marekno1
14.11.10,16:45
Dobrý deň,
rád by som sa opýtal skúsenejších ľudí, čo si myslia o podnikaní v domácom cestovnom ruchu. Ja si to predstavujem tak, že by som mal cestovnú kanceláriu ktorá by sprostredkovala pobyty, rôzne aktivity návštevy muzei, tury a pod. Bolo by to hlavne pre zahranicnych turistov. Mam na mysli konkretnu situaciu ked pride skuspinka japoncov a proste im ponuknut nieco viac ako len ubytovanie. Ukazat im nieco aj z kultury a prirody popripade ze by sa nachvilu stali sucastou slovenskej kultury. Myslim si ze Slovensko má velmi vela co ponuknut a mne sa zda ze zahranicni turisti ako keby na slovensku ani neexitovali okrem BA a Vysokych Tatier.
Co si o tom myslite?
Som zatial len student ale v buducnosti mam plan podnikat tak preto si takto uz zistujem nazory a tak.
Vopred dakujem, eventualne niekto kto by povazoval moju myslienku za dobru tak by som rád pokecal aj nieco viac
rickman
14.11.10,16:33
Nie si sám, kto takto uvažuje, myšlienka je to rozhodne dobrá, ale podľa môjho názoru pokiaľ Slovensko neponúkneš ako komplexný produkt, tak to nemá význam.

Čo myslím tým komplexným produktom - to, že už v Japonsku si vyberú dovolenku/poznávačku z tvojho katalógu, ty ich naložíš do lietadla, ty ich z neho vyberieš, preložíš do svojho autobusu a spravíš program po celom Slovensku, ktorý budeš mať pod palcom len ty, a potom ich znovu dopravíš na letisko, naložíš do lietadla a v Japonsku ich aj vyberieš..

Skrátka chcem tým povedať to, že tu sa nevieš spoľahnúť na jednotlivé články, ktoré tvoria cestovný ruch. Samozrejme, nemusíš mať vlastný autobus, stačí si ho objednať, ale musíš si vybrať spoľahlivých partnerov na každom jednom takomto kroku. Nedá sa to spraviť tak, že si nájdeš autobusára na internete a cez telefón s ním dohodneš, že príďte po nich a odvezte ich tam a tam. Potom zavoláš do reštiky, že vtedy a vtedy prídu tí a tí... Skrátka u nás chýba klasický delegát kombinovaný s manažérom, ktorý by mal takéto dovolenky zahraničných pod palcom, vôbec incomingové CK chýbajú...

Páči sa mi štýl Buba, draho, ale vodia ťa za nos (teraz v tom dobrom slova zmysle, že sa nemusíš o nič starať a vieš sa venovať tomu, s kým ideš). Ja byť Japoncom, tak sa asi na tú časť mapy, kde je Slovensko, ani nepozriem.. A o tom to je.. Nemáš tu názvy skoro ničoho v angličtine, tak, aby si sa vedel orientovať úplne sám.

Sorry, že som sa rozpísal, ale téma viac než dobrá a plodná..
profesional
15.11.10,06:22
Suhlasim. Par CK takych ale existuje. Ale pre Rusov a Anglicanov. Ale ked vidim ako chodia v skupinkach po centra bratislavi Japoncici, tak neviem neviem ci uz aj tam niekto nieco take nema.
marekno1
15.11.10,06:59
No ale pár CK na celom Slovensku tak či tak nie je nejaká veľká konkurencia si myslím, čiže z tohto pohľadu by to problém nebol. Skôr vidím problém ako spropagovať práve tú moju CK v zahraničí, to už by bol tvrdší oriešok. S tým že by to bol problém zorganizovať to úplne súhlasím, lebo je tam veľa medzičlánkov, čo by museli klapnúť.
rosie
15.11.10,07:48
Velmi dobry napad:)
padro
15.11.10,08:49
Suhlasim. Par CK takych ale existuje. Ale pre Rusov a Anglicanov. Ale ked vidim ako chodia v skupinkach po centra bratislavi Japoncici, tak neviem neviem ci uz aj tam niekto nieco take nema.

a nebude to tym ze prisli do Viedne, a odskocili si aj do BA? :)