne chcesh, aby take filozofovanie nastalo? Neprilievaj olej do ohna, ked chcesh aby zhasol. Csi nechcesh? mimotemy
Petra Nová
12.12.10,15:03
S tou akciou a reakciou máš pravdu. Tak sa toho drž.:---
Kto prispieva?
http://www.porada.sk/misc.php?do=whoposted&t=151054
alabut
12.12.10,15:35
Idem okolo, veta, slova. V dialogu sa patri odpovedat vsetkym. Co vas irituje? Nechajte to na mysimis. Uz ste mudrejsi ako panboh. Skuste mysliet, odpoviem vam tiez. :-)
mysimis
12.12.10,17:35
Prajem Vám všetkým pekný adventný večer, vzhľadom k tomu, že už v tejto téme momentálne nemám nič nového, tak som sa ju rozhodla dočasne uzavrieť s tým, že akonáhle sa niečo zmení, určite Vám dám vedieť....či to už bude dobré alebo .....no....ale som presvedčená, že to bude dobré. Chcem sa Vám všetkým, ktorí ste si prečítali môj príspevok poďakovať za všetko dobré čo ste mi priali a aj prajete, nielen v tejto téme, ale mnohí aj súkromne. Prajem Vám krásne prežitie vianočných sviatkov a teším sa že Vás mám.....a nezabudnite, že šťastie je mozaika zložená z drobných radostí.
Miška:)